800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
Witte bestelauto op de snelweg.
Home Bedrijfsautoverzekering

Bedrijfsautoverzekering direct afsluiten

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

Direct online dekking

14 dagen bedenktijd

Gratis groene kaart

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Voor meer dan 800.000 klanten verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.3
Op basis van 3696 beoordelingen 93% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Het vergelijken van een bedrijfsautoverzekering loont bijna altijd. Het kan zijn dat de premies zijn verhoogd of dat jouw situatie is veranderd. Daarom raden wij aan om elk jaar een vergelijking te maken voor je bedrijfsautoverzekering.”

LinkedIn logo
foto Laura van Maarschalkerweerd

Laura - Expert autoverzekeringen

Al jaren expert autoverzekeringen

Achtergrond expert foto Laura van Maarschalkerweerd
Achtergrond afbeelding

De dekking van je bedrijfsautoverzekering

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal,joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

WA beperkt casco

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal,joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

All-Risk (WA+Casco)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal,joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Alles over bedrijfsautoverzekering

Jouw bedrijfsauto goed verzekeren hoeft niet duur te zijn. Je kunt besparen op de premie, zonder genoegen te nemen met een beperkte dekking. Door het vergelijken bepaal je wat belangrijk is en waar je de bedrijfsautoverzekering afsluit. Je wilt natuurlijk de beste dekking voor jouw bedrijfsautoverzekering.

Over het verzekeren van een bedrijfsauto wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar zo complex is het niet. Verzekeraars bieden namelijk verzekeringsvormen aan die op hoofdlijnen bij alle verzekeraars hetzelfde zijn.

Bedrijfsautoverzekeringen vergelijken

Wil je bedrijfsautoverzekeringen vergelijkenBij Alpina kun je eenvoudig en snel de premies vergelijken op prijs en inhoud. Bij het vergelijken van bestelautoverzekeringen zijn er verschillende premiebepalende factoren: 

 • De gekozen dekking 
 • Aantal schadevrije jaren 
 • Jouw leeftijd 
 • Jouw postcode 

Wat is een bedrijfsautoverzekering?

De bedrijfsautoverzekering sluit je af voor de auto die je zakelijk gebruikt en die ook zo in de administratie geregistreerd staat. De bedrijfsautoverzekering is in vergelijking met de particuliere verzekering duurder, maar de verschillen kun je beperkt houden door de autoverzekering te vergelijken op Alpina.nl. Ook werknemers mogen in het voertuig rijden. Wordt de auto alleen maar gebruikt voor woon-werkverkeer? In dat geval is een bedrijfsautoverzekering niet strikt noodzakelijk. De auto privé verzekeren is dan een optie. 

Voordelige bedrijfsautoverzekering

Ben je op zoek naar een voordelige bedrijfsautoverzekeringDe premie voor de bedrijfsautoverzekering heeft in de basis dezelfde afhankelijkheden als de particuliere polis. De volgende factoren spelen een rol: 

 • Aantal schadevrije jaren 
 • De gekozen dekking 
 • Gebruik van de bedrijfsauto 
 • Keuze van accessoires meeverzekeren 

Verhaalservice

Alpina werkt samen met 112schade.nl voor het verhalen van niet gedekte schade op de tegenpartij. Heeft iemand schade bij je veroorzaakt, maar heb je geen dekking op jouw eigen polis? 112schade.nl kan je volledig kosteloos helpen bij het verhalen van jouw schade op de tegenpartij.

 

Kiezen voor de WA bedrijfsautoverzekering

De WA bedrijfsautoverzekering kies je vooral voor een bedrijfsauto van acht jaar of ouder. Waar de grens ligt is sterk afhankelijk van de waarde van het voertuig. Een bedrijfsauto van tien jaar oud kan nog steeds veel waard zijn. Het grootste nadeel van de WA-verzekering is namelijk dat je schade aan jouw eigen bedrijfsauto niet uitgekeerd krijgt van de verzekeraar. Bij schade kun je de tegenpartij eventueel aansprakelijk stellen, maar dat gaat niet op als je zelf aansprakelijk bent voor de schade. Vind je deze dekking te beperkt? Kies dan voor één van de andere twee opties voor jouw zakelijke autoverzekering.

