800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
inventaris- en goederenverzekering

Inventaris- en goederenverzekering

Bereken online de premie voor een inventaris- en goederenverzekering!

Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.2
Beoordeling verzekeringen

Bent u als ondernemer al bekend met de inventaris- en goederenverzekering? Ook wel bekend onder de namen inventarisverzekering, goederenverzekering of zakelijke inboedelverzekering. Een inventaris- en goederenverzekering is een verzekering waarmee u de inventaris en goederen van uw onderneming kunt verzekeren. Belangrijk, want deze zijn een essentieel onderdeel van uw bedrijf. Op Alpina.nl kunt u een goedkope goederen- en inventarisverzekering afsluiten.

Wat is een inventaris- en goederenverzekering?

Een inventaris- en goederenverzekering is een verzekering voor uw zakelijke inventaris en goederen. Een verzekeraar maakt onderscheid tussen de inventaris en de goederen van een bedrijf. Als u een eigen bedrijf of onderneming heeft, heeft u waarschijnlijk veel inventaris. Hierbij kunt u denken aan spullen als bureaus, computers en kantoorbenodigdheden, maar ook aan speciale machines en misschien ook voorraden. Onder goederen wordt uw handelsvoorraad verstaan. Dit zijn alle grond- en hulpstoffen die u gebruikt om uw eindproduct te maken, zoals halffabricaten, reinigingsmiddelen, brandstoffen en verpakkingsmateriaal. Het zijn alle producten die u verkoopt of verbruikt bij het maken van het eindproduct. Deze zaken zijn essentieel voor uw bedrijf, dus het is logisch dat u niet wilt dat er iets mee gebeurt. Met een inventaris- en goederenverzekering zijn zowel uw inventaris als uw goederen verzekerd bij schade als gevolg van onder andere brand, storm en inbraak.

magazijn met inventaris

Waarom een inventaris- en goederenverzekering afsluiten?

In een eigen onderneming is natuurlijk behoorlijk wat geld geïnvesteerd. Logisch dat u graag op de kosten wil besparen waar dat mogelijk is. Juist omdat er zoveel geld in een eigen onderneming zit, is het echter verstandig om een inventaris- en goedereverzekering af te sluiten. Stelt u zich eens voor dat er brand uitbreekt in het bedrijfspand, waardoor een groot gedeelte van uw inventaris en goederen in de as worden gelegd. Of wat als er wordt ingebroken en er laptops en apparaten worden gestolen of kapot gemaakt.

Zonder inventarisverzekering kost het vervangen van deze spullen u veel geld. Bovendien liggen de werkzaamheden van uw bedrijf dan misschien stil, waardoor u ook nog eens inkomsten misloopt. Vooral voor startende ondernemers is dit een groot risico, aangezien zij vaak nog geen grote financiële buffer hebben opgebouwd om zulke kosten mee op te vangen. Door een inventaris- en goederenverzekering af te sluiten zorgt u ervoor dat u voor veel van deze schades verzekerd bent.

Wat valt onder de dekking van een inventaris en goederenverzekering?

Een inventaris- en goederenverzekering dekt uw bedrijf voor schade die veroorzaakt wordt door brand, storm, blikseminslag of ontploffing. Schade die u normaal met een flinke kostenpost zouden opzadelen, waar u natuurlijk niet op zit te wachten.

Bovenop de dekking door bovenstaande schade bent u ook verzekerd voor:

 • Omzetderving (inkomsten die u door de schade misloopt)
 • Bereddingskosten (gemaakte kosten om de schade te beperken)
 • Expertisekosten (de kosten voor het vaststellen van de schade)

Wat valt onder de uitgebreide dekking van een inventaris en goederenverzekering?

Naast standaard dekking voor schade door brand, bliksem, storm en ontploffing kunt u ook kiezen voor een uitgebreidere dekking. Hierdoor bent u verzekerd voor:

 • Uitstromend water en neerslag
 • Inbraak en diefstal
 • Vandalisme en aanrijding

Veelgestelde vragen over een inventaris- en goederenverzekering

Wat valt er precies onder mijn inventaris?

Uw inventaris is alles wat u gebruikt om uw bedrijf, beroep of activiteiten uit te oefenen. Denk bijvoorbeeld aan laptops, telefoons, kantoorbenodigdheden en bepaalde machines, maar ook uw voorraad.

Wat valt er precies onder mijn goederen?

Onder uw goederen vallen alle grond- en hulpstoffen die u gebruikt om uw eindproduct te maken, zoals halffabricaten, reinigingsmiddelen, brandstoffen en verpakkingsmateriaal.

Voor wie is een inventaris- en goederenverzekering?

Een inventaris- en goederenverzekering is voor iedereen met een eigen onderneming. Elke onderneming heeft wel inventaris en/of goederen die belangrijk zijn voor het maken van hun dienst of product.

Is een inventaris- en goederenverzekering verplicht?

Nee niet verplicht, maar wel verstandig. Voor de spullen in uw woning heeft u waarschijnlijk ook een inboedelverzekering afgesloten. Waarom dan niet voor uw bedrijf? Bovendien bent u voor uw inkomsten afhankelijk van uw inventaris en goederen. Als er spullen beschadigd raken of gestolen worden is dit nadelig voor uw inkomsten Bovendien kost het maken of vervangen van deze zaken ook veel geld. Daarom kan een inventaris- en goederenverzekering uitkomst bieden.

