800.000+ klanten
14 dagen bedenktijd
98% beveelt ons aan
Bereken premie
Fiat verzekering

Fiat verzekering

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Bereken je premie

Meer info

Beperkt casco

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Bereken je premie

Meer info

All Risk (WA+Casco)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Bereken je premie

Meer info

Heeft u een Fiat voor de deur staan? Dan mag u daar trots op zijn, want Fiat staat bekend om hun goede auto’s. Niet voor niets heeft Fiat al negen keer de Europese titel Auto van het jaar gewonnen! Zo’n fijne auto wilt u natuurlijk goed verzekeren. Lees hier hoe u de beste autoverzekering voor uw Fiat kunt afsluiten.

Waarom uw Fiat verzekeren?

In Nederland is het verplicht om elk motorvoertuig minimaal WA te verzekeren. Dit geldt dus ook voor uw Fiat. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Hiermee bent u verzekerd bij schades die u bij een ander veroorzaakt. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een uitgebreidere dekking, waarmee schade aan uw eigen auto ook meeverzekerd is. Een goede autoverzekering is belangrijk om met een veilig gevoel de weg op te gaan.

Wat kost een Fiat verzekering?

De kosten van een Fiat autoverzekering hangen af van een aantal factoren, zoals uw leeftijd, uw postcode, het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd en de dekking die u kiest.

Bij het uitzoeken van een goede autoverzekering is het belangrijk dat u naar de dagwaarde van uw Fiat kijkt. Bij schade kan de dagwaarde een belangrijke rol spelen. Schade aan uw auto wordt hersteld, tenzij de herstelkosten hoger zijn dan de dagwaarde van de auto. In dat geval krijgt u de dagwaarde van de auto uitgekeerd. Heeft u een Fiat met een lage dagwaarde? Dan loont het niet om een dure allrisk verzekering af te sluiten.

Daarnaast moet u bepalen welke aanvullende verzekeringen u afsluit. Zo kunt u bijvoorbeeld rechtshulp of pechhulp meeverzekeren. Ook kunt u kiezen voor een schade-inzittendenverzekering of een ongevallen-inzittendenverzekering. Hoe meer aanvullende verzekeringen u afsluit, hoe hoger de premie.

Welke dekking afsluiten voor uw Fiat verzekering?

Er zijn drie verschillende dekkingen voor een Fiat verzekering:

WA

Met een WA-autoverzekering is alleen de schade gedekt die u anderen toebrengt. Schade aan uw eigen Fiat is niet meeverzekerd.

WA beperkt casco

Met een WA+ autoverzekering (ook wel WA + beperkt casco genoemd) bent u ook verzekerd voor schade veroorzaakt door bliksem, hagel, storm, brand, ruitbreuk en diefstal.

Allrisk

Dit is de uitgebreidste dekking. Met een allrisk autoverzekering bent u ook nog eens verzekerd bij schade aan uw eigen auto bij een ongeval door uw schuld.

In 4 stappen de premie berekenen voor uw Fiat verzekering

Voordat u een Fiat verzekering afsluit, wilt u natuurlijk wel weten wat u straks aan premie betaalt. Op Alpina.nl kunt u binnen 5 minuten de premie voor een Fiat verzekering berekenen. Voor elke type Fiat hebben wij een passende verzekering!

Stap 1: Voer het kenteken van uw Fiat in

Eerst vult u het kenteken van uw auto in. Aan de hand van het kenteken kunnen we namelijk al een aantal zaken over het voertuig achterhalen, zoals het merk, model, bouwjaar en de brandstofsoort. Heeft u het kenteken niet bij de hand en weet u het niet uit uw hoofd? Geen probleem, dan kunt u deze informatie ook handmatig invullen. Voor het berekenen van de premie maakt dit niet uit. Wilt u de autoverzekering direct afsluiten? Dan heeft u wel het kenteken nodig.

Stap 2: Informatie over de regelmatige bestuurder

Vervolgens heeft de verzekeraar informatie over de regelmatige bestuurder nodig. De regelmatige bestuurder is de persoon die het meeste in de auto rijdt. Vaak is dit de verzekeringsnemer zelf, maar dit is niet altijd het geval. Het kan ook zo zijn dat u de autoverzekering afsluit, maar dat uw partner de regelmatige bestuurder van de auto is. In dat geval vult u dus de persoonsgegevens van uw partner in. Dit zijn onder andere de leeftijd en de woonplaats.

Stap 3: Kies de gewenste dekking

Hierna kiest u een dekking voor uw Fiat verzekering. Dit kan een WA, WA beperkt casco of Allrisk dekking zijn. Welke dekking u het beste kunt kiezen hangt af van uw persoonlijke wensen, de leeftijd en de dagwaarde van uw auto. Een allrisk dekking wordt bijvoorbeeld vaak bij hele dure of nieuwe auto’s gekozen. Als de auto al wat ouder is, met een lage dagwaarde, is een WA autoverzekering soms al voldoende.

Stap 4: Vergelijk aanbieders en sluit uw Fiat verzekering af!

Na het invullen van alle informatie krijgt u een overzicht van alle aanbieders van Fiat verzekeringen. Deze kunt u vervolgens gemakkelijk vergelijken op prijs én inhoud. Als u de juiste autoverzekering heeft gevonden kunt u deze direct online afsluiten. Hiervoor heeft u het kenteken van de auto en de meldcode nodig. De meldcode is een unieke viercijferige code en vindt u op uw kentekenbewijs. Bij ons kunt u uw auto binnen 5 minuten verzekeren. U kiest zelf uw dekkingen en betaalt dus nooit te veel. Bovendien heeft u altijd 14 dagen bedenktijd na het afsluiten van de autoverzekering. Dat betekent dat u zonder opgaaf van reden binnen 14 dagen kosteloos kunt annuleren.

Fiat modellen

Fiat 124 Spider Fiat Panda
Fiat 500 Fiat Punto
Fiat Ducato Fiat Talento
Fiat Doblò Fiat Tipo
Fiat Fiorino Fiat Qubo
Fiat Fullback

Direct online een verzekering afsluiten voor uw Fiat via Alpina!

Via Alpina kunt u gemakkelijk verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken op prijs en inhoud. Bij Alpina hebben we al bijna 50 jaar ervaring met het vergelijken en afsluiten van autoverzekeringen. Hulp nodig bij het bepalen van de juiste verzekering voor uw Fiat? Samen zoeken we de beste autoverzekering voor u uit. U kunt uw autoverzekering vervolgens gemakkelijk online afsluiten. Aan de hand van het kenteken kunnen alle gegevens van uw Fiat achterhaald worden. Na het invullen van een paar persoonlijke gegevens en het aantal schadevrije jaren, kan het vergelijken beginnen.

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een Fiat verzekering? Neem dan vooral contact met ons op! Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch te bereiken op 088 – 688 3700. U kunt ons ook een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie voor uw autoverzekering!

 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op