Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

vuur blussen op industrie
Home Zakelijk Bedrijfsschadeverzekering

Je bedrijfsschadeverzekering vergelijken en afsluiten

Een bedrijfsschadeverzekering zorgt ervoor dat uw bedrijf verzekerd is bij schade door bijvoorbeeld brand, storm, waterschade, vandalisme of diefstal.

Bereken de premie

Direct online afsluiten.

14 dagen bedenktijd.

Snel geregeld.

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Met kennis van elke branche en veel know how verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.3
Op basis van 3696 beoordelingen 93% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Het vergelijken van een verzekering loont bijna altijd. Het kan zijn dat de premies zijn verhoogd of dat jouw persoonlijke situatie is veranderd. Daarom raden wij aan om elk jaar een vergelijking te maken voor je verzekering.”

foto Laura van Maarschalkerweerd

Laura van Maarschalkerweerd - Expert verzekeringen

Meer dan 10 jaar ervaring verzekeringen

Achtergrond expert foto Laura van Maarschalkerweerd
Achtergrond afbeelding

Alles over de bedrijfsschadeverzekering

Wordt je bedrijf getroffen door brand, waterschade of een andere calamiteit? Dan moet je jouw bedrijf misschien tijdelijk sluiten en loop je inkomsten mis, terwijl de kosten wel gewoon doorlopen.

Je kunt jezelf en je bedrijf hiertegen verzekeren door een bedrijfsschadeverzekering af te sluiten.

Wat is een bedrijfsschadeverzekering?

Een bedrijfsschadeverzekering zorgt ervoor dat uw bedrijf verzekerd is bij schade door bijvoorbeeld brand, storm, waterschade, vandalisme of diefstal. Een bedrijfsschadeverzekering dekt uw vaste lasten en de winst die u onder normale omstandigheden zou hebben gemaakt. Zo komt u niet direct in financiële problemen als uw bedrijf een tijdje moet sluiten. U bent dan verzekerd tegen omzetverlies als de bedrijfsvoering een tijd stil komt te liggen.

Waar een bedrijfsschadeverzekering afsluiten?

Op Alpina.nl kunt u gemakkelijk een bedrijfsschadeverzekering afsluiten. Bij ons kunt u verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Hierbij laten we u niet alleen de premie zien, maar ook de dekking en polisvoorwaarden. Zo kunt u een goede vergelijking maken. Heeft u de beste bedrijfsschadeverzekering gevonden? Dan kunt u die direct afsluiten.

Wat dekt een bedrijfsschadeverzekering?

Een bedrijfsschadeverzekering dekt schade aan uw bedrijf als gevolg van brand, inbraak, vandalisme, ontploffing, bliksem, storm of waterschade. Ook als de straat waarin uw bedrijfspand staat wordt afgezet na schade aan een ander gebouw in de omgeving. Bovendien dekt de verzekering ook een storing op de website waardoor klanten geen transacties kunnen doen. De verzekeraar dekt dan de vaste lasten van uw bedrijf, zoals de huur en salarissen van het personeel. Ook krijgt u een vergoeding voor de misgelopen winst.

Bedrijfsschadeverzekering bespreking

Bedrijfsschadeverzekering: voor wie?

Hoewel het afsluiten van een bedrijfsschadeverzekering niet verplicht is, kan het wel verstandig zijn. Een bedrijfsschadeverzekering is voor iedereen met een eigen bedrijf. Als er waterschade in uw pand ontstaat, moet er worden opgeruimd en misschien zelfs gesloopt. Ondertussen liggen uw werkzaamheden stil. Daarnaast kost een bouwvergunning aanvragen tijd en moet u misschien allerlei nieuwe apparaten bestellen die niet zomaar leverbaar zijn. Ondertussen lopen uw vaste lasten als huur en salarissen gewoon door. Als u een bedrijfsschadeverzekering afsluit, hoeft u zich hier geen zorgen om te maken.

Meer over de bedrijfsschadeverzekering

Bedrijfsschadeverzekering kosten

Voordat u een bedrijfsschadeverzekering afsluit, wilt u natuurlijk graag weten wat de kosten zijn. De kosten van een bedrijfsschadeverzekering hangt af van een aantal factoren, zoals het soort bedrijf dat u heeft, het aantal medewerkers, uw jaaromzet en de uitkeringstermijn die u kiest. Met onze online tool kunt u alvast een indicatie van de premie berekenen. Zo krijgt u alvast een idee van de kosten van een bedrijfsschadeverzekering. Ook kunt u gemakkelijke alle premies van verschillende aanbieders vergelijken om zo de goedkoopste bedrijfsschadeverzekering te vinden.

Bedrijfsschadeverzekering betekenis

Een bedrijfsschadeverzekering is een verzekering die eigenaren van een bedrijf verzekert tegen bedrijfsstilstand door bijvoorbeeld brand of wateroverlast. Bedrijfsschade kan namelijk veel geld kosten, vooral als de werkzaamheden een tijd stil komen te liggen terwijl de vaste lasten gewoon doorlopen.

Bedrijfsschadeverzekering berekenen

Wilt u alvast een indicatie van de maandelijkse verzekeringspremie berekenen? Dan gaat gemakkelijk op Alpina.nl. Bij ons kunt u online de premies van verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken.Let bij het afsluiten van een bedrijfsschadeverzekering echter niet alleen op de laagste premie. Het belangrijkste is dat de verzekering alle risico’s dekt die u loopt met uw bedrijf. Zo weet u zeker dat u goed verzekerd bent bij bedrijfsschade. Na het berekenen kunt u de verzekering gemakkelijk en snel direct online afsluiten.

