Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wat kost een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Stelt u zich voor: u heeft net een winkel geopend, en een klant glijdt uit over de nieuwe vloer en breekt een been. Of u bent net gestart als schilder en laat per ongeluk een pot verf over de laminaatvloer van uw klant vallen. Dan bent u aansprakelijk voor de ontstane schade. De kosten kunnen bij aansprakelijkheidsschades soms hoog oplopen, al helemaal als er ook sprake is van letselschade. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bent u gedekt voor de hoge financiële kosten die soms komen kijken bij een aansprakelijkheidsschade, maar wat kost een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering eigenlijk? In dit artikel op Alpina.nl zetten we alle kosten voor u op een rijtje.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kosten

De kosten voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zijn voor iedere ondernemer verschillend. Bent u marketeer en werkt u vooral op kantoor? Dan betaalt u minder premie dan de eigenaar van een klein schildersbedrijf. Uw beroep en de grootte van uw berdrijf zijn namelijk van invloed op de kosten van uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Bij het bepalen van de kosten kijkt een verzekeraar hoe risicovol uw beroep is. De premie voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is hoger als de verzekeraar het risico op schade of letsel hoger inschat. Als uw medewerkers met grote machines werken is de kans op letsel al groter dan wanneer ze de hele dag achter de computer zitten. De kans op (letsel)schade neemt in dat geval dus toe, en dat is van invloed op de premie. Wilt u weten wat de premie voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is? Dan kunt u op Alpina.nl alvast een indicatie van de premie berekenen.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Kostenbepalende factoren

De kosten voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren. Aan de hand van deze factoren berekent de verzekeraar de hoogte van de premie. De volgende factoren zijn van invloed op de kosten:

  • Het aantal medewerkers dat u in dienst heeft
  • De branche waarin u opereert en het beroep dat u uitoefent
  • Uw bruto jaarloon en jaaromzet
  • De hoogte van het bedrag dat u wilt verzekeren
  • Een eventueel lidmaatschap bij een branchevereniging of koepelorganisatie

Bereken direct de kosten van uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Op Alpina.nl kunt u alvast een indicatie van de maandelijkse verzekeringspremie berekenen. Hiervoor hebben we een aantal gegevens over uw bedrijf nodig, zodat wij een goede berekening kunnen maken. Deze kunt u gewoon invullen in onze online vergelijkingstool. Aan de hand van deze gegevens krijgt u een indicatie van de premie te zien, waarna u de verzekering direct kunt afsluiten.

Heeft u nog vragen over de kosten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering of over het afsluiten? Neem dan vooral contact met ons op! Onze verzekeringsspecialisten denken graag met u mee en kunnen al u vragen beantwoorden. U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 0800 – 688 37 12. U kunt ons natuurlijk ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken de premie voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op