800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
Succesvolle woningaankoop koppel makelaar sleuteloverdracht

Op jouw manier onbezorgd wonen, ondernemen én leven

Bij Alpina helpen we onze particuliere en zakelijke klanten om dat te realiseren.

Alles over Alpina

Iedereen wil onbezorgd wonen, ondernemen én leven. Bij Alpina helpen we onze particuliere en zakelijke klanten om dat te realiseren. Dat zit in ons DNA verankerd. We zijn er namelijk voor iedereen die op zoek is naar financiële zekerheid, met een compleet pakket aan daarbij behorende diensten en producten. Gewoon onder één dak, wel zo makkelijk.

Bij Alpina zijn we altijd dichtbij. Zowel online als offline bij een vestiging in de buurt. Lokaal geworteld, laagdrempelig en persoonlijk.

We zijn vakspecialisten die onze klanten kennen en weten wat hen beweegt. Met oprechte betrokkenheid luisteren we goed, vragen we door en vinden we altijd een onafhankelijke oplossing die aansluit op de wensen van onze klanten. Op een manier die hen het beste past. Hoe, waar en wanneer zij dat maar willen.

Bij Alpina gaan we iedere dag opnieuw net weer even verder. Altijd op zoek naar innovaties die onze diensten en producten nog beter maken. Onze zorg voor een financieel zekere toekomst van onze klanten maakt ons als organisatie meer dan ooit relevant en toekomstbestendig.

Wat maakt ons wie we zijn?

Alpina Group profileert zich als een allround financieel dienstverlener. Alpina is een zelfstandig merk, gericht op zakelijke en particuliere klanten met een breed aanbod aan verzekeringen, hypotheken, pensioenen en makelaardij. Maar wat maakt ons nou tot wat we zijn?

Alpina is een nieuwe organisatie. Maar we komen natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. We zijn de optelsom van sterke lokale en regionale vestigingen. Prachtige organisaties, met gedreven medewerkers, gezonde ambities en specifieke karaktertrekken. Door die samen te voegen, ontstaat een nieuwe organisatie met een geheel eigen identiteit. Een merk, dat we laden door in alles wat we doen altijd onze kernwaarden en merkwaarden uit te dragen. Want die maken wie en wat we zijn.

Mensen op kantoor

Onze missie en visie

Missie
Wij zijn Alpina. Als onafhankelijk financieel dienstverlener helpen wij onze klanten op een innovatieve, persoonlijke en duurzame wijze hun risico’s beheersbaar te houden en financiële zekerheid te borgen. Altijd lokaal en dichtbij. Wij geloven in de kracht van samen! Onderweg naar dé persoonlijke en innovatieve adviseur van de toekomst.

Visie
In een wereld die steeds verder automatiseert staan wij dichtbij onze klant en bieden voor ieder risico de beste oplossing. Altijd sterk digitaal met een persoonlijke mix waar het kan en nodig is. We hebben de ambitie de meest toonaangevende financieel dienstverlener te zijn.

Mensen op kantoor zwart wit

Onderdeel van Alpina Group

Alpina is onderdeel van Alpina Group. Een fusie van twee sterke merken in de financiële wereld: Heilbron Groep en Voogd & Voogd Groep. Een logische stap vooruit, omdat beide bedrijven elkaar goed aanvullen en versterken.

Heilbron Groep heeft van huis uit een geweldig netwerk voor alle soorten verzekeringen aangevuld met hypotheken, pensioenen, makelaardij en een eigen arbodienst.

Voogd & Voogd Groep is sterk in het indirecte kanaal met zo’n 3.200 externe adviseurs, heeft een krachtig IT-gedreven serviceplatform en is een ijzersterke volmachtpartij.

Tel dat bij elkaar op en je krijgt Alpina Group.

Naar Alpina Group website

Alpina heeft meerdere vestingen door het hele land

Je kunt je verzekeringen makkelijk online afsluiten maar heb je behoefte aan persoonlijk advies dan kun je ook een Alpina vestiging bij jou in de buurt bezoeken.

Klik hier voor een overzicht van alle Alpina vestingen.

Meer informatie over Alpina

Toezicht

Alpina voldoet aan alle wettelijke bepalingen van de AFM. Zo beschikken wij over de benodigde vergunningen en diploma’s en zijn wij aangesloten bij het klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Beloningsbeleid

Om te waarborgen dat klanten zorgvuldig behandeld worden en medewerkers zich niet laten leiden door financiële prikkels, heeft Alpina een beheerst beloningsbeleid opgesteld.

Lees hier meer over ons beloningsbeleid.

Geen advies (execution only)

Mocht je via onze website een verzekering afsluiten dan is er geen sprake van advies. Wanneer je advies wenst, kun je contact met ons opnemen. Bij het online afsluiten is, aangezien het geen advies betreft, sprake van Execution Only.

Lees meer over execution only.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op