Bedrijfsschadeverzekering vergelijken

Voor u een verzekering afsluit, doet u er altijd verstandig aan om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo weet u zeker dat u de goedkoopste bedrijfsschadeverzekering tegen de beste voorwaarden afsluit. Dat vergelijken gaat heel gemakkelijk met onze handige online vergelijkingstool. Na het invullen van een aantal bedrijfsgegevens krijgt u een overzicht met alle aanbieders en de bijbehorende premies. Bovendien kunt u ook gemakkelijk de polisvoorwaarden en de dekking vergelijken. Zo kunt u snel de beste aanbieder voor u en uw bedrijf uitkiezen

Bedrijfsschadeverzekering brand

Helaas komt brand regelmatig voor. Misschien werkt u met brandgevaarlijke stoffen en maakt een medewerker een foutje. Of wordt er ’s nachts brand gesticht door een stel vandalen. Brand kan een verwoestende invloed hebben op uw bedrijf, vooral als er veel schade ontstaat. Schade aan uw bedrijfspand, aan uw inventaris en misschien aan eventuele machines en andere spullen die u nodig heeft om uw werkzaamheden uit te voeren. Met een bedrijfsschadeverzekering hoeft u zich in ieder geval geen zorgen te maken over de huur, salarissen en alle andere vaste kosten die gewoon doorlopen.

Bedrijfsschadeverzekering ZZP

De bedrijfsschadeverzekering is geschikt voor zowel MKB’ers als ZZP’ers. Als ZZP’er s het voor u van belang dat u kunt doen waar u goed in bent zonder u druk te maken over de risico’s die het werk met zich meebrengt. U kunt er ook voor kiezen om een ZZP verzekeringspakket af te sluiten. Met dit pakket verzekert u uw onderneming tegen de belangrijkste risico’s binnen de branche waarin u werkzaam bent.Het ZZP verzekeringspakket bestaat uit verschillende verzekeringen. Als u meerdere verzekeringen bij dezelfde verzekeraar afsluit, krijgt u bovendien pakketkorting.

Bedrijfsschadeverzekering verplicht

Een bedrijfsschadeverzekering is geen verplichte verzekering, maar kan wel een verstandige aanvulling zijn. Als u als ondernemer te maken krijgt met brand- of waterschade kunnen de kosten hoog oplopen. Niet alleen moet er worden opgeruimd, u heeft ook te maken met uw werkzaamheden die stilliggen terwijl de vaste lasten gewoon doorlopen. U moet de huur van het pand betalen, en ook de salarissen van uw werknemers lopen gewoon door. In het ergste geval moet u (een deel van) het pand slopen en herbouwen. Ook dit kost veel tijd en geld. Met een bedrijfsschadeverzekering hoeft u zich geen zorgen te maken over het betalen van uw vaste lasten zonder inkomen.

Premie bedrijfsschadeverzekering

De premie van een bedrijfsschadeverzekering is onder andere afhankelijk van het soort bedrijf dat u heeft. Op Alpina.nl kunt u eenvoudig de premie berekenen. Dit doet u doet u met onze online vergelijkingstool. U vult een aantal gegevens in, zoals het soort bedrijf dat u heeft, hoeveel medewerkers u in dienst heeft en uw jaaromzet, en vervolgens krijgt u alvast een indicatie van de verzekeringspremie te zien. Vervolgens kunt u verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Bovendien krijgt u ook de bijbehorende polisvoorwaarden te zien. Zo kunt u vergelijken op premie én op inhoud.

Verzekerd bedrag bedrijfsschadeverzekering

Het verzekerd bedrag bij een bedrijfsschadeverzekering zijn uw vaste kosten plus de nettowinst. Dit vormt samen de brutowinst van uw bedrijf. Van tevoren weet u natuurlijk niet hoe hoog uw brutowinst zal zijn. Daarom geeft u elk jaar de brutowinst van afgelopen jaar door aan de verzekeraar. Om onder- en oververzekering te voorkomen hebben de meeste verzekeraars een increase/decrease clausule opgenomen. Dit houdt in dat het verzekerd bedrag met (meestal) maximaal 30% wordt verhoogd als na schade blijkt dat het verzekerd bedrag te laag is. Hierna vindt wel een premiesuppletie plaats. Als na schade blijkt dat het verzekerd bedrag juist te hoog is, wordt er een premierestitutie geven.

Bedrijfsschadeverzekering afsluiten

Een bedrijfsschadeverzekering afsluiten doet u eenvoudig en snel op Alpina.nl. Als u een bedrijfsschadeverzekering afsluit, wilt u natuurlijk een verzekering die past bij uw bedrijf. Bij ons kunt u daarom verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. U kunt niet alleen premies vergelijken, maar krijgt ook de bijbehorende polisvoorwaarden te zien. Zo kunt u een goede vergelijking maken, voordat u de verzekering afsluit. U kunt natuurlijk ook advies vragen aan een van onze verzekeringsspecialisten. Neem daarom vooral contact met ons op. Zij zitten maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 voor u klaar.

Voordelen bedrijfsschadeverzekering

Een bedrijfsschadeverzekering is niet verplicht, maar er zitten wel een heleboel voordelen aan. De bedrijfsschadeverzekering:

  • Dekt de vaste lasten en de winst die u onder normale omstandigheden zou hebben gemaakt
  • Zorgt ervoor dat uw bedrijf verzekerd is bij schade door bijvoorbeeld brand, storm, waterschade, vandalisme of diefstal.
  • Voorkomt dat u in financiële problemen komt als u uw bedrijf een tijdje moet sluiten na schade
  • Is voor iedereen met een eigen bedrijf
  • Kunt u eenvoudig en snel online afsluiten op Alpina.nl

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op