800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
rechtsbijstandverzekering_hero
Home ZZP verzekeringen Rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering voor een zzp­er

Met een rechtsbijstandsverzekering kun je tot een bepaald bedrag de juridische hulp krijgen die je nodig hebt.

Bereken de premie

Direct online afsluiten.

14 dagen bedenktijd.

Hulp van onze experts.

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Met kennis van elke branche en veel know how verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.3
Op basis van 3696 beoordelingen 93% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Het vergelijken van een verzekering loont bijna altijd. Het kan zijn dat de premies zijn verhoogd of dat jouw persoonlijke situatie is veranderd. Daarom raden wij aan om elk jaar een vergelijking te maken voor je verzekering.”

foto Bjorn

Bjorn - Expert verzekeringen

Meer dan 5 jaar ervaring verzekeringen

Achtergrond expert foto Bjorn
Achtergrond afbeelding

Alles over de rechtsbijstandverzekering

Heb je problemen met een leverancier? Of heb je te maken met een langlopende debiteur die maar niet wil betalen? Dan wil je wellicht juridische stappen ondernemen. Helaas is juridische hulp vrij duur.

De kosten kunnen al gauw in de honderden, zo niet, duizenden euro’s lopen. Voor een zzp’er zijn dit al snel hoge uitgaven die je niet zomaar kunt veroorloven.

Daarom is er de rechtsbijstandsverzekering. Met een dergelijke verzekering kan je tot een bepaald bedrag de juridische hulp krijgen die je nodig hebt.

Het belang van vergelijken bij rechtsbijstandsverzekering zzp

Als zzp’er is het van belang om de juiste verzekering af te sluiten voor uw onderneming. Er zijn verschillende soorten rechtsbijstandsverzekeringen. Welke u afsluit, is afhankelijk van de soort werkzaamheden die u heeft. Als leverancier van bloemen kunt u andere conflicten verwachten dan wanneer u zich bezig houdt met online marketing.

Er zijn verschillende soorten claims waar u rekening mee kunt houden. U kunt bijvoorbeeld een ongeluk in het verkeer veroorzaken of te maken krijgen met goederen die niet aan de gestelde eisen voldoen. U dient voor uzelf uit te vinden wat voor u belangrijk is en in wat voor situaties u mogelijk terecht kan komen. Met betrekking tot uw verzekering kunt u dan de modules kiezen die voor u belangrijk zijn.

Wat zijn de voordelen en kosten van een goede rechtsbijstandsverzekering zzp?

Waarom een rechtsbijstandsverzekering afsluiten? Om dit duidelijk te maken geven wij hieronder een aantal voordelen van de rechtsbijstandsverzekering.

Juridische hulp

Met een rechtsbijstandsverzekering heeft u altijd juridische hulp tot uw beschikking. U hoeft zo niet zelf een advocaat of jurist te zoeken. Uw verzekeraar zorgt ervoor dat u de rechtshulp krijgt die u nodig heeft.

Zorgen

Doordat u een rechtsbijstandsverzekering heeft afgesloten, beschikt u altijd over juridische hulp. U hoeft zich geen zorgen te maken over het vinden van de juiste juridische hulp.

Kosten

De premie voor een rechtsbijstandsverzekering is hooguit een paar tientjes per maand. Afhankelijk van de rechtsbijstandspakketten die u kiest. In verhouding tot het inschakelen van een advocaat zijn deze kosten gering.

Sluit uw zakelijke rechtsbijstandsverzekering af bij Alpina: eenvoudig en betaalbaar

Wilt u een zakelijke rechtsbijstandsverzekering afsluiten? Dan bent u bij Alpina aan het juiste adres! Dankzij onze verschillende modules sluit u altijd de juiste verzekering voor u af. Heeft u nog twijfels of vragen over onze rechtsbijstandsverzekering? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Rechtsbijstandverzekering zzp

Wanneer een rechtsbijstandsverzekering als zzp’er afsluiten?

Als zzp’er doet u er altijd verstandig aan om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. U weet namelijk nooit wanneer u in een juridisch conflict terecht komt.

Net zoals met vrijwel alle verzekeringen, moet de rechtsbijstandsverzekering van tevoren afgesloten zijn voordat u er een beroep op doet. Als u de rechtsbijstandsverzekering afsluit terwijl u al in een juridisch conflict zit, bent u al te laat. De verzekeraar zal u niet helpen met dit conflict of aanzienlijk hogere kosten in rekening brengen. Sluit daarom altijd van tevoren uw rechtsbijstandsverzekering af.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op