Kiezen voor de WA + beperkt casco bedrijfsautoverzekering

De WA + beperkt casco biedt uiteraard ook dekking voor schade veroorzaakt aan anderen. Daarnaast is ook de eigen bedrijfsauto verzekerd tegen een aantal in de polisvoorwaarden opgesomde schadeoorzaken. Het gaat om de volgende dekkingen:

 • Diefstal en schade door poging tot diefstal
 • Bliksemschade
 • Aanrijding met dieren
 • Hagelschade
 • Stormschade
 • Ruitbreuk
 • Brand en ontploffing

Deze verzekeringsvorm kies je als de WA-verzekering te beperkt is en de all risk dekking te kostbaar ten opzichte van de dekking. Vooral voor een oudere bedrijfsauto kan de meest uitgebreide verzekering te kostbaar zijn. Je gaat geen €1.000 aan premie betalen als de bedrijfsauto nog maar €2.000 waard is.

Kiezen voor de all risk bedrijfsautoverzekering

Deze verzekering biedt de dekking in de WA + beperkt casco plus aanvullende dekkingen, zoals

 • Schade door aanrijding aan eigen auto
 • Schade aan de bedrijfsauto door een glad wegdek
 • Het te water raken van het voertuig
 • Schade door vandalisme

De all risk bedrijfsautoverzekering kies je voor een nieuwe bedrijfsauto tot de auto ongeveer drie of vier jaar oud is. Dit is een indicatie. Je kunt de bedrijfsauto ook all risk verzekerd houden voor een zes jaar oude bedrijfsauto. Het is een kwestie van de dekking afwegen tegen de premie. Bij het ouder worden van het voertuig daalt de dagwaarde. Hierdoor heeft het steeds minder zin om de bedrijfsauto uitgebreid verzekerd te houden.

Ook aanvullende verzekeringen nodig?

Naast de bovengenoemde verzekeringen kun je ook nog kiezen voor een aantal aanvullende verzekeringen. Vooral de ongevallen-inzittendenverzekering en de schade-inzittendenverzekering zijn veel gekozen aanvullende verzekeringen. Overweeg ook de eigen vervoer verzekering. Deze biedt dekking bij diefstal uit de bedrijfsauto. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan gereedschappen of goederen die naar klanten vervoerd worden.

Weten wat de premie is voor een bedrijfsauto? Bereken dan online de premie.

Niet goed, geld terug. 14 dagen bedenktijd

Wanneer je bij ons een bedrijfsautoverzekering afsluit heb je 14 dagen bedenktijd. Dit betekent dat je zonder opgaaf van reden de verzekering binnen 14 dagen kosteloos kan annuleren.

Voor iedereen acceptatie mogelijkheden

Alpina.nl heeft voor elk type bedrijfsauto en bestuurder een geschikte bedrijfsautoverzekering.

Hulp bij overstappen

Wil je overstappen van je huidige verzekeraar naar Alpina.nl, maar zie je op tegen al dat geregel? Niet nodig! Overstappen naar de Alpina is heel eenvoudig met de onze gratis opzegservice. Dat werkt zo:

 • Bereken je premie, en verzeker je voertuig
 • Download de gratis opzegbrief
 • Onderteken de brief en stuur naar je verzekeraar

Veelgestelde vragen over bedrijfsautoverzekering

Wat is een bedrijfsautoverzekering?

De bedrijfsautoverzekering sluit je af voor de auto die je zakelijk gebruikt en die ook zo in de administratie geregistreerd staat. De bedrijfsautoverzekering is in vergelijking met de particuliere verzekering duurder, maar de verschillen kun je beperkt houden door de autoverzekering te vergelijken op Alpina.nl. Ook werknemers mogen in het voertuig rijden. Wordt de auto alleen maar gebruikt voor woon-werkverkeer? In dat geval is een bedrijfsautoverzekering niet strikt noodzakelijk. De auto privé verzekeren is dan een optie.

Wanneer kies je voor de bedrijfsautoverzekering?

In een particulier verzekerde auto mag je zakelijke kilometers rijden. De gereden kilometers mag je fiscaal verrekenen in de bedrijfsadministratie. Maar dat verhaal gaat niet altijd op. Je mag jouw privé auto bijvoorbeeld wel gebruiken om naar een beurs of een zakelijke bespreking te rijden. Voor het bezorgen van maaltijden en het rijden als taxi heb je een bedrijfsautoverzekering nodig. Als een auto tot het vermogen van de onderneming behoort, kies je voor een bedrijfsautoverzekering. Het maakt niet uit of het bijvoorbeeld om een bestelauto of een personenauto gaat.

