800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Bedrijfspand verzekering kantoor

Je bedrijfspand verzekering vergelijken en afsluiten

Als je een bedrijfspand hebt wil je natuurlijk dat essentiële risico’s goed gedekt zijn.

Bereken de premie

Direct online afsluiten.

14 dagen bedenktijd.

Hulp van onze experts.

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Met kennis van elke branche en veel know how verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.2
Op basis van 3343 beoordelingen 92% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Het vergelijken van een verzekering loont bijna altijd. Het kan zijn dat de premies zijn verhoogd of dat jouw persoonlijke situatie is veranderd. Daarom raden wij aan om elk jaar een vergelijking te maken voor je verzekering.”

foto Bjorn

Bjorn - Expert verzekeringen

Meer dan 5 jaar ervaring verzekeringen

Achtergrond expert foto Bjorn
Achtergrond afbeelding

Alles over bedrijfspand verzekering

Je bedrijfspand wil je natuurlijk goed verzekeren. Een particuliere opstalverzekering biedt geen dekking voor een bedrijfspand, daarom moet je een zakelijke opstalverzekering oftewel een gebouwenverzekering afsluiten. Hiermee is het bedrijfspand verzekert bij schade door brand, storm, inbraak of water. Zaken die je pand flink kunnen beschadigen en vaak resulteren in een hoge kostenpost.

Zorg dus dat je passend verzekerd bent tegen dergelijke risico´s met een bedrijfspand verzekering van Alpina.

Ga dus direct aan de slag met het vergelijken van bedrijfspand verzekeringen en sluit je verzekering vandaag nog online af.

Wat is een bedrijfspandverzekering?

Er wordt ook wel eens gesproken over een bedrijfspandverzekering of een zakelijke opstalverzekering, maar in verzekeringstermen spreken we meestal van een gebouwenverzekering. Met de gebouwenverzekering verzeker je jouw bedrijfspand. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om schade door brand, neerslag, stom, lekkage, inbraak, een vallend voorwerp of een botsing. Het verzekerd bedrag is gebaseerd op de herbouwwaarde (herstelkosten) van het gebouw. De verzekering zal hierbij uitgaan, van alles wat voor ‘bedrijfsmatige doeleinden’ gebruikt wordt. Dit kan dus ook de schuur zijn, die achter het pand staat. Zo hoef je niet elk gebouw(tje) individueel te verzekeren.

Welke verzekeringen zijn nodig voor mijn bedrijfspand?

Als je een bedrijfspand hebt wil je natuurlijk dat essentiële risico’s goed gedekt zijn. Hiervoor is de bedrijfspand verzekering in het leven geroepen. Een soort opstalverzekering, maar dan voor bedrijfsgebouwen. Deze zakelijke verzekering dekt je bedrijf voor zaken zoals brand, storm of blikseminslag en kan een hoop financiële schade voorkomen. De bedrijfsgebouwverzekering dekt overigens niet de inventaris van je bedrijf, hiervoor is er de inventaris- en goederenverzekering.

Wat kost het verzekeren van een bedrijfspand?

De kosten van een bedrijfspand verzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren. Aan de hand van deze factoren bepaald de verzekeraar de hoogte van de premie:

 • De bouwaard en het adres van het bedrijfspand
 • De branche waarin je werkt
 • De hoogte van de herbouwwaarde
Kan ik een bedrijfspand vergelijken met verzekeringen?

Op zoek naar een voordelige bedrijfspand verzekering? Op Alpina.nl vind je alle mogelijk dekkingen, zodat je kunt kijken wel het beste geschikt is voor jouw situatie. Het verzekeren van je bedrijfspand is niet wettelijk verplicht, maar kan wel een hoop problemen voorkomen. Een brand of inbraak kan tenslotte flinke schade veroorzaken en je achterlaten met een fikse rekening. Niet waar je als ondernemer op zit te wachten natuurlijk.

Wat dekt een bedrijfspand verzekering?

Een bedrijfspand verzekering vergoedt de schade aan je bedrijfspand(en), veroorzaakt door:

 • Brand
 • Storm
 • Ontploffing
 • Blikseminslag

Kies je voor een uitgebreide dekking? Dan ben je ook verzekerd tegen schade die voortkomt uit de volgende gebeurtenissen:

 • Uitstromend water en neerslag
 • Inbraak en diefstal
 • Vandalisme en aanrijdingen
 • Omvallende bomen, kranen en heistellingen
Een goedkope bedrijfspand verzekering via Alpina

Je bedrijfspand is het gezicht van je bedrijf. De plek waar de producten worden geproduceerd en/of de diensten worden geleverd. Tijdens een brand, storm of blikseminslag kan het pand ernstige schade oplopen. Met een bedrijfspand verzekering ben je verzekerd tegen schade aan je opstal en waarborg je de continuïteit van je onderneming. Je verzekert je bedrijfsinventaris en voorraden door een aparte inventaris- en goederenverzekering af te sluiten. Wij helpen je graag bij het opstellen van een passende verzekering.