Inventaris- en goederenverzekering vergelijken

Op zoek naar een voordelige inventaris- en goederenverzekering? Die vindt u door verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Op Alpina.nl kunt u bovendien alvast de premie voor uw verzekering berekenen. Hiervoor vult u een aantal gegevens over uw bedrijf in, zoals de branche waarin u opereert en het aantal medewerkers dat u in dienst heeft. Vervolgens kunt u aangeven waarvoor u allemaal verzekerd wilt zijn. Aan de hand van deze gegevens wordt voor u de premie berekend bij verschillende verzekeraars. U kunt de verzekeringen vergelijken op basis van premie én polisvoorwaarden. Zo weet u zeker dat u de juiste verzekering voor uw bedrijf afsluit.

Een goedkope inventaris- en goederenverzekering via Alpina

Uw bedrijfsinventaris, machinepark en opgeslagen (grondstoffen)voorraden kunnen tijdens een brand of storm zwaar beschadigd raken of geheel vernietigd worden.  Met het afsluiten van een inventaris- en goederenverzekering stelt u de financiële positie van uw onderneming veilig. Een belangrijke voorwaarde voor het afsluiten van een inventaris- en goederenverzekering is een goede beveiliging van uw bedrijfsgebouw.

Met onze handige vergelijkingstool kunt u alvast de premie voor uw verzekering berekenen. Is de verzekering naar wens? Dan kunt u deze direct online afsluiten. Als u nog vragen heeft, kunt u deze altijd stellen aan een van onze verzekeringsspecialisten. Neem vooral contact met ons op! U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken. U kunt ons natuurlijk ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp en Messenger.

Wat is de dekking van een inventaris- en goederenverzekering?

De inventaris- en goederenverzekering vergoedt materiële schade, veroorzaakt door:

 • brand
 • storm
 • blikseminslag
 • ontploffing

De verzekering biedt bovenop de verzekerde som ook dekking voor o.a.:

 • bereddingskosten (de gemaakte kosten om de schade te beperken)
 • expertisekosten (de kosten van het vaststellen van de schade)

Kiest u voor een uitgebreide dekking? Dan bent u ook verzekerd tegen schade die voortkomt uit de volgende gebeurtenissen:

 • uitstromend water en neerslag
 • inbraak en diefstal
 • vandalisme en aanrijding

Kosten inventaris- en goederenverzekering

De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren:

 • Het soort onderneming
 • Het soort inventaris en goederen
 • De hoeveelheid inventaris en goederen
 • De dekking die u kiest
 • Eventuele aanvullende dekkingen

Inventaris- en goederenverzekering zakelijk

Een inventaris- en goederen verzekering wordt ook vaak een zakelijke inboedelverzekering genoemd. In verzekeringstermen spreken we echter van een inventarisverzekering als het om een zakelijke verzekering gaat. Een inboedelverzekering is een particuliere verzekering, waarmee u de spullen in uw woonhuis kunt verzekeren. Een particuliere inboedelverzekering biedt echter geen dekking voor uw inventaris en goederen, hiervoor moet u dus een inventaris- en goederenverzekering afsluiten.

Inventaris- en goederenverzekering betekenis

De betekenis van een inventaris- en goederen verzekering is niet voor iedereen even duidelijk. Vaak weet men niet precies wat het verschil tussen inventaris en goederen is. Uw inventaris zijn zaken als bureaus, computer, kantoorbenodigdheden, speciale machines en voorraden. Uw goederen zijn uw handelsvoorraad. Daarmee worden alle grond- en hulpstoffen bedoeld die u gebruikt om uw eindproduct te maken. Dit zijn bijvoorbeeld halffabricaten, reinigingsmiddelen, brandstoffen en verpakkingsmateriaal.

Kosten inventaris- en goederenverzekering

De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren:

 • Het soort onderneming
 • Het soort inventaris en goederen
 • De hoeveelheid inventaris en goederen
 • De dekking die u kiest
 • Eventuele aanvullende dekkingen

Inventaris- en goederenverzekering zakelijk

Een inventaris- en goederen verzekering wordt ook vaak een zakelijke inboedelverzekering genoemd. In verzekeringstermen spreken we echter van een inventarisverzekering als het om een zakelijke verzekering gaat. Een inboedelverzekering is een particuliere verzekering, waarmee u de spullen in uw woonhuis kunt verzekeren. Een particuliere inboedelverzekering biedt echter geen dekking voor uw inventaris en goederen, hiervoor moet u dus een inventaris- en goederenverzekering afsluiten.

Inventaris- en goederenverzekering betekenis

De betekenis van een inventaris- en goederen verzekering is niet voor iedereen even duidelijk. Vaak weet men niet precies wat het verschil tussen inventaris en goederen is. Uw inventaris zijn zaken als bureaus, computer, kantoorbenodigdheden, speciale machines en voorraden. Uw goederen zijn uw handelsvoorraad. Daarmee worden alle grond- en hulpstoffen bedoeld die u gebruikt om uw eindproduct te maken. Dit zijn bijvoorbeeld halffabricaten, reinigingsmiddelen, brandstoffen en verpakkingsmateriaal.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Bereken online de premie voor een inventaris- en goederenverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op