Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

autoverzekering zonder check

Zakelijke autoverzekering

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Nu met Gratis verhaalservice

14 dagen bedenktijd

Een breed aanbod

Hulp van onze experts

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Voor meer dan 800.000 klanten verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.3
Op basis van 3696 beoordelingen 93% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Het vergelijken van een zakelijke autoverzekering loont bijna altijd. Het kan zijn dat de premies zijn verhoogd of dat jouw persoonlijke situatie is veranderd. Daarom raden wij aan om elk jaar een vergelijking te maken voor je autoverzekering.”

foto Laura van Maarschalkerweerd

Laura van Maarschalkerweerd - Expert autoverzekering

Meer dan 10 jaar ervaring autoverzekering

Achtergrond expert foto Laura van Maarschalkerweerd
Achtergrond afbeelding

De dekking van je zakelijke autoverzekering

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Beperkt casco

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

All Risk (WA+Casco)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Alles over de zakelijke autoverzekering

Alle eigenaren van een auto zijn wettelijk verplicht om hun auto te verzekeren, vanaf het moment dat het kenteken op naam staat. Dit geldt uiteraard ook voor auto’s die zakelijk gebruikt worden. Ben je op zoek naar een goede zakelijke autoverzekering? Afhankelijk van meerdere factoren kies je een goedkope zakelijke autoverzekering die het beste bij je past.

Zakelijke autoverzekering berekenen

Over het algemeen is een autoverzekering voor zakelijk gebruik duurder dan een autoverzekering voor particulier gebruik. Wanneer je op zoek bent naar een goede zakelijke autoverzekering, loont het de moeite om de premie voor deze autoverzekeringen goed te vergelijken.

Eén van de redenen waarom de premie bij zakelijk gebruik hoger is, komt door het gebruik. Met zakelijke auto’s wordt over het algemeen meer gereden dan met auto’s voor particulier gebruik.

Verder blijkt dat de bestuurders van deze voertuigen vaak niet de eigenaar zijn. Hierdoor betalen zij de premie voor de autoverzekering niet zelf. Hun belang bij schadevrij rijden is daarom veel minder groot, omdat zij een premieverhoging door een schade niet merken.

Welke soorten dekkingen voor een zakelijke autoverzekering zijn er?

De WA verzekering is het belangrijkste en verplichte onderdeel. De afkorting WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Deze dekking zorgt ervoor dat de schade gecompenseerd wordt aan de tegenpartij wanneer je aansprakelijk bent. De premie voor deze dekking is de basis voor de verzekering. Je kunt een aanvullende uitbreiding kiezen, waarbij je ook een vergoeding krijgt voor schade aan jouw eigen auto. Naast de wettelijk verplichte WA-verzekering, kun je kiezen voor de WA beperkt casco of voor de allrisk verzekering; de WA casco. Bij de WA beperkt casco verzekering krijg je ook brandschade, ruitbreuk en schade door een aanrijding met loslopende dieren vergoed. De allrisk verzekering dekt ook de schade die door jouw schuld aan jouw eigen auto ontstaat.

Online een zakelijke autoverzekering afsluiten

Op Alpina.nl kun je eenvoudig de premie berekenen voor een zakelijke autoverzekering. Je hebt alleen het kenteken van de auto(‘s) nodig en het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Om een nauwkeurige berekening te maken, moet je meer invullen dan alleen bovenstaande, maar de rest van de antwoorden weet je uit jouw hoofd. Om de auto uiteindelijk te verzekeren, heb je een kenteken en een meldcode nodig.

Welke factoren spelen een rol bij het vergelijken van autoverzekeringen?

Factoren die een belangrijke rol spelen bij het bepalen van de premie:

Klik hier voor meer informatie over het vergelijken van verzekeringen.

Zakelijke autoverzekering vergelijken

Alle eigenaren van een auto zijn wettelijk verplicht om hun auto te verzekeren, vanaf het moment dat het kenteken op naam staat. Dit geldt uiteraard ook voor auto’s die zakelijk gebruikt worden. Wil je zakelijke autoverzekeringen vergelijken? Bij Alpina kun je eenvoudig en snel de premies vergelijken op prijs en inhoud. Bij het vergelijken van bestelautoverzekeringen zijn er verschillende premiebepalende factoren: 

 • De gekozen dekking 
 • Aantal schadevrije jaren 
 • Jouw leeftijd 
 • Jouw postcode 

Zakelijke autoverzekering afsluiten

Een zakelijke autoverzekering kun je in enkele stappen afsluiten.  

 • Voer jouw postcode, kenteken, geboortedatum en schadevrije jaren in;
 • Kies de juiste dekking voor jouw auto: WA, WA-beperkt casco of Allrisk;
 • Vergelijk de verschillende aanbieders op premie en dekking;
 • Sluit jouw zakelijke autoverzekering af.

Zakelijke autoverzekering voor de ZZP-er

Ben je zzp’er en gebruik je jouw auto voor klantbezoek, zakelijke ritten of het vervoeren van zakelijke goederen? Dan is het belangrijk dat jouw auto ook zakelijk verzekerd is. Een zakelijke autoverzekering houdt er rekening mee dat je als zzp’er meer kilometers aflegt. Jouw privégebruik valt ook onder de zakelijke autoverzekering. Op het moment dat je alleen de auto gebruikt voor woon-werkverkeer, volstaat de particuliere autoverzekering. 

Mogelijke dekkingen bij een autoverzekering

Wettelijke aansprakelijkheid (WA)

Dit is de basisdekking en de laagste premie. De schade die je met jouw auto veroorzaakt aan derden wordt vergoed, maar niet de schade aan jouw eigen auto.

Lees verder

Beperkt casco (WA plus of WA+)

Naast de WA-dekking wordt nu ook de schade aan jouw eigen auto vergoed bij onder andere brand, diefstal, storm en ruitbreuk. Schade aan jouw eigen auto die je zelf hebt veroorzaakt (door bijvoorbeeld een aanrijding) wordt niet vergoed.

Lees verder

Volledig casco (allrisk)

Dit is de meest uitgebreide dekking. Alles wat onder beperkt casco valt wordt vergoed, maar nu wordt ook alle schade aan jouw eigen auto vergoed.

Lees verder

Veelgestelde vragen over zakelijke autoverzekering

Wat zijn belangrijke zaken bij de polisvoorwaarden?

Polisvoorwaarden lezen is niet het leukste om te doen. Daarom hebben wij de belangrijkste zaken op een rijtje gezet. Duidelijk en helder.

Lees verder

Hoe werkt het met schadevrije jaren?

Hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd, vind je op jouw polisblad. Weet je het niet zeker? Check het dan bij jouw verzekeraar of tussenpersoon. Zo voorkomt je dat achteraf de premie verandert als de schadevrije jaren niet juist waren.

Lees alles over het opbouwen van schadevrije jaren

Welke aanvullende verzekeringen zijn er?

Sommige aanvullende verzekeringen zijn erg nuttig. Wij leggen alle aanvullende verzekeringen aan je uit. Zo kun je een bewuste keuze maken.

Check de voor- en nadelen van aanvullende verzekeringen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op