800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
ZZP verzekeringen

ZZP verzekeringen

Bereken direct de premie van uw ZZP verzekeringen!

Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.2
Beoordeling verzekeringen

ZZP verzekeringen zijn erg belangrijk als ZZP’er. U kunt in vrijwel elke sector aan de slag. Tijdens uw werk is het belangrijk dat u zorgeloos kunt doen waar u goed in bent. Door ZZP verzekeringen af te sluiten bent u dagelijks verzekerd tegen risico’s waar u als ondernemer mee te maken krijgt. ZZP’ers zijn zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van verzekeringen, graag helpen wij u hierbij.

Waarom als ZZP’er een verzekering afsluiten?

Het is niet verplicht om als ZZP’er een verzekering af te sluiten, maar het is wel verstandig. U bent net gestart met ondernemen of misschien start u binnenkort. Dat betekent dat u veel zaken moet regelen, het afsluiten van uw ZZP verzekeringen is daar één van. Het afsluiten van verzekeringen wordt vaak uitgesteld. Toch is een goede verzekering afsluiten als ZZP’er belangrijk. Tijdens uw werk kan namelijk van alles gebeuren wat onaangename financiële verassingen oplevert. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Bovendien bieden uw privé verzekeringen geen dekking op zakelijk gebied voor uw werkzaamheden als ZZP’er. Het zou vervelend zijn als u daar pas achter komt wanneer het te laat is. Door het afsluiten van een ZZP verzekeringen weet u zeker dat u zorgeloos kunt gaan werken.

Welke ZZP verzekeringen heb ik nodig als ZZP’er?

Als ZZP’er zijn er verschillende risico’s om rekening mee te houden. Niet alleen heeft u waarschijnlijk te maken met veel verschillende stakeholders, zoals bijvoorbeeld leveranciers en debiteuren, maar ook zit een ongeluk in een klein hoekje. Juist als zelfstandige is het fijn om goed verzekerd te zijn, zodat u niet voor onaangename financiële verrassingen komt te staan. Welke verzekeringen u het beste kunt afsluiten is afhankelijk van uw beroep en persoonlijke situatie. In het ZZP verzekeringspakket zit standaard een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. Hiermee bent u verzekerd voor schades die tijdens het werk worden veroorzaakt. Bijvoorbeeld als u als schilder een pot verf bij een klant thuis laat vallen. Daarnaast komt ook de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van pas. Hiermee bent u verzekerd bij financiële schade die uw opdrachtgever lijdt door een beroepsfout waarvoor u aansprakelijk bent. Bijvoorbeeld als u als communicatieadviseur een verkeerd advies geeft aan de klant, met grote gevolgen van dien.

ZZP verzekeringen vergelijken

Via onze website kunt u eenvoudig ZZP verzekeringen vergelijken. Na het invoeren van enkele gegevens verschijnen een aantal, op uw wensen afgestemde, verzekeringen met de daarbij behorende premies en polisvoorwaarden. Deze kunt u overzichtelijk vergelijken. Als u een geschikte verzekering heeft gevonden, kunt u deze direct, makkelijk en snel afsluiten. Komt u er niet uit of heeft u nog vragen? Dan kunt u ons natuurlijk altijd telefonisch bereiken via het telefoonnummer 0800 – 688 37 12. Wij staan u graag te woord.

ZZP verzekeringen kosten

De kosten van uw ZZP verzekeringen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk daarbij aan het soort verzekering en de hoogte van het verzekerde bedrag. Het berekenen van de kosten van uw ZZP verzekeringen gaat heel gemakkelijk en snel. U vult uw branche en beroep in, vervolgens vult u per verzekering een aantal vragen over uw werkzaamheden in. Daarna kiest u de hoogte van het verzekerde bedrag per aanspraak. U selecteert de verzekeringen die u wilt afsluiten en vervolgens krijgt u een indicatie van de premie. U kunt zelf kiezen of u de verzekeringspremie per maand, kwartaal, halfjaar of jaar wil betalen. Wanneer u voor het betalingstermijn ‘per jaar’ kiest, krijgt u vaak korting op de premie.

