Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

twee mannen naast elkaar

Bereken hier of je onderverzekerd bent

Gebruik onze tool om de indicatieve herbouwwaarde te berekenen en beoordeel of de verzekerde waarde naar jouw mening voldoende is om onderverzekering te voorkomen. Bij twijfel neem contact met ons op!

Bereken je herbouwwaarde

Specialist in jouw branche.

Iedere sector kent zijn eigen uitdagingen.

Digitaal of op locatie.

Je kan zelf kiezen of je alles online regelt of bij ons langs komt.

Alles onder een dak.

Wij kunnen jou helpen met alle vaste lasten en financiële zaken die er zijn.

Type gebouw

Geef aan uit hoeveel vierkante meter het gebouw bestaat.

m2

 

Indicatieve herbouwwaarde berekenen

Gebruik deze tool om de indicatieve herbouwwaarde te berekenen en beoordeel of de verzekerde waarde naar jouw mening voldoende is om onderverzekering te voorkomen.

Bij twijfel neem contact met ons op!

 

Type gebouw
Vloeroppervlakte
m2
Eenvoudige bouwaard
excl. BTW ( incl. BTW)
Luxe bouwaard
excl. BTW ( incl. BTW)

Nieuwe verzekerde waarde doorgeven

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Herbouwwaardemeter

Aanbieders kunnen de vraag naar hout, staal en beton onvoldoende bijhouden. Daardoor stijgt de prijs en is er een langere levertijd. Hierdoor is het de vraag of de herbouwwaarde, die ooit is vastgesteld, nog toereikend is om je pand in dezelfde staat weer te kunnen opbouwen. Als het verzekerde bedrag te laag is, ben je onderverzekerd en is de schade uitkering wellicht niet toereikend om de geleden schade te herstellen.

Voor een snelle indicatie van de mogelijke herbouwwaarde hebben wij onderstaande eenvoudige rekentool gemaakt. Door het beantwoorden van twee vragen ontvang je direct een indicatie van de herbouwwaarde. Heb je op basis van de berekening geconstateerd dat je de huidige verzekerde waarde van je bedrijfspand mogelijk onvoldoende vindt, geef dat zo snel mogelijk aan ons door zodat wij de door jou gewenste verzekerde waarde aan kunnen passen. Gebruik hiervoor onze rekentool.

Via onderstaande tool bereken je eenvoudig wat de indicatieve kosten zijn om je bedrijfspand of zakelijk bouwproject opnieuw te bouwen.
LET OP: aan deze waarde kunnen geen rechten ontleend worden, het is een eenvoudig hulpmiddel om een indicatieve herbouwwaarde te berekenen.
Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW, Prijspeil april 2024

Dit valt sowieso NIET onder de indicatieve waarde: sloopwerk en sanering, kosten NUTS aansluitingen, leges kosten vergunningen, teken en berekenwerk, wandafwerking, vloerafwerking, keuken, badkamer en terreininrichting.

Hoe werkt Alpina?

Wij zijn als tussenpersoon geen onderdeel van een verzekeringsmaatschappij. Dit houdt in dat wij geen financiële verplichtingen of productieverplichtingen hebben aan de maatschappijen met wie wij samenwerken. Bij het vergelijken van verzekeringen bekijken wij je persoonlijke situatie en specifieke wensen rondom dekking. Alpina maakt verzekeren overzichtelijk en snel.

Niet goed, geld terug! (14 dagen)

De aanvraag voor een verzekering wordt snel beoordeeld, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Je kunt dan direct met een gerust hart verzekerd de weg op. Ook over je oude verzekering hoef je je geen zorgen te maken. Het opzeggen daarvan is bij ons direct online regelen.

Toezicht

Alpina voldoet aan alle wettelijke bepalingen van de AFM. Zo beschikken wij over de benodigde vergunningen en diploma’s en zijn wij aangesloten bij het klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op