Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Beroepsaansprakelijk­ heidsverzekering ZZP

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is enorm belangrijk voor uw financiële zekerheid als zzp’er. Daarmee bent u namelijk verzekerd tegen schadeclaims van derden die tot stand zijn gekomen door foute inschattingen tijdens het uitvoeren van uw werkzaamheden.

Bereken de premie

Direct online afsluiten.

14 dagen bedenktijd.

Hulp van onze experts.

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Met kennis van elke branche en veel know how verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.3
Op basis van 3696 beoordelingen 93% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Het vergelijken van een verzekering loont bijna altijd. Het kan zijn dat de premies zijn verhoogd of dat jouw persoonlijke situatie is veranderd. Daarom raden wij aan om elk jaar een vergelijking te maken voor je verzekering.”

foto Bjorn

Bjorn - Expert verzekeringen

Meer dan 5 jaar ervaring verzekeringen

Achtergrond expert foto Bjorn
Achtergrond afbeelding

Alles over de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is enorm belangrijk voor uw financiële zekerheid als zzp’er. Daarmee bent u namelijk verzekerd tegen schadeclaims van derden die tot stand zijn gekomen door foute inschattingen tijdens het uitvoeren van uw werkzaamheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het geven van een verkeerd financieel advies aan een bedrijf, of het stellen van een foutieve diagnose als huisarts. Door de dekking van een zzp beroepsaansprakelijkheidsverzekering hebt u als zzp’er net wat meer financiële zekerheid. Het is in principe niet wettelijk verplicht, maar voor sommige opdrachtgevers is het wel een vereiste.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp vergelijken

Er zijn ontzettend veel aanbieders met verschillende polissen voor zzp beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen. Hierdoor kan het lastig zijn om de juiste oplossing te vinden voor uw specifieke situatie. De kosten en benodigde dekking verschilt namelijk enorm per beroep. Bij Alpina.nl vergelijkt u eenvoudig passende zzp beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen van verschillende aanbieders. Zo weet u zeker dat u de best mogelijke dekking heeft tegen een scherpe premie. Vul uw gegevens zo uitgebreid mogelijk in en vind de ideale zzp beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor uw situatie.

Let op: Een zzp beroepsaansprakelijkheidsverzekering is géén volledige zzp aansprakelijkheidsverzekering. Deze dekt namelijk geen letsel- en materiële schade die door u veroorzaakt wordt tijdens uw werkzaamheden. Om schade hieruit af te dekken, dient u een zzp bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Waarom een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp?

U heeft de stap gemaakt om te beginnen als zzp’er. U zet uw eigen bedrijf op en gaat aan de slag. De zaken gaan goed genoeg om uit de kosten te komen en na een tijd maakt u zelfs uw allereerste winst. Alles blijkt voor u te gaan zoals u had gehoopt.  

Totdat u op een gegeven moment een fout begaat Dit kan in elk werkveld voorkomen. Stelt u zich eens voor dat het in deze situatie gaat om een fout die niet snel opgelost kan worden… Een fout die uw klant een hoop geld gaat kosten of al heeft gekost. Nu zit u met een boze klant en, alsof dat nog niet genoeg was, ontvangt u ook nog een schadeclaim. De klant probeert via de schadeclaim alle door uw fout gemaakte kosten op u te verhalen 

Om beschermd te zijn tegen dergelijke schadeclaims is er de beroepsaansprakelijkheidsverzekeringMaar waarom zou u deze verzekering afsluiten en hoe kiest u de juiste verzekering? In deze blog legt Alpina het voor u uit. 

Verschil beroepsaansprakelijkheidsverzekering en AVB

Vaak worden de beroepsaansprakelijkheidsverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) door elkaar gehaald. Er is echter een overduidelijk verschil. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt enkel financiële schade en vermogensschade.  

Dit is niet het geval bij een AVB. De AVB dekt namelijk letsel en zaakschade. Denk hierbij aan het kapot maken van tegels op een bouwplaats of u krijgt een auto-ongeluk met de bedrijfsauto.  

Wilt u voor beide soorten schades verzekerd zijn? Dan zal u ook allebei de verzekeringen moeten afsluiten.  

Waar moet u op letten?

Let goed op de volgende punten, wanneer u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering wilt afsluiten. 

Dekking 

Ga altijd goed na wat uw verzekering precies dekt bij een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Het kan zijn dat verschillende verzekeraars verschillende pakketten aanbieden. Vraag zo nodig een offerte aan bij verschillende verzekeraars en vergelijk alle polisvoorwaarden. Houd hierbij in de gaten wanneer een verzekering wel of niet uitkeert. De voorwaarden voor uitkeren verschillen vaak per verzekeraar 

Bedrag 

Voor welk bedrag bent u nu eigenlijk gedekt? Ook dit kan verschillen per verzekering. Uw premie is ook afhankelijk van het gedekte bedrag. Des te hoger het gedekte bedrag, des te hoger uw premie is.  

Heb ik het nodig? 

Bedenk goed voor uzelf of u de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ook echt nodig heeft. Wellicht is deze verzekering voor uw beroep niet zo belangrijk.  

Bij Alpina raden wij u altijd aan deze verzekering in overweging te nemen wanneer u werkt als zzp’er. Dit allereerst door uw persoonlijke aansprakelijkheid bij de rechtsvorm ‘Eenmanszaak’. U kunt persoonlijk namelijk failliet gaan bij een flinke schadeclaim.  

zzp'er

Voorkom ergernis

Het kan ook zo zijn dat u een opdrachtgever de verkeerde informatie verstrekt heeft. Hierdoor worden er fouten gemaakt en loopt een project vast. Dit gaat vaak gepaard met hoge kosten voor de opdrachtgever. Omdat het uw fout is, gaat hij deze kosten op u willen verhalen.

Zonder beroepsaansprakelijkheidsverzekering komen de kosten voor uw rekening. Heeft u deze verzekering wel afgesloten? Dan krijgt u de schade tot het verzekerde bedrag terug vanuit uw verzekeraar

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten

een koppel die advies krijgt van een expert

Sluit uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering af bij Alpina, eenvoudig en betaalbaar

Overweegt u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering als zzp’er af te sluiten? Sluit deze dan nu nog af bij Alpina! Dankzij onze verschillende modules sluit u altijd de juiste verzekering voor u af. Heeft u nog twijfels of vragen over onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.  

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op