Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Home Bedrijfsautoverzekering Ongevallen-inzittendenverzekering

Wat is de ongevallen-inzittendenverzekering bij een bedrijfsautoverzekering?

De ongevallen-inzittendenverzekering is een veel gekozen aanvullende verzekering. Bij blijvende invaliditeit en bij overlijden door een ongeval met de bedrijfsauto, keert de verzekering eenmalig een bedrag uit.

Automobilisten die vaak passagiers meenemen