Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.1
Beoordeling verzekeringen
AOV verzekering afsluiten

AOV verzekering afsluiten

Vraag direct een offerte aan voor een AOV verzekering!

Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.1
Beoordeling verzekeringen

Het afsluiten van een AOV verzekering is niet verplicht, maar vaak wel verstandig. Wanneer u arbeidsongeschikt raakt, is dit een flinke aanslag op uw portemonnee. Uw inkomsten vallen weg, terwijl uw vaste lasten wel gewoon doorlopen. Veel ondernemers hebben wel een buffer, maar deze is natuurlijk niet oneindig. Bovendien ziet u uw zorgvuldig opgebouwde spaargeld liever niet verdwijnen. Als u arbeidsongeschikt raakt, kunt u langdurig niet meer werken. Om u tegen de risico’s van inkomensverlies te verzekeren kunt u een AOV verzekering afsluiten.

Waarom een AOV verzekering afsluiten?

Een AOV verzekering, ook wel arbeidsongeschiktheidsverzekering genoemd, is een verzekering die er zorg voor draagt dat u als ondernemer toch een inkomen heeft op het moment dat u arbeidsongeschikt raakt. De kans op een ongeval of ziekte lijkt misschien klein, maar uit onderzoek is gebleken dat veel ondernemers deze kans onderschatten. De kans om ziek te worden of een ongeval te krijgen is altijd aanwezig, zeker in sommige branches. Het ene beroep is nou eenmaal risicovoller dan het andere, bijvoorbeeld omdat er op de werkvloer gewerkt wordt met zware machines of gevaarlijke gereedschappen. Ook door fysiek zwaar arbeid is de kans groter om arbeidsongeschikt te raken, bijvoorbeeld door het werk als bouwvakker. Bovendien kunt u ook in uw vrije tijd arbeidsongeschikt raken, bijvoorbeeld door een vervelende val met de fiets, een auto-ongeluk of een virus of bacterie.

Een werknemer in loondienst die arbeidsongeschikt raakt, krijgt gedurende deze periode een inkomen omdat zijn of haar werkgever een arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft afgesloten. Als ondernemer bent u echter zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een AOV verzekering. Door een AOV verzekering af te sluiten bent u verzekerd van een inkomen op het moment dat u arbeidsongeschikt raakt en dus langere tijd niet kunt werken. Als u AOV verzekerd bent, heeft u een financieel vangnet zodat u zeker weet dat u uw rekeningen kunt betalen.

In 4 stappen een AOV verzekering afsluiten

Het afsluiten van een AOV verzekering kan gewoon online. Op Alpina.nl kunt u eerst vrijblijvend een offerte aanvragen. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Vul een aantal persoonsgegevens in

Voor het maken van een nauwkeurige offerte hebben we een aantal gegevens van u nodig, zoals uw geboortedatum en beroep. Deze factoren zijn namelijk van invloed op de hoogte van de premie. Een verzekeraar kijkt hoe risicovol uw beroep is. Zo zal een bouwvakker waarschijnlijk een hogere premie betalen voor een AOV verzekering dan een accountant, omdat de kans op een ongeval in die functie groter is. Vaak is er namelijk sprake van zware fysieke arbeid. Bovendien wordt er op een bouwplaats gewerkt met grote machines en zware materialen.

Stap 2: Kies het verzekerd inkomen

Vervolgens kiest u de hoogte van het verzekerd inkomen. U kiest zelf welk percentage van uw inkomen u wilt verzekeren. Het gaat er dus eigenlijk om welk bedrag u nodig heeft om uw vaste lasten te dekken. Vaak gaat een AOV standaard uit van 80% van uw inkomen, maar als u denkt met minder rond te komen kunt u dit percentage ook verlagen. Hoe lager het percentage, hoe lager de premie. Bij sommige verzekeraars is het mogelijk om voor het eerste jaar 90% van uw inkomen te verzekeren.

Stap 3: Kies het aantal wachtdagen en de eindleeftijd

Een AOV verzekering kent een wachttijd. De wachttijd is de periode waarin u wel al arbeidsongeschikt bent, maar u nog geen uitkering krijgt. Het aantal wachtdagen kunt u zelf bepalen. U moet dus bepalen hoe lang u zonder uitkering kan op het moment dat u arbeidsongeschikt raakt. In deze wachttijd gebruikt u bijvoorbeeld een buffer om uw rekeningen te betalen. Zo kunt u kiezen voor een wachttijd van 2 weken, maar ook van 2 maanden. In dat geval krijgt u dus pas na 2 maanden arbeidsongeschikt zijn een uitkering van de verzekering. Hoe meer wachtdagen, hoe lager de premie. Daarnaast is ook de eindleeftijd van invloed op de premie. U kiest zelf hoelang of tot welke leeftijd u de uitkering door laat gaan. Veel mensen laten de AOV doorlopen tot ze AOW krijgen, maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor een lagere eindleeftijd. Hierdoor zal de premie dalen.

Stap 4: Vergelijk aanbieders en sluit uw AOV verzekering af

Vervolgens kunt u uw offerte aanvraag versturen. Binnen enkele dagen krijgt u van ons een nauwkeurige offerte. Hier kunt u vervolgens het aanbod vergelijken. Let bij het vergelijken niet alleen op de hoogte van de premie, maar ook op de dekking en voorwaarden. U wilt natuurlijk goed verzekerd zijn bij arbeidsongeschiktheid.

Voordelen afsluiten AOV verzekering

Het afsluiten van een AOV verzekering heeft meerdere voordelen:

  • Met een AOV verzekering bent u verzekerd van een inkomen op het moment dat u arbeidsongeschikt raakt
  • U bepaalt zelf het deel van het inkomen dat u wilt verzekeren tot een maximum percentage (hierbij geldt: hoe lager het verzekerd bedrag, hoe lager de premie)
  • De verzekeraar biedt vaak ook hulp bij de re-integratie
  • De premie van een AOV is fiscaal aftrekbaar

Sluit direct een AOV verzekering af via Alpina

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een AOV verzekering of over de offerte? Neem dan vooral contact met ons op! Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereikbaar op 088 – 688 3712.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.1
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3143 reviews

Vraag direct een offerte aan voor een AOV verzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 04-05-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op