bescherm tas

Een goede tas verzekert je van bescherming van je spullen

4 mei 2022

Falco Keiman
Laatst geupdatet: 04-05-2022

Een tas gebruik je om de spullen die je mee wilt nemen makkelijk te kunnen dragen. Het is onhandig om dan overal je spullen kwijt te moeten kunnen. Je zou het dan in je zak moeten doen en in de broekzak. Liever dat je het dan in een tas doet. Daarbij beschermt het ook natuurlijk tegen stoten en dergelijke.

 

Grotere spullen

Als je bezig bent het overbrengen van spullen die de hoeveelheid hebben van net iets meer. Dan wil je dat meestal in een grotere tas doen. Alleen tassen hebben nou eenmaal een maximale grootte. Je kunt verder kijken dan alleen tassen zoals of bijvoorbeeld een koffer of je hebt een boodschappentas. Zo een boodschappentas is aardig stevig.

 

Die tassen worden gebruikt om boodschappen in te vervoeren. Het houdt zelfs de meest kwetsbare boodschappen heel. Als je dus een keer iets kwetsbaar moet vervoeren ergens heen lopen en je wilt het niet tillen dan is de boodschappentas heel erg handig. Hiermee verzeker je zeker dat het goed komt met de spullen en er niks kapot gaat.

 

Andere stevige tassen

Je hebt natuurlijk nog andere stevige tassen die je spullen kunnen beschermen tegen beschadigingen. Je moet dan vaak denken aan een tas die ergens ook een doel al voor heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan school tassen, deze zijn ervoor gemaakt om enigszins zware dingen te tillen.

 

Tegenwoordig neem je ook steeds vaker een laptop mee naar school. Dat zijn dure kwetsbare dingen. Niet iedereen is verzekerd voor schade aan dat soort kostbare spullen. Zo een verzekering afsluiten is ook zeker geen slecht idee, maar wel fijn als er andere misschien nog wel goedkopere opties zijn.

 

De tassen hebben meestal ook wel een wat dikkere stof waarin het zit. Ook andere aparte vakjes die je hebt bij de tassen zijn handig om kostbare dingen in te stoppen. Als je ze misschien snel kan kwijtraken. Ook hiervoor ben je misschien niet verzekerd. Dat kan dan vervelend zijn en wil je liever voorkomen.

 

Wat als je beide niet hebt?

Niet iedereen gebruikt een boodschappentas of heeft een schooltas. Wat als je dan grote dingen moet verplaatsen of meenemen? In dat geval moet je anders gaan kijken. Misschien neem je het risico om zonder een tas te vervoeren. Als je verzekerd bent voor zulke schade of verlies heb je niks te verliezen eigenlijk.

 

Gelukkig zijn er ook nog andere opties. Zo kan je een weekendtas dames bijvoorbeeld gebruiken. Een weekendtas heet natuurlijk een weekendtas omdat je veel mee kan nemen voor bijvoorbeeld een heel weekend, maar dat betekent natuurlijk niet dat je het niet voor andere dingen kan gebruiken.

 

Genoeg ruimte om iets in te stoppen. Dat betekent dat je het ook bijvoorbeeld kan inpakken op een bepaalde manier zodat het beschermd zal zijn. Het is ook goed als er schade is dat je dan kan aantonen aan de verzekering (indien je deze hebt) dat je alle hebt gedaan om het zo veilig mogelijk te doen.