Waar is de premie voor de bedrijfsautoverzekering van afhankelijk?

De premie voor de bedrijfsautoverzekering heeft in de basis dezelfde afhankelijkheden als de particuliere polis. Het aantal schadevrije jaren en de verzekeringsvormen bepalen voor een groot deel de premie voor de zakelijke autoverzekering. Maar er zijn meer afhankelijkheden. Belangrijk is waar de bedrijfsauto voor wordt gebruikt. Een busje voor het vervoeren van medewerkers naar een locatie brengt minder risico met zich mee dan een bestelauto die dagelijks intensief wordt gebruikt door een loodgieter. Ook het soort voertuig speelt een rol.

Zijn de accessoires meeverzekerd?

Bij accessoires is er een onderverdeling mogelijk tussen accessoires die al in de fabriek zijn aangebracht en accessoires die aanvullend op de auto zijn aangebracht. Een trekhaak kan een mee te verzekeren accessoire zijn, maar als deze er standaard al op zit, is het een onderdeel van de nieuwwaarde. Bijvoorbeeld de in een bestelauto speciaal aangebrachte inrichting voor zakelijk gebruik vormt een los mee te verzekeren accessoire. In de bedrijfsautoverzekering kun je naar eigen keuze accessoires meeverzekeren. Zo stem je de bedrijfsautoverzekering zo goed mogelijk af op de wensen.

Wat zijn belangrijke zaken bij de polisvoorwaarden?

Polisvoorwaarden lezen is niet het leukste om te doen. Daarom hebben wij de belangrijkste zaken op een rijtje gezet. Duidelijk en helder.

Lees verder

Hoe werkt het met schadevrije jaren?

Hoeveel schadevrije jaren je hebt vind je op je polisblad. Weet je het niet zeker? Check het dan bij je verzekeraar of tussenpersoon. Zo voorkom je dat achteraf je premie verandert als je schadevrije jaren niet juist waren.

Lees alles over het opbouwen van schadevrije jaren

Welke aanvullende verzekeringen zijn er?

Sommige aanvullende verzekeringen zijn erg nuttig. Wij leggen alle aanvullende verzekeringen aan je uit. Zo kun je een bewuste keuze maken.

Check de voor- en nadelen van aanvullende verzekeringen

Bedrijfsauto beschadigd na werktijd! Wat zijn de gevolgen?

Een bedrijfsauto verzeker je als een zakelijk voertuig, maar wat als de verzekering bijvoorbeeld door een werknemer buiten de werktijden wordt gebruikt? Biedt de bedrijfsautoverzekering dekking? Lees meer.

Private lease – Wat gebeurt er met de opgebouwde schadevrije jaren?

Een nieuwe auto rijden heeft als nadeel dat je gelijk een hap geld neer moet leggen. Steeds meer mensen kiezen voor private lease, maar wat gaat er met je opgebouwde schadevrije jaren gebeuren? Bouw je ook schadevrije jaren op tijdens de leaseperiode? Wij leggen het graag uit. Lees meer.

Hoe kun je een tijdelijke bedrijfsautoverzekering afsluiten?

Het kan gebeuren dat je een auto tijdelijk moet verzekeren. Je koopt bijvoorbeeld een opknapper die je nog naar je huis moet rijden. Of je nieuwe auto krijg je pas over twee weken en om de tijd te overbruggen neem je tijdelijk een auto op naam. Je bent verplicht om een auto die je op naam hebt ook te verzekeren. Dit probleem is op te lossen met de tijdelijke autoverzekering. Lees meer.

Ik gebruik de bedrijfsauto voor koerierswerkzaamheden. Kan dit?

Ja dat kan. Op onze koeriersverzekering is het ook mogelijk om bedrijfsauto’s te verzekeren die als koeriersdienst worden ingezet.

Wat is een goedkope bedrijfsautoverzekering?

Er zijn drie vormen waar je tussen kunt kiezen. De goedkoopste bedrijfsautoverzekering is de WA-verzekering. Van beperkt naar steeds uitgebreider zijn dat:

Onder de WA bedrijfsautoverzekering kom je niet uit. Deze is namelijk verplicht. De WA-verzekering keert uit bij schade door de bedrijfsauto aan anderen. De twee uitgebreidere verzekeringen geven ook een uitkering voor de schade aan jouw eigen bedrijfsauto.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op