800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
Home Makelaardij Bedrijfshuisvesting Aanbod Industrieweg 12 – Middenmeer
Verkocht

Industrieweg 12

1775 PV Middenmeer
Energie label B
€ 895.000,- k.k.
> Bereken je maandlasten

Omschrijving

Algemene omschrijving:
TE KOOP: Vrijstaand bedrijfspand bestaande uit diverse geschakelde verwarmde werkplaatsen (600 m²), showroom (265 m²) en kantoren, kantine en sanitair (100 m²), magazijn (92 m²), opslagruimte (330 m²) en op de eerste etage bergruimte/ magazijnen, toegankelijk via looptrap en opening voor heftruck (290 m²). Totale VVO bedrijfsoppervlakte : 1655 m². Tevens een geschakelde bedrijfswoning.

Het achterterrein is bestraat en heeft een spoelplaats met een olie en vet afscheider. Ca. de helft van het achterterrein ligt buiten de kadastrale erfgrens, op grond van het Hoogheemraadschap aan de waterkant. Walversteviging/beschoeiing door verkoper aangebracht.

Bedrijfswoning:
Indeling begane grond:
Bedrijfswoning: zij-entree met toilet, meterkast, voorraadkast en trapopgang naar 1e etage. Woonkamer met aansluitend open keuken en doorgang naar bijkeuken. Eenvoudige keuken in rechte opstelling met inductiekookplaat, rvs spoelbak, afzuigkap, koelkast, vaatwasser en genoeg kastruimte. Bijkeuken met wasmachine/wasdroger aansluiting en radiator. Garage bereikbaar via tuin bedrijfswoning.
Indeling eerste etage:
Vaste trap naar overloop. Badkamer en 3 slaapkamers. De badkamer is gedateerd en voorzien van een bad, wastafel en een douchehoek.
Indeling tweede etage:
Zolder met vaste trap bereikbaar, opstelplaats CV-ketel en zolderkamer.

PRIJS
Vraagprijs: € 895.000,- k.k. (geen btw)

De overdrachtsbelasting voor het zakelijk deel is 10,4 %, voor de woning ook 10,4 % als de woning verhuurd wordt aan een bedrijfsmedewerker. Als de koper/ondernemer zelf in de woning gaat wonen, dan is de overdrachtsbelasting voor de woning 2% of (onder voorwaarden ) 0%.

KADASTRALE GEGEVENS
Gemeente: Wieringermeer, Sectie en nummer: G 9, Groot: 2.567 m².
Het perceel heeft een breedte van 45 meter, dat betekent dat de diepte van het perceel 57 meter is.
Het pand is 45,25 m lang, dan blijft er totaal 11,75 vierkante meter over erf over, dat zal verdeeld zijn in voor en achter het pand.
Door het aangepaste talud bij het kanaal aan de achterkant van het pand is daar een ruimte van 12,5 meter ontstaan, aan de voorzijde is dat ongeveer een zelfde afstand gezien vanaf de voorkant van de showroom.
Totaal is er dus een perceel beschikbaar van 45 x 70,25 ( 45.25 + 12,5 + 12,5) = 3160 vierkante meter, waarvan 2567 vierkant meter in eigendom.

BESTEMMING
De bestemming van dit object is bedrijfsbestemming met bedrijfswoning.

INHOUD
De inhoud van de woning is 487 m³.
1. De gebruiksoppervlakte wonen is 133 m².
2. De overige inpandige ruimtes is 0 m²;
3. De gebouw gebonden buitenruimte is 10 m²;

De inhoud van de bedrijfsruimte is 9.767 m³.
Bedrijfsruimte VVO 1.683 m² (bedrijfsruimte 1e en 2e etage);

JURIDISCH en ERFDIENSTBAARHEDEN
De bedrijfsruimte en bedrijfswoning staan op een kavel eigen grond en het betreft een geheel kadastraal perceel.
Er zijn geen bijzondere erfdienstbaarheden bekend.

BOUWJAAR
1950: Bouwjaar bedrijfswoning en bedrijfspand.