ZZP verzekeringen verplicht

Het is niet verplicht om als ZZP’er een verzekering af te sluiten, maar het is wel verstandig. Het kan voorkomen dat opdrachtgevers of andere betrokkenen bepaalde verzekeringen verplicht stellen om te voorkomen dat er een te groot risico ontstaat. Wanneer u als ZZP’er niet kunt voldoen aan de kosten die zijn gemaakt bij een foutieve handeling is het voor beide partijen een probleem. De verzekeringen die u als ZZP’er afsluit zijn een persoonlijke keuze, belangrijk daarbij is dat u deze keuzes weloverwogen maakt. U wil natuurlijk alles behalve aan een claim vastzitten die de toekomst van uw bedrijf op het spel zet.

Onmisbare verzekeringen voor ZZP’ers

Als ZZP’er bent u ondernemer en houdt u rekening met tal van verzekeringen, maar welke verzekeringen heeft u nu eigenlijk nodig? Uiteraard zijn in veel gevallen de volgende ZZP verzekeringen van toepassing:

 • Aansprakelijkheidsverzekering zzp
  • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp
  • Beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp
 • Rechtsbijstandverzekering Zakelijk
 • Inventaris- en goederenverzekering
 • Arbeidsongeschiktheidsverzekering
 • Verzuimverzekering
 • Bedrijfsautoverzekering
 • Bedrijfspand verzekering

Dit zijn redelijk standaard verzekeringen die worden geadviseerd bij ondernemingen met een eigen bedrijfswagen(park), bedrijfspand en bijbehorende inventaris. Als verzekeringsadviseur hebben we een aantal onmisbare verzekeringen voor ZZP’ers op een rij gezet. Uw aansprakelijkheidsverzekering als ZZP’er is de primaire verzekering die geadviseerd wordt. Deze is opgedeeld in twee soorten aansprakelijkheidsverzekeringen.

ZZP verzekeringen rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die er onder bepaalde voorwaarden voor zorgt dat u juridische bijstand krijgt als u betrokken raakt bij een juridisch conflict. De rechtsbijstandverzekering dekt dus onverwachte juridische kosten en juridisch advies. Een conflict vanwege een verkeersongeval komt vaak voor. Als ZZP’er kan het bijvoorbeeld voorkomen dat u wordt aangereden op de fiets en daardoor een langere periode niet kunt werken. Er kan dan een conflict ontstaan over wie de schuldige partij is. Met een rechtsbijstandverzekering krijgt u juridische hulp bij het verdedigen van uw onschuld en het aansprakelijk stellen van de tegenpartij. Ook helpt uw verzekeraar bij het verhalen van schade op de tegenpartij. Het kan ook voorkomen dat een grote opdrachtgever weigert u te betalen. Op dat soort momenten heeft u direct juridische hulp nodig.

Bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering ZZP

Voor een zelfstandig ondernemer is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering onmisbaar. Deze verzekering wordt ook weleens de met term zakelijke aansprakelijkheidsverzekering aangeduid. De verzekering dekt de schade die u of een van uw werknemers veroorzaken aan anderen. Dit geldt voor zowel schade aan personen als aan goederen of spullen. Let op: een ongeluk zit in een klein hoekje. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfsongeval, fouten bij het uitvoeren van werkzaamheden of een gebrekkig product dat u verkoopt. De eventuele financiële gevolgen die deze schade met zich meebrengen, worden gedekt met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Vergelijk via onderstaande button direct bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen voor ZZP’er en sluit direct online af.

Wat is verzekerd?

 • Schade die aan personen of zaken is toegebracht door u of uw medewerkers. Dit kan schade zijn die aan derden wordt toegebracht, maar ook schade die werknemers onderling aanrichten
 • Schade door plotseling vrijkomen van milieugevaarlijke stoffen

Wat is niet verzekerd?