Je kunt online alvast een indicatie van de premie berekenen. Je krijgt dan een overzicht met alle aanbieders, inclusief bijbehorende premies en polisvoorwaarden. Heb je nog vragen over de verzekering of de offerte? Neem dan vooral contact met ons op. Je kunt ons telefonisch bereiken op 030 – 6883700 of je kunt ons een bericht sturen via de chatfunctie op de website, WhatsApp of Messenger. Onze kantooruren zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00. Aanvragen kun je 24/7 op Alpina.nl doen!

Bedrijfspand verzekeren kosten

De kosten voor het verzekeren van een bedrijfspand zijn van een aantal factoren afhankelijk, zoals bijvoorbeeld het soort gebruik, de herbouwwaarde, de dekking van de verzekering en dergelijke. Of je nu een fabriek, winkel, kantoor of restaurant hebt: je bedrijfspand vormt de motor van de onderneming. Het is de plaats waar het personeel werkt, maar ook waar misschien de machines, computers en ander apparatuur staat. De kosten van de verzekeringen wegen waarschijnlijk niet op tegen de kosten als het gebouw in vlammen opgaat en jezelf alles moet betalen. Vergeet ook je inboedel niet, hiervoor kun je een inventarisverzekering afsluiten.

Bedrijfspand verzekeren online

Op Alpina.nl kun je gemakkelijk en snel online een bedrijfspand verzekeren. Met een bedrijfspandverzekering van Alpina ben je altijd zo volledig mogelijk gedekt voor de beste premie. Je vult eerst een aantal gegevens over je bedrijf in, in onze online vergelijkingstool. Als je wilt, kun je direct andere aanvullende verzekeringen afsluiten, zoals een inventarisverzekering of aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. Dit noemen we een MKB pakket. Heb je nog vragen over onze verzekeringen? Dan kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met onze klantenservice. Zij staan maar al te graag klaar om al je vragen te beantwoorden.

Bedrijfspand verzekeren particulier

Als bedrijf sluit je niet dezelfde opstalverzekering af als een particulier. Met een particuliere opstalverzekering kun je jouw woonhuis verzekeren. Bij een bedrijfspand komen echter andere risico’s kijken. Een bedrijfspand wordt natuurlijk niet bewoond en staat in de avonden en weekenden meestal leeg. Voor een bedrijfspand kun je daarom een gebouwenverzekering afsluiten. Zo is je bedrijfspand verzekerd bij schade door onder andere brand, storm, ontploffing en blikseminslag. Als je kiest voor de uitgebreidste dekking ben je ook nog eens verzekerd bij bijvoorbeeld inbraak, diefstal en vandalisme.

Verhuurd bedrijfspand verzekeren

Als eigenaar van een bedrijfspand ben je altijd eindverantwoordelijk voor het pand, ook als je het verhuurd. Als verhuurder ben je dus ook verantwoordelijk voor het verzekeren van het bedrijfspand. Met een gebouwenverzekering is het pand goed verzekerd bij schade door bijvoorbeeld brand of storm. Als huurder van een bedrijfspand hoef je je over de verzekering dus geen zorgen te maken. Jouw spullen in het bedrijfspand zijn echter niet meeverzekerd. Ook de parketvloer die je hebt laten plaatsen niet. Als je dit verzekert met een huurdersbelangverzekering, krijg je schade aan dit soort aanpassingen wel vergoed.

Verzekering bedrijfspand inboedel

Als je jouw woonhuis verzekert, kun je een opstalverzekering en een inboedelverzekering afsluiten. Met een opstalverzekering verzeker je jouw woning, met een inboedelverzekering je inboedel in de woning. Hetzelfde geldt eigenlijk voor het verzekeren van een bedrijfspand. Je sluit een gebouwenverzekering af om het bedrijfspand te verzekeren, maar alle losse spullen in het pand zijn hiermee niet verzekerd. Vaak heeft een onderneming verschillende computers, machines en andere kantoorbenodigdheden. Deze vallen niet onder de dekking van een zakelijke opstalverzekering. Hiervoor moet je een inventaris- en goederenverzekering afsluiten.

Zonnepanelen bedrijfspand verzekeren

Overweeg je om zonnepanelen op het bedrijfspand te plaatsen? Dan heeft dit wel risico voor je bedrijfspand verzekering. Aan zonnepanelen kleven namelijk een aantal risico’s. Zonnepanelen kunnen brand en dakschade veroorzaken. Aangezien dit een verhoogd risico is voor de verzekeraar, kan hij een aantal extra voorwaarden aan de verzekering stellen of de premie verhogen. Zo moet je misschien extra voorzorgsmaatregelen nemen, zoals onbrandbare dakisolatie of specifieke constructieberekeningen. Deze voorzorgsmaatregelen zorgen ervoor dat het risico omlaag gaat en je het bedrijfspand gewoon goed en voordelig kunt verzekeren.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op