Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

man in magazijn kijkt op zijn tablet
Home Zakelijk Inventarisverzekering

Je inventarisverzekering vergelijken en afsluiten

Met een inventarisverzekering is uw inventaris verzekerd bij schade als gevolg van onder andere brand, storm of inbraak.

Bereken de premie

Direct online afsluiten.

14 dagen bedenktijd.

Snel geregeld.

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Met kennis van elke branche en veel know how verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.3
Op basis van 3696 beoordelingen 93% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Het vergelijken van een verzekering loont bijna altijd. Het kan zijn dat de premies zijn verhoogd of dat jouw persoonlijke situatie is veranderd. Daarom raden wij aan om elk jaar een vergelijking te maken voor je verzekering.”

foto Bjorn

Bjorn - Expert verzekeringen

Meer dan 5 jaar ervaring verzekeringen

Achtergrond expert foto Bjorn
Achtergrond afbeelding

Alles over de inventarisverzekering

Iedereen kent de particuliere inboedelverzekering wel, maar wist u dat er ook een inventarisverzekering bestaat? Deze wordt ook wel eens een zakelijke inboedelverzekering genoemd. Een inventarisverzekering is eigenlijk een verzekering voor uw zakelijke inboedel oftewel inventaris.

Wat is een inventarisverzekering?

Een inventarisverzekering is een verzekering voor uw inventaris. Als u een eigen bedrijf of onderneming heeft, heeft u waarschijnlijk veel inventaris. Hierbij kunt u denken aan spullen als bureaus, computers en kantoorbenodigdheden, maar ook aan speciale machines en misschien ook voorraden. Deze inventaris is essentieel voor uw bedrijf, dus het is logisch dat u niet wilt dat er iets mee gebeurd. Om uw onderneming te beschermen kunt u een inventarisverzekering afsluiten. Met een inventarisverzekering is uw inventaris verzekerd bij schade als gevolg van onder andere brand, storm of inbraak.

Voor wie is een inventarisverzekering?

Een inventarisverzekering is voor iedereen met een eigen bedrijf of onderneming. Met een inventarisverzekering beschermt u alle spullen die u nodig heeft om uw beroep uit te voeren. Een inventarisverzekering is niet voor de spullen in uw woonhuis. Hiervoor kunt u natuurlijk een particuliere inboedelverzekering afsluiten.

Waarom een inventarisverzekering afsluiten?

In een eigen onderneming zit vaak flink wat geld. Waarschijnlijk wilt u daarom graag op de kosten besparen waar kan. Juist omdat er zoveel geld in een eigen onderneming zit, is het echter verstandig om een inventarisverzekering af te sluiten. Stelt u zich voor dat er een brand uitbreekt, waardoor een groot gedeelte van uw inventaris in vlammen opgaat. Of wat als er wordt ingebroken en de dieven laptops en andere dure elektronica stelen of beschadigen? Als u geen inventarisverzekering heeft kunnen de kosten flink oplopen. Bovendien liggen de werkzaamheden dan misschien stil, waardoor u ook nog eens inkomsten misloopt. Dit is voor elk bedrijf natuurlijk vervelend, maar vooral voor startende ondernemingen kunnen de financiële gevolgen groot zijn. Zij hebben vaak nog geen grote financiële buffer opgebouwd om zulke kosten mee op te vangen. Door een inventarisverzekering af te sluiten zorgt u ervoor dat u voor veel van deze schades verzekerd bent.

Wat dekt een inventarisverzekering?

Een verzekeraar maakt onderscheid tussen inventaris en goederen. Onder inventaris verstaan we alle spullen die u gebruikt om in uw onderneming uw beroep uit te oefenen. Dit zijn bijvoorbeeld kantoormeubilair, zoals bureaus, stoelen en vergadertafels, maar ook speciale machines, laptops en andere elektronica. Voor al deze spullen kunt u een inventarisverzekering afsluiten. Een inventarisverzekering dekt alle spullen in die uw bedrijfspand staan en die nodig zijn om uw werk uit te voeren.

Wat zijn de kosten bij een inventarisverzekering?

De kosten voor een inventarisverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste zijn de kosten afhankelijk van wat voor soort onderneming u heeft en in welke branche u opereert. Daarnaast is de hoeveelheid en het soort inventaris van invloed op de verzekeringspremie. Bovendien kunt u, net als bij een particuliere inboedelverzekering, kiezen uit verschillende dekkingen. U kunt zelf kiezen welke zaken u wilt meeverzekeren, zoals onder andere rechtsbijstand, geld en kostbaarheden. Onder de basisverzekering vallen vaak schade door brand, storm, bliksem en ontploffing. Ook inbraak en diefstal zijn meestal meeverzekerd. Het verschilt echter per verzekeraar, controleer dit daarom altijd goed in de polisvoorwaarden.

Voor wie is een zakelijke inventarisverzekering van toepassing?

Een inventarisverzekering wordt in de volksmond ook wel eens een zakelijke inboedelverzekering genoemd. In verzekeringstermen spreken we echter van een inventarisverzekering. Een inventarisverzekering is dus wel een zakelijke verzekering. Een inboedelverzekering is een particuliere verzekering, waarmee u de spullen in uw woonhuis kunt verzekeren. Een particuliere inboedelverzekering biedt geen dekking voor uw zakelijke inventaris.

Wat is een goederen- en inventarisverzekering?

Zoals eerder gezegd maakt een verzekeraar onderscheid tussen de inventaris en de goederen van een bedrijf. Onder goederen wordt uw handelsvoorraad verstaan. Dit zijn alle grond- en hulpstoffen die u gebruikt om uw eindproduct te maken, zoals halffabricaten, reinigingsmiddelen, brandstoffen en verpakkingsmateriaal. Het zijn alle producten die u verkoopt of verbruikt bij het maken van het eindproduct. Voor uw goederen kunt u een aparte goederenverzekering afsluiten. Zo weet u zeker dat alle spullen in uw onderneming goed verzekerd zijn.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op