INSTALLATIES
Woning: Gasgestookte C.V.-installatie met radiatoren, combiketel eigendom, Remeha Quinta. Meterkast: krachtstroomgroep, 5 x 230 voltgroerpen, aardlekschakelaar. Eiegen gas – en watermeter woning.
Bedrijfspand: Gasgestookte verwarming met 2 cv ketels: ATAG Ultra-HR XL70 bouwjaar 2017/18, vloerverwarming in de gehele begane grond. 15 x 230 volt en 14 x krachtstoomgroepen aanwezig. Eigen gas- en watermeter bedrijfspand.

BOUWAARD en ISOLATIE Woning
Traditioneel gebouwde bedrijfswoning met betonfundering en spouwmuren. Keuken en bijkeuken betonvloer, verder alle vloeren zijn van hout, rondom grotendeels houten en deels stalen kozijnen met grotendeels dubbel glas. Gebakken dakpannen op houten dakbeschot. Gipsplafondplaten in de kamers. Spouwmuurisolatie (met certificaat) en isolatie onder het dak.

BOUWAARD en ISOLATIE Bedrijfspand
Houten spantenconstructie, houten gordingen, deels houten dakbeschot, geïsoleerde dakplaten (deels 2015 , deels 2020), Stalen dakplaten op schuine dak (nieuw 2020). Platte daken houten platte daken met bitumen gedekt. Betonvloeren begane grond geheel voorzien van vloerverwarming (behalve kantoren, hier zijn radiatoren).

ENERGIELABEL
Het energielabel van de bedrijfswoning is: B.
Het energielabel van het bedrijfspand is: A++.

ONDERHOUD
De bedrijfswoning en de bedrijfsloods zijn netjes onderhouden. In 2023 zijn beide panden geschilderd en is er deels nieuw glas bij de woning aangebracht. Dakgoten van de schuren/langs het bedrijfspand, rechts en links zijn in matige staat. Voor de start van het laatste bedrijf in 2002 is dit bijzonder degelijke pand totaal verbouwd met een nieuwe voorgevel met entree via de showroom, isolatie onder het dak, vloerverwarming over de gehele begane grond, nieuwe natte ruimte, kantine en kantoren en compleet nieuwe elektrische installatie.

In 2021 is het complete schuine dak van het bedrijf vervangen door stalen sandwichpanelen ( zonnepaneel bestendig) met hoge isolatiewaarde.

LIGGING
Gelegen aan de Industrieweg in Middenmeer. Dit is een doorgaande weg over het bedrijfsterrein. Aan de voorzijde grenst het pand aan de openbare weg, aan de achterzijde grenst het perceel aan vaarwater.

BIJZONDERHEDEN
De combinatie weken en wonen is ideaal. De vloerverwarming in het gehele bedrijfspand maakt dit geschikt voor vele vormen van werkplaats of opslagruimte. Een mooie gelegenheid voor mensen die bij hun werk willen wonen en bijvoorbeeld handelen en service verlenen in auto’s, boten, motoren, oldtimers en alle soorten van klussen en timmeren, je kunt via het kanaal met boten bij Den Oever, Medemblik en op het Amstelmeer komen.

AANVAARDING
In overleg

Interesse in dit pand? Schakel direct uw eigen NVM-aankoopmakelaar in. Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor úw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen. Adressen van lokale en regionale NVM-aankoopmakelaars vindt u ook op Funda.
NVM Zeker weten.

Kenmerken

 • Met BTW belast Nee
 • Logistieke functie Nee
 • Luchtbehandeling Mechanische ventilatie
 • Voorzieningen Lichtstraten, overheaddeuren, krachtstroom, betonvloer, heater, toilet en pantry
 • Oppervlakte 1683 m2

Overdracht

 • Vraagprijs € 895.000,- k.k.
 • Status Verkocht
 • Aangeboden sinds 6+ maanden
 • Aanvaarding In overleg

Bouw

 • Hoofdfunctie Bedrijfsruimte
 • Soort bouw bestaande bouw
 • Bouwjaar 1950
 • Onderhoudswaardering Binnen: redelijk tot goed
  Buiten: redelijk tot goed

Energie

 • Energielabel B
 • Einddatum 31-03-2033

Omgeving

 • Ligging Bedrijventerrein en aan vaarwater
 • Bereikbaarheid Array

Locatie