Nieuwe generatie cyberrisico’s komt op

Het bedrijfsleven moet zich opmaken voor een nieuwe generatie cyberrisico’s, concludeert Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) in een onderzoeksrapport. Deze risico’s evolueren in vlot tempo en kunnen op termijn zorgen voor operationele schade, bedrijfsonderbreking en zelfs potentiële catastrofale schades.

verkopers van cyberverzekeringen zullen gaan profiteren van de toenemende gevaren, voorspelt Chris Fischer Hirs, CEO van AGCS. “Cyberverzekering is geen vervanging voor solide IT-beveiliging maar creëert wel een tweede verdedigingslinie om cyberincidenten te voorkomen. AGCS ziet een toenemende vraag naar deze diensten en wij zijn bereid samen met onze klanten te werken aan het begrijpen van en het reageren op groeiende cyberrisico-exposures.”

Cyberrisicomanagement

Verzekeren alleen is voor bedrijven niet de oplossing in het beperken van het cyberrisico. Verzekeren moet gepaard met goed risicomanagement, vindt Allianz. “Als je eenmaal een cyberverzekering hebt afgesloten kun je IT-beveiliging niet negeren. De technologische, operationele en verzekeringstechnische aspecten van het risicomanagement gaan hand in hand”, zegt Jens Krickhan, expert cyber & fidelity bij AGCS Centraal- en Oost-Europa.

Bereken direct de premie van uw Cyberverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 30-03-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op