800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan
Recent verbouwd cement mixen

Aansprakelijkheids­ verzekering ZZP

Als ZZP’er is het verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Je zult als ZZP’er meer dan eens in situaties terecht komen die schade aan derden kunnen veroorzaken.

Bereken de premie

Direct online afsluiten.

14 dagen bedenktijd.

Hulp van onze experts.

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Met kennis van elke branche en veel know how verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.2
Op basis van 3343 beoordelingen 92% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Het vergelijken van een verzekering loont bijna altijd. Het kan zijn dat de premies zijn verhoogd of dat jouw persoonlijke situatie is veranderd. Daarom raden wij aan om elk jaar een vergelijking te maken voor je verzekering.”

foto Bjorn

Bjorn - Expert verzekeringen

Meer dan 5 jaar ervaring verzekeringen

Achtergrond expert foto Bjorn
Achtergrond afbeelding

Alles over de aansprakelijkheidsverzekering ZZP

Als ZZP’er is het verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. U zult als ZZP’er meer dan eens in situaties terecht komen die schade aan derden kunnen veroorzaken. Het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering ZZP is een goede manier om uzelf in te dekken voor onverwachte situaties.

Een aansprakelijkheidsverzekering voor ZZP’ers dekt de financiële gevolgen van uw foutieve handelingen. Schade aan personen en zaken en de schade die hieruit voortvloeit.

Ook bent u verzekerd voor schade die veroorzaakt is door een stagiair of uitzendkracht die bij u in dienst is.

Waarom aansprakelijkheidsverzekering als ZZP’er?

Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan grote gevolgen hebben voor u als ZZP’er. Vooraf is de hoogte van de schadeclaims moeilijk in te schatten. De bedragen kunnen oplopen tot kapitalen die voor een kleine zelfstandige vrijwel niet te dragen zijn. Met een aansprakelijkheidsverzekering ZZP bent u verzekerd voor deze kosten.

Aansprakelijkheidsverzekering voor de bouw

Uiteraard streeft u ernaar om uw werk zo goed mogelijk uit te voeren en een zo hoog mogelijke kwaliteit af te leveren. Soms gaan er dingen mis of gebeuren er dingen waar u van tevoren geen rekening mee heeft gehouden. Zo kan het gebeuren dat u een project te laat oplevert of dat het opgeleverde product niet aan de verwachtingen van de klant voldoet. Hierbij kunt u aansprakelijk worden gesteld voor de schade. Dit kan zowel financiële gevolgen hebben als gevolgen voor uw reputatie. Als ZZP’er kunt dit (grotendeels) voorkomen met de aansprakelijkheidsverzekering ZZP.

Aansprakelijkheidsverzekering voor de zorg

Ook wanneer u in de zorg werkt, kan een aansprakelijkheidsverzekering voor ZZP’ers uitkomst bieden. U wilt als zorgverlener natuurlijk goede zorg leveren, zonder na te hoeven denken over de mogelijke risico’s. Met een aansprakelijkheidsverzekering zijn deze risico’s gedekt, zodat u onbezorgd uw vak kunt uitoefenen.

Wat kost een aansprakelijkheidsverzekering ZZP?

De kosten van een aansprakelijkheidsverzekering voor ZZP’ers zijn fiscaal aftrekbaar. Hierdoor bent u voor een relatief laag bedrag verzekerd voor aansprakelijkheid.

Het kan zijn dat de verzekeraar, per gebeurtenis, een eigen risico hanteert. Elke verzekeraar hanteert eigen voorwaarden. Ook het verzekerd bedrag kan verschillen per verzekeraar. Wij verwijzen u dan ook altijd naar de specifieke voorwaarden.

Vergelijk uw aansprakelijkheidsverzekering ZZP

Via onze website kunt u eenvoudig premie berekenen. Na het invoeren van enkele gegevens verschijnen een aantal, op uw wensen afgestemde, verzekeringen met de daarbij behorende premies en polisvoorwaarden. Deze kunt u vergelijken. Als u een geschikte verzekering heeft gevonden, kunt u deze direct afsluiten. Komt u er niet uit of heeft u nog vragen? Dan kunt u ons natuurlijk altijd telefonisch bereiken via telefoonnummer 088 – 688 37 12. Wij staan u graag te woord.

Aansprakelijkheidsverzekering ZZP laptop

Is mijn privé aansprakelijkheidsverzekering geldig als ZZP’er?

Als ZZP’er is het noodzakelijk om u te verzekeren tegen dagelijkse risico’s. Bij het afsluiten van een verzekering wordt vaak als eerste naar de hoogte van de premie gekeken en daarna naar de dekking. Toch is de dekking zeer belangrijk. Hier komt u achter wanneer bij schade blijkt dat deze buiten de dekking valt.

De privé verzekeringen bieden op zakelijk gebied geen dekking voor uw werkzaamheden als ZZP’er. Uw privé aasprakelijkheidsverzekering is dus niet geldig voor uw werk als ZZP’er.

Meer over aansprakelijkheidsverzekering

Veelgestelde vragen bij een aansprakelijkheidsverzekering voor een zzp-er

Wat kost een aansprakelijkheidsverzekering zzp

De kosten van een aansprakelijkheidsverzekering voor ZZP’ers zijn fiscaal aftrekbaar. Hierdoor bent u voor een relatief laag bedrag verzekerd voor aansprakelijkheid.

Bereken hier de premie.

Kan ik een aansprakelijkheidsverzekering voor een zzp-er vergelijken?

Via onze website kunt u eenvoudig premie berekenen. Na het invoeren van enkele gegevens verschijnen een aantal, op uw wensen afgestemde, verzekeringen met de daarbij behorende premies en polisvoorwaarden. Deze kunt u vergelijken.

Wat kost een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet hetzelfde als een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Daar hebben wij een aparte verzekering voor.

Bouwvakkers meten een raam

Aansprakelijkheidsverzekering voor zzp-er in de bouw

Met een aansprakelijkheidsverzekering ZZP bouw bent u verzekerd als u per ongeluk iets kapot maakt bij een ander. Of als u lichamelijk letsel veroorzaakt bij een ander. De schade moet dan wel te maken hebben met de werkzaamheden en activiteiten van uw bedrijf die bij de verzekeraar bekend zijn. 

Daarnaast bent u ook verzekerd voor  

  • Inlooprisico: schade van voor de ingangsdatum verzekering, waar u niet op de hoogte was.   
  • Schade aan de spullen van anderen die u op dat moment bewerkt of behandelt 
  • Schade veroorzaakt door een uitzendkracht of stagiair.
man bij de dokter

Aansprakelijkheidsverzekering voor zzp-er in de zorg

Heeft u een eigen praktijk als coach, gastouder of schoonheidsspecialistStelt u zich voor: een klant struikelt over het vloerkleed in jouw kantoor. Of tijdens het verven van het haar beschadigt u per ongeluk de kleren van de klant. U bent dan aansprakelijk voor de voor de schade die dan ontstaat. Met een aansprakelijkheidsverzekering ZZP Zorg bent ugoed verzekerd bij schade aan anderen, bijvoorbeeld in deze situaties: 

  • Lichamelijk letsel aan anderen tijdens uw werk 
  • Inlooprisico: schade van voor de ingangsdatum verzekering, waar u niet op de hoogte was.  
  • Schade aan de spullen van anderen die u op dat moment bewerkt of behandelt. 
  • Schade veroorzaakt door een uitzendkracht of stagiair. 

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op