800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
vliegtuig vleugel in de lucht
Home Zakelijk Zakelijke reisverzekering

Je zakelijke reisverzekering vergelijken en afsluiten

Op een zakenreis heeft u te maken met andere risico’s dan tijdens een gewone vakantie.

Hoge pakketkorting mogelijk

14 dagen bedenktijd

Binnen 14 dagen kosteloos annuleren

Europe of werelddekking

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Voor meer dan 800.000 klanten verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.2
Op basis van 3343 beoordelingen 92% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Het vergelijken van een brommerverzekering loont bijna altijd. Het kan zijn dat de premies zijn verhoogd of dat jouw persoonlijke situatie is veranderd. Daarom raden wij aan om elk jaar een vergelijking te maken voor je brommerverzekering.”

foto Laura van Maarschalkerweerd

Laura - Expert verzekeringen

Al jaren expert verzekeringen

Achtergrond expert foto Laura van Maarschalkerweerd
Achtergrond afbeelding

Alles over de zakelijke reisverzekering

Een zakenreis is natuurlijk geen vakantie, hoewel er altijd wel een lolbroek vraagt wat de temperatuur van het zeewater was wanneer u net terug bent van een zakenreis.

Het risico van een zakenreis is namelijk anders en meestal ook veelomvattender dan van een vakantie. Daarom keren reisverzekeringen niet uit wanneer er schade is opgedaan tijdens een zakelijke reis.

Om toch verzekerd te zijn tijdens een zakenreis kunt u een zakelijke reisverzekering afsluiten.

Waarom een zakelijke reisverzekering afsluiten?

Op een zakenreis heeft u te maken met andere risico’s dan tijdens een gewone vakantie. Als er iets met u gebeurt, dan heeft dat directe gevolgen voor uw bedrijf. Of u nu zit te vergaderen of risicovolle werkzaamheden moet verrichten, het is belangrijk dat u goed verzekerd bent. Ook voor uw bagage gelden andere risico’s Waarschijnlijk neemt u tijdens uw zakenreis een laptop of tablet mee waar waardevolle informatie op staat. Wellicht heeft u belangrijke documenten in uw bagage. Het zakelijke financiële risico bij diefstal of verlies is daardoor veel groter. De verzekering zal daarom andere voorwaarden en tarieven hanteren dan voor toeristenbagage.

Zakelijke reisverzekering vergelijken

Op Alpina.nl kunt u eenvoudige zakelijke reisverzekeringen vergelijken. Na het invoeren van enkele gegevens verschijnen een aantal, op uw wensen afgestemde, verzekeringen met de daarbij behorende premies en polisvoorwaarden. Deze kunt u nu vergelijken op prijs en inhoud. Kijk ook goed naar de polisvoorwaarden, zodat u zeker weet in welke situaties u verzekerd bent. Er zijn namelijk altijd een altijd zaken die zijn uitgesloten van dekking. Zo komt u tijdens uw zakenreis niet voor onaangename verrassingen te staan. Als u een geschikte verzekering heeft gevonden, kunt u deze direct online afsluiten. Komt u er niet uit of heeft u nog vragen? Dan kunt u ons natuurlijk altijd telefonisch bereiken via telefoonnummer 088 – 688 37 00.  U kunt ons ook een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.Wij helpen u graag!

Zakelijke reisverzekering afsluiten

Wanneer u 1 of 2 keer per jaar op zakenreis gaat, dan is het voldoende om een kortlopende reisverzekering af te sluiten. U betaalt precies voor de dagen dat u op reis bent, en dus nooit te veel. Gaat u vaker op reis, dan is het verstandig om voor een doorlopende reisverzekering te kiezen. U hoeft minder te regelen en loopt niet het risico dat u een keer vergeet om uw verzekering te activeren. U kiest zelf welke modules u afsluit. Met de module Zakenreis bent u het hele jaar door verzekerd tijdens zaken die u voor uw werk maakt. Bij het afsluiten van de verzekering geeft u zelf aan welke modules u aanzet. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen om ongevallen of pechhulp op reis mee te verzekeren. Ook kiest u zelf de hoogte van het verzekerd bedrag voor uw bagage en het geld dat u bij u heeft. Zo stelt u de verzekering helemaal naar eigen wens samen.

Goedkope zakelijke reisverzekering

Betaalt u liever niet te veel voor uw zakelijke reisverzekering? Op Alpina.nl kunt u uw reisverzekering helemaal naar eigen wens samenstellen. U kiest zelf welke dekkingen u afsluit. U kunt bijvoorbeeld medische kosten, autohulp of ongevallen meeverzekeren. Ook kiest u zelf de hoogte van het verzekerd bedrag als het gaat om uw bagage en geld. Uiteraard geldt wel: hoe meer dekkingen u afsluit, hoe duurder de verzekering. Daarnaast kiest u ook zelf het eigen risico. Hoe hoger het eigen risico, des te lager de verzekeringspremie.

Beste zakelijke reisverzekering

Bent u op zoek naar de beste zakelijke reisverzekering? Kijk dan eens goed naar de dekkingen die u aanzet. Wanneer u voor een businessmeeting even de grens oversteekt naar Duitsland of België, geldt dat evengoed als een zakenreis. Op het moment dat u daar iets overkomt kunt u geen beroep doen op uw privéreisverzekering. Daarom is het verstandig om altijd uw verzekeringen op orde te hebben. Dat hoeft niet veel tijd te kosten. Bij Alpina.nl kunt u 24/7 met een paar muisklikken uw reisverzekering regelen. Waar u ook bent!

Collectieve zakelijke reisverzekering

De collectieve reisverzekering sluit u af voor uw hele bedrijf. Iedereen gaat dan altijd goed verzekerd op pad. Ook collega’s die ergens anders binnen Europa wonen en af en toe naar het hoofdkantoor in Nederland komen, zijn meeverzekerd. Bent u ZZP’er of bent u de enige die reist binnen uw bedrijf, dan sluit u een individuele reisverzekering af. U kunt dan incidenteel toch collega’s en zelfs gezinsleden meeverzekeren.

Veelgestelde vragen over een zakelijke reisverzekering

Is een zakelijke reisverzekering verplicht?

Een zakelijke reisverzekering is niet verplicht. Deze verzekering wordt wel aangeraden bij mensen die regelmatig op zakenreis gaan. Een zakelijke reisverzekering kan enorm veel geld besparen wanneer u in vervelende situaties terechtkomt op reis.

Voor wie is een zakelijke reisverzekering?

Een zakelijke reisverzekering is voor iedereen die wel eens voor zijn werk op reis gaat. Ook vrijwilligerswerk, een studiereis of een stage vallen eveneens onder werken op reis. Hiervoor moet u dus ook een zakelijke reisverzekering afsluiten.

Wat valt er onder een zakenreis?

Een zakenreis is een reis die geen vakantie is. U gaat bijvoorbeeld voor zaken naar het buitenland, of om een congres te bezoeken. Gaat u voor studie, stage of vrijwilligerswerk naar het buitenland? Dan valt dit bij de meeste verzekeraars onder de standaard dekking voor een doorlopende reisverzekering en hoeft u de module zakenreis dus niet af te sluiten.

Wat dekt een zakelijke reisverzekering?

Bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering kiest u zelf welke dekkingen u aanzet. Hier kunt u de module Zakenreis aanzetten, zodat u verzekerd bent tijdens reizen die u voor uw werk maakt. Daarnaast kunt u ook kiezen uit de volgende dekkingen:

Medische kosten
Ongevallen
Rechtsbijstand
Annulering
Pechhulp
Bijzondere sporten
Extra sportuitrusting

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op