800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan
containerschip
Home Zakelijk Transportverzekering

Je transportverzekering vergelijken en afsluiten

Een transportverzekering is een verzekering waarmee u uw spullen kunt verzekeren bij schade en diefstal tijdens transport.

Bereken de premie

Direct online afsluiten.

14 dagen bedenktijd.

Snel geregeld.

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Met kennis van elke branche en veel know how verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.2
Op basis van 3343 beoordelingen 92% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Het vergelijken van een verzekering loont bijna altijd. Het kan zijn dat de premies zijn verhoogd of dat jouw persoonlijke situatie is veranderd. Daarom raden wij aan om elk jaar een vergelijking te maken voor je verzekering.”

foto Laura van Maarschalkerweerd

Laura van Maarschalkerweerd - Expert verzekeringen

Meer dan 10 jaar ervaring verzekeringen

Achtergrond expert foto Laura van Maarschalkerweerd
Achtergrond afbeelding

Alles over de transportverzekering

Bijna iedere ondernemer heeft wel te maken met transport. Of het nou gaat om materialen voor uw onderneming of transport richting de klant: als er tijdens het transport iets misgaat met uw goederen kan dat vervelende gevolgen hebben.

Als er bijvoorbeeld belangrijk bouwmateriaal beschadigd raakt tijdens transport kan dit zorgen voor vertraging van een bouwproject, wat leidt tot ontevredenheid bij de klant.

Met een transportverzekering of eigen vervoer verzekering is schade aan uw goederen tijdens transport verzekerd.

Wat is een transportverzekering?

Een transportverzekering is een verzekering waarmee u uw spullen kunt verzekeren bij schade en diefstal tijdens transport. Veel ondernemers denken bij transport alleen aan vervoer met bijvoorbeeld een vrachtauto of een containerschip, maar ook vervoer in een bedrijfsauto of vliegtuig is meeverzekerd. Als de vervoerder de goederen beschadigd of verliest, krijgt u hiervoor een vergoeding van uw verzekeraar. Ook als door brand de lading van een vrachtauto in vlammen opgaat, bent u hier gelukkig voor verzekerd.

Bij een aantal verzekeraars valt eigen transport ook onder de dekking van de transportverzekering, maar soms moet u hiervoor een aparte Eigen Vervoerzekering afsluiten. Controleer dit daarom altijd even in de polisvoorwaarden van de verzekering.

Voor wie is een transportverzekering?

Een transportverzekering is voor alle soorten bedrijven die af en toe of regelmatig goederen laten vervoeren, of dat nou per land, zee of lucht is. Het kan gaan om een MKB-bedrijf, maar ook om een grote multinational. Ook maakt het niet uit of u goederen binnen Nederland vervoert of tussen verschillende landen. Voor ieder bedrijf is er een passende transportverzekering.

Waarom een transportverzekering afsluiten?

U heeft niet in de hand wat er met uw goederen gebeurt tijdens het transport. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Er kan bijvoorbeeld schade ontstaan tijdens het laden of lossen van de goederen, de koeling kan defect raken waardoor er goederen bederven of er kan brand ontstaan waardoor de lading ernstig beschadigd raakt en misschien zelfs onbruikbaar wordt. Deze schade kan flink in de kosten lopen. Bovendien zijn de goederen misschien essentieel voor uw werkzaamheden, waardoor deze stil komen te liggen en u winst misloopt. Met een transportverzekering bent u hiervoor verzekerd en vermindert u (financiële) risico’s.

Wat dekt een transportverzekering?

Onder de standaarddekking van een transportverzekering vallen:

  • Schade tijdens het laden en lossen
  • Koelschade tijdens het transport
  • Schade aan spullen die voor verkoop bedoeld zijn
  • Schade aan gereedschappen en materialen die nodig zijn voor uw werkzaamheden
  • Schade door bederf, diefstal en verlies van goederen
  • Schade door brand, ontploffing en ongelukken met het vervoersmiddel
Kosten

De kosten van een transportverzekering hangen af van een aantal persoonlijke factoren. Om de hoogte van de verzekeringspremie te bepalen wordt er onder andere gekeken naar het soort goederen dat u laat vervoeren, het soort vervoer en de herkomst of bestemming van de goederen. U kunt de premie vervolgens per maand, kwartaal, halfjaar of jaar betalen. Op Alpina.nl kunt u met onze online vergelijkingstool direct een indicatie van de premie berekenen. Zo heeft u alvast een idee van de kosten van een transportverzekering, voordat u de verzekering afsluit.

Transportverzekering goederen

Met een transportverzekering zorgt u ervoor dat uw goederen altijd goed beschermd zijn bij transport. De aansprakelijkheid van de vervoerder is namelijk beperkt. Er zitten bepaalde limieten aan schadevergoedingen, waardoor u de schade aan uw goederen niet altijd (volledig) vergoed krijgt. Daarom kan het verstandig zijn om een transportverzekering voor uw goederen af te sluiten. Bij het afsluiten van een transportverzekering kunt u kiezen of u een tijdelijke of een doorlopende dekking wilt.

Zeevracht

Ook als u uw goederen over zee laat vervoeren bent u verzekerd met een transportverzekering. Per zeevracht kunt u pallets, zeecontainers en bulkgoederen versturen. Als het schip zinkt, er vracht verloren gaat of als er iets misgaat met het laden of lossen: in al deze situaties bent u verzekerd met een transportverzekering.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op