800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Home Bedrijfsautoverzekering Aanvullende dekkingen bij een bedrijfsautoverzekering

Aanvullende dekkingen bij een bedrijfsautoverzekering

Naast de bedrijfsautoverzekering kun je kiezen voor een aanvullende verzekering. Het zijn extra dekkingen die toegevoegde waarde kunnen hebben bij schade, bij een geschil of bij pech onderweg. Of deze verzekeringen noodzakelijk zijn hangt af van jouw wensen.

Na het vergelijken en het berekenen van jouw bedrijfsautoverzekering sta je voor de volgende keuze. Heb je een aanvullende verzekering nodig? Je kunt kiezen tussen de volgende aanvullende dekkingen:

Wat biedt de ongevallen-inzittendenverzekering?

Door een ongeval kunnen de inzittenden blijvend invalide raken of overlijden. De ongevallen-inzittendenverzekering zorgt dan voor een eenmalige uitkering. De uitkering is niet voldoende om bij blijvende invaliditeit de gedupeerde schadeloos te stellen. De uitkering bedraagt namelijk €15.000. Het is bedoeld als tegemoetkoming in de kosten. De uitkering bij overlijden door een ongeval bedraagt €5.000. Dit bedrag wordt uitgekeerd aan de nabestaanden van de overleden inzittende. De bestuurder zelf wordt ook als één van de inzittenden gezien.

De dekking van de schade-inzittendenverzekering is ruimer

In vergelijking met de ongevallen-inzittendenverzekering biedt deze verzekering een zeer ruime dekking. Naast letselschade keert deze  aanvullende verzekering ook uit bij materiële schade aan de bezittingen van de inzittenden ten gevolge van het ongeval. De uitkering bij letsel is ook veel ruimer. Bijvoorbeeld bij invaliditeit volgt er een uitkering waarmee de gedupeerde zijn of haar leven weer kan oppakken, voor zover dat mogelijk is. Er volgt een uitkering voor het aanpassen van het huis, maar dat is nog niet alles. Ook de inkomstenderving door het ongeval en het letsel kan geclaimd worden bij de verzekeraar.

Het verzekeren van rechtshulp

Met betrekking tot het verkeer of mobiliteit kun je in de positie komen dat je juridische hulp nodig hebt. De kosten kunnen hoog oplopen, maar dat is niet zo’n probleem als je ervoor verzekerd bent. Een rechtsbijstandverzekering kan voor jou de juridische kosten dragen. Een andere variant is de verhaalsrechtsbijstand. Deze verzekering helpt jou om de kosten te verhalen op de veroorzaker van jouw schade.

Jouw bedrijfsauto verzekeren tegen pechhulp

Het kan iedereen overkomen. Je staat op het punt om weer naar huis te rijden, maar de auto wil niet meer starten. Als je kiest voor de aanvullende verzekering pechhulp zorgt de verzekeraar voor het inschakelen van hulp die jou weer op weg helpt. Als dat niet lukt, wordt jouw auto weggesleept. De kosten hiervan draag je niet zelf. Daar ben je namelijk voor verzekerd.

Kiezen voor een eigen vervoer verzekering

Je kunt jouw bedrijfsauto verzekeren tegen diefstal, maar deze dekking geldt alleen voor jouw auto. De spullen die in de auto liggen zijn niet verzekerd, maar het kan wel. Door het kiezen van de eigen vervoer verzekering zijn de spullen in jouw auto ook verzekerd tot een waarde van €5.000.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Bereken direct de premie van uw bedrijfsauto!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op