800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Home Bedrijfsautoverzekering Dekkingen bij een bedrijfsautoverzekering

Dekkingen bij een bedrijfsautoverzekering

Een bedrijfsautoverzekering afsluiten doe je binnen een paar minuten, maar het is wel zaak om de juiste dekking te kiezen. Een te beperkte dekking kost je geld bij schade. Bij een te ruime dekking betaal je teveel premie.

De WA of de WA beperkt casco kan de juiste verzekering zijn voor jouw bedrijfsauto, maar pas op met het kiezen voor een te beperkte dekking in de bedrijfsautoverzekering. Bij schade blijkt wat de gevolgen zijn van een te beperkte dekking. Een verkeerde keuze kan jou duizenden euro’s kosten. Bekijk daarom de mogelijkheden om tot een passende dekking te komen.

Welke dekking past bij mijn bedrijfsauto?

Op het internet lees je vaak dat je een bedrijfsauto vanaf een bepaalde leeftijd moet verzekeren met maar een beperkte dekking. Dit goed bedoelde advies kan slecht uitpakken. Er moet namelijk verder worden gekeken dan alleen de leeftijd van de auto om de beste dekking te kiezen. Je hebt de keuze uit de volgende dekkingen:

Kiezen voor de WA bedrijfsautoverzekering

Het is de goedkoopste van de drie, maar ook met de meest beperkte dekking. De WA bedrijfsautoverzekering keert alleen met de bedrijfsauto veroorzaakte aansprakelijkheidsschade uit. Deze dekking is wettelijk verplicht. Ook in de twee andere dekkingen vormt de WA-verzekering de basis. De WA-verzekering wordt vaak gekozen voor een bedrijfsauto op leeftijd. Daarbij moet wel worden aangetekend dat het vaak toch nog uit kan om voor een auto van bijvoorbeeld 10 jaar oud  te kiezen voor een uitgebreidere dekking. Vooral als je veel schadevrije jaren hebt. Een korting op de bedrijfsautoverzekering van 75% kan het verschil in premie tussen de WA en de WA + beperkt casco klein maken.

De WA + beperkt casco kiezen

In vergelijking met de WA bedrijfsautoverzekering is de dekking in deze verzekeringsvorm ruimer. Veel voorkomende schadeoorzaken zoals diefstal, hagelschade en ruitbreuk zijn in deze verzekeringsvorm meeverzekerd. De premieverschillen met de WA-verzekering zijn vaak maar klein. De WA + beperkt casco keert ook uit bij diefstal en aanrijding met loslopende dieren. Deze dekking wordt vaak gekozen voor bedrijfsauto’s ouder dan 3 jaar en jonger dan 10 jaar. Maar ook bij deze dekking geldt weer dat je wel kunt overwegen om toch te kiezen voor de all risks bedrijfsautoverzekering als de premieverschillen maar klein zijn.

De meest uitgebreide bedrijfsautoverzekering – all risks

Voor een nieuwe en jonge auto tot een paar jaren oud wordt er meestal gekozen voor de all risks bedrijfsautoverzekering. Deze biedt ook dekking bij schade aan jouw bedrijfsauto door eigen schuld. Een foutje in het verkeer kan iedereen overkomen, dus kun je er maar beter tegen verzekerd zijn. Voor het bepalen van de premie wordt er uitgegaan van de nieuwwaarde van de auto. Daardoor kan de all risks bedrijfsautoverzekering vaak niet uit voor oudere auto’s.

De dekking uitbreiden met aanvullende verzekeringen

Bij het afsluiten van de bedrijfsautoverzekering kun je de dekking beter afstemmen op jouw wensen door het kiezen van aanvullende verzekeringen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de ongevallen-inzittendenverzekering of de schade-inzittendenverzekering. Deze verzekeringen keren een bedrag uit bij schade aan de inzittenden door een ongeval. Ook bij overlijden volgt er een uitkering. Kijk ook eens naar de eigen vervoer verzekering. Deze verzekert de spullen in jouw auto die niet verzekerd zijn op de bedrijfsautoverzekering.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Bereken direct de premie van uw bedrijfsauto!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op