Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.1
Beoordeling verzekeringen
AOV verzekering vergelijken

AOV verzekering vergelijken

Vraag direct een offerte aan voor een AOV verzekering!

Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.1
Beoordeling verzekeringen

Een AOV verzekering beschermt u tegen onaangename financiële verrassingen wanneer u arbeidsongeschikt raakt door ziekte of een ongeval. Anno 2022 is een AOV verzekering, of arbeidsongeschiktheidsverzekering, nog niet verplicht. Toch is het verstandig on u als ondernemer of ZZP’er eens te verdiepen in een AOV verzekering. Met een AOV verzekering bent u namelijk verzekerd van een inkomen op het moment dat u langdurig niet meer kunt werken. Natuurlijk sluit u niet zomaar de eerste de beste AOV verzekering af. U kunt de verzekering helemaal zelf samenstellen, zodat hij bij uw persoonlijke situatie en wensen past. De beste AOV verzekering vindt u vervolgens door aanbieders te vergelijken. Hoe werkt het vergelijken van een AOV verzekering precies? En waar moet u op letten bij het vergelijken? Wij leggen het u uit!

Waar moet ik op letten bij het vergelijken van een AOV verzekering?

Bij het vergelijken van een AOV verzekering kunt u op een aantal zaken letten. Deze factoren zijn ook van invloed op de hoogte van de premie. Let bij het vergelijken echter niet alleen op de hoogte van de premie, maar kijk ook goed naar de dekking en voorwaarden van de verzekering. Op een aantal zaken, zoals uw leeftijd en uw beroep, heeft u zelf natuurlijk geen invloed, maar verder kunt u de AOV verzekering naar eigen wens samenstellen.

De premie van een AOV verzekering is afhankelijk van de volgende factoren:

 • Uw beroep
 • Uw leeftijd
 • De hoogte van het bedrag dat u verzekert
 • Het eigen risico
 • De duur van de uitkering

Welke factoren spelen een rol bij het vergelijken van een AOV verzekering?

Zoals we al zeiden kunt u uw AOV verzekering helemaal naar eigen wens samenstellen. Bij het vergelijken van een AOV zijn er dan ook een aantal factoren die een rol spelen.

 • Het deel van het verzekerd inkomen

U kiest zelf welk percentage van uw inkomen u wilt verzekeren. Bij veel verzekeraars is dit standaard 80% van het inkomen. U kunt echter ook kiezen voor een lager percentage als dat voor u voldoende is om uw vaste lasten van te betalen. U betaalt dan ook minder premie. Hierbij geldt namelijk: hoe hoger het verzekerd inkomen, hoe hoger de premie. Bij sommige verzekeraars is het zelfs mogelijk om het eerste jaar 90% van uw inkomen te verzekeren. Dit kunt u meenemen tijdens het vergelijken. Uiteraard betaalt u dan wel meer premie per maand.

 • Het aantal wachtdagen

Een AOV verzekering kent een eigen-risicotermijn, ook wel wachttijd genoemd. De wachttijd is de periode waarin u wel al arbeidsongeschikt bent, maar u nog geen uitkering krijgt. Het aantal wachtdagen kunt u zelf bepalen. Bij de meeste verzekeraars kunt u dit helemaal zelf invullen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een wachttijd van 2 maanden, een halfjaar of zelf 2 jaar. U betaalt dan een stuk minder premie. Dat betekent wel dat u deze periode zelf financieel moet overbruggen.

 • De uitkeringsduur

Een ander belangrijk punt bij het vergelijken van een AOV verzekering is de uitkeringsduur. Bedenkt goed tot welke leeftijd u de uitkering door laat lopen. Wilt u verzekerd zijn van een inkomen tot u met pensioen gaat of AOW krijgt? Of kunt u deze periode zelf overbruggen? U kiest zelf tot welke eindleeftijd u de uitkering door laat gaan. U kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een uitkeringsduur van 2 of 5 jaar. Dit scheelt u veel in premie, maar dan bent u dus niet verzekerd van een inkomen tot u uw pensioenleeftijd bereikt.

Elke verzekeraar kan weer andere voorwaarden hebben. Controleer dit daarom altijd even in de polisvoorwaarden van de verzekeraar. Kijk bij het vergelijken ook eens naar de extra’s die de verzekeraar biedt, zoals hulp bij preventie of re-integratie.

Welke voordelen van een AOV verzekering zijn er?

Twijfelt u nog over het afsluiten van een AOV verzekering? Veel ondernemers aarzelen over het afsluiten van een AOV vanwege de hoge premie. Een AOV verzekering heeft echter ook een heleboel voordelen. Bovendien heeft u zelf invloed op de hoogte van de premie, doordat u de verzekering naar eigen wens kunt samenstellen:

 • Met een AOV verzekering bent u verzekerd van een inkomen op het moment dat u arbeidsongeschikt raakt
 • U weet zeker dat u uw vaste lasten gewoon kunt blijven betalen, ook als u langdurig niet kunt werken
 • U bepaalt zelf het deel van het inkomen dat u wilt verzekeren tot een maximum percentage (hierbij geldt: hoe lager het verzekerd bedrag, hoe lager de premie)
 • De verzekeraar biedt vaak ook hulp bij de re-integratie
 • De premie van een AOV is fiscaal aftrekbaar

Sluit direct een AOV verzekering af via Alpina

Heeft u nog vragen over een AOV verzekering of over de offerte? Neem dan vooral contact met ons op! Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereikbaar op 088 – 688 3712.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.8
Gemiddelde score
Gebaseerd op 4 reviews
18-01-2022
walter van Dam
PRIMA SERVICE
21-05-2021
Amer
Positieve en snelle reactie
11-12-2020
Matthias Adema
Overzichtelijk, scherp geprijsd en eenvoudig geregeld!

Vraag direct een offerte aan voor een AOV verzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 23-01-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op