 • Geleidelijke milieuschade
 • Schade die niet aan personen of zaken zijn toegebracht
 • Schade aan goederen die het bedrijf onder zicht heeft (bijvoorbeeld gebruiken, vervoeren, bewaren, lenen, huren, bewerken)
 • Schade door motorrij- of luchtvaartuigen

Beroepsaansprakelijkheids-verzekering ZZP

In tegenstelling tot een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, gaat het niet om schade aan fysieke eigendommen, maar om beroepsfouten. Wanneer u een adviserend beroep uitoefent, kan een verkeerd advies of besluit verregaande gevolgen hebben. Deze kostbare vergissingen kunnen miljoenen euro’s kosten en hier kunt u als ZZP’er aansprakelijk voor worden gesteld. Met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering kunt u dit soort risico’s afdekken. Bent u werkzaam als advocaat, accountant of heeft u als ZZP’er een ander adviserend beroep? Vergelijk via onderstaande button direct beroepsaansprakelijkheids-verzekeringen voor ZZP’er en sluit direct online af.

Wat is verzekerd?

 • Schade voorzaakt door foutief advies, nalatigheden, verzuimen, vergissingen etc.
 • Kosten bij gerechtelijke betwisting, bijvoorbeeld verweerkosten, tuchtrecht procedure kosten, civielrechtelijke procedure kosten etc.

Bovenstaande verzekeringen zijn van toepassing op de aansprakelijkheid als ZZP’er. Niet alleen aansprakelijkheid brengt risico’s met zich mee. Onderstaande verzekeringen kunnen ook van toepassing zijn op u als ZZP’er.

 

Rechtsbijstandverzekering ZZP

Als ZZP’er kan het voorkomen dat u in een juridisch conflict verwikkeld raakt. In dat geval is professionele ondersteuning gewenst. In veel gevallen komt het voor dat de klant niet betaalt, wat ertoe leidt dat u juridische hulp (incasso) moet inschakelen. Het kan ook voorkomen dat de klant ontevreden is over de geleverde werkzaamheden of adviezen. Daarnaast kan een leverancier zijn afspraken niet nakomen. In geval van eventuele advocaatkosten, proceskosten of deurwaarderskosten dekt een zakelijke rechtsbijstandverzekering de kosten. Let op: een privé rechtsbijstandverzekering geeft geen enkele dekking. Vergelijk via onderstaande button direct rechtsbijstandverzekeringen voor ZZP’ers en sluit direct online af.

Inventaris- en Goederenverzekering voor ZZP’ers

Als ZZP’er heeft u te maken met gereedschappen, computers, inventaris en aangekochte voorraden. Deze zijn per definitie niet verzekerd met privé-verzekeringen. Hiervoor geldt een inventaris en goederenverzekering. Hiermee worden al je inventaris en voorraden verzekerd tegen bijvoorbeeld brand, storm of water.

Let op: draagbare gereedschappen of apparatuur zijn in veel gevallen niet meeverzekerd buiten uw bedrijfspand. Wanneer uw tablet of laptop schade lijdt bij een klant op locatie, wordt deze niet gedekt met de inventaris en goederenzekering.

Verzuimverzekering ZZP

Een verzuimverzekering is een verzekering die dekking biedt voor het doorbetalen van loon van zieke medewerkers. Doordat u hier als ZZP’er niet mee te maken heeft, geldt er geen verzuimverzekering, maar de arbeidsongeschiktheidsverzekering geschikt.

Aansprakelijkheidsverzekering ZZP

Met een aansprakelijkheidsverzekering ZZP bent u als ZZP’er gedekt tegen schade die u (of uw bedrijf) aanricht aan anderen. Afgezien van uw situatie, heeft u de keuze tussen een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Het grote verschil is dat een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering materiële en letselschade (aan personen en zaken) vergoed, die door uzelf als ZZP’er of door uw werknemers wordt veroorzaakt. Een voorbeeld hiervan is een kop koffie over een laptop of een struikelende klant door uw toedoen. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt de vermogensschade die door toedoen van u als ZZP’er wordt veroorzaakt.  Een voorbeeld hiervan is forse financiële schade door een foutief advies.  Beide zijn schades die je als ZZP’er liever niet wilt dragen. Het voordeel is dat beide aansprakelijkheidsverzekeringen voor ZZP’ers niet heel kostbaar zijn.

De kosten van een aansprakelijkheidsverzekering ZZP zijn relatief laag, afgezet tegen de risico’s die u als ZZP’er loopt. Alpina.nl vergelijkt alle aansprakelijkheidsverzekeringen voor ZZP’ers, zodat u altijd de juiste verzekering afsluit voor uw situatie.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Bereken direct de premie van uw ZZP verzekeringen!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op