800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
fabrieken en fabriek schoorstenen
Home Zakelijk Milieuschadeverzekering

Je milieuschadeverzekering berekenen en afsluiten

Iedere ondernemer kan te maken krijgen met milieuschade. Om hiertegen verzekerd te zijn, kun je een milieuschadeverzekering afsluiten.

Bereken de premie

Hulp van onze experts.

14 dagen bedenktijd.

Snel geregeld.

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Met kennis van elke branche en veel know how verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.3
Op basis van 3696 beoordelingen 93% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Het vergelijken van een verzekering loont bijna altijd. Het kan zijn dat de premies zijn verhoogd of dat jouw persoonlijke situatie is veranderd. Daarom raden wij aan om elk jaar een vergelijking te maken voor je verzekering.”

foto Laura van Maarschalkerweerd

Laura van Maarschalkerweerd - Expert verzekeringen

Meer dan 10 jaar ervaring verzekeringen

Achtergrond expert foto Laura van Maarschalkerweerd
Achtergrond afbeelding

Alles over een milieuschadeverzekering

Iedere ondernemer kan te maken krijgen met milieuschade. Bijvoorbeeld als blijkt dat u schoonmaakmiddelen gebruikt die het milieu aantasten, maar ook als er een brand ontstaat in uw bedrijfspand waardoor er asbest vrijkomt. Als u de saneringskosten zelf moet betalen kan dit behoorlijk oplopen.

Om hiertegen verzekerd te zijn, kunt u een milieuschadeverzekering afsluiten.

Wat is een milieuschadeverzekering?

Een milieuschadeverzekering is een zakelijke verzekering die de kosten van milieuschade dekt. Dit kan zowel milieuschade op uw eigen locatie zijn of milieuschade die u bij een ander veroorzaakt. Ook milieuschade die iemand anders op uw locatie veroorzaakt is meeverzekerd. Milieuschade ontstaat door bijvoorbeeld verontreinigd bluswater, asbestdeeltjes, lekkende diesel of bepaalde schoonmaakmiddelen met schadelijke stoffen erin verwerkt.

Waarom een milieuschadeverzekering?

Veel ondernemers vragen zich af of een milieuschadeverzekering wel echt nodig is. Toch is deze verzekering vaker nodig dan u misschien denkt. Misschien dragen de activiteiten van uw bedrijf op het eerste gezicht geen milieurisico’s met zich mee, maar bij bijvoorbeeld een brand kunnen altijd gevaarlijke stoffen vrijkomen. Ook bestaat er de mogelijkheid dat er asbest in uw bedrijfspand zit. Maar ook het lekken van diesel of het gebruik van schadelijke schoonmaakmiddelen zorgen in sommige gevallen voor een milieuschade. Daarom kan een milieuschadeverzekering u alsnog van pas komen.

Milieuschadeverzekering: voor wie?

Een milieuschadeverzekering is niet verplicht, maar iedere ondernemer kan met milieuschade te maken krijgen. Daarom is een milieuschadeverzekering voor iedere ondernemer handig. Ook voor ZPP’ers is een milieuschadeverzekering van belang, omdat u ook als ZPP’er aansprakelijk gesteld kan worden voor milieuschade. Met een milieuschadeverzekering is milieuschade veroorzaakt door een ander op uw locatie ook meeverzekerd. Daarnaast zijn uw omliggende locaties ook verzekerd!

Wat dekt een milieuschadeverzekering?

Een milieuschadeverzekering dekt meestal saneringskosten, onderzoekskosten en bereddingskosten. Bereddingskosten zijn kosten om schade te voorkomen of te verminderen. Daarnaast zijn vaak ook kosten die het gevolg zijn van sanering gedekt, zoals kosten voor het herstel of vervangen van bijvoorbeeld leidingen, kabels, bestrating en beplanting. Ook bedrijfsschade als gevolg van sanering is gedekt met een milieuschadeverzekering.

Milieuschade- verzekering asbest

U hoopt het natuurlijk niet, maar u kunt te maken krijgen met asbest in uw bedrijfspand. Vooral als uw bedrijf in een oud pand zit gevestigd, is er een grotere kans op asbest. Asbest kan vrijkomen bij bijvoorbeeld brand of storm, maar ook als u het pand gaat verbouwen. Deze asbestdeeltjes kunnen milieuschade veroorzaken. Met een milieuschadeverzekering bent u verzekerd voor milieuschade door asbest.

Milieuschade- verzekering zakelijk

De milieuschadeverzekering is een zakelijke verzekering. U kunt deze verzekering als ondernemer of als ZZP’ er afsluiten. Ook als ZZP’er kan je aansprakelijk gesteld worden voor milieuschade. Dan komt een milieuschadeverzekering goed van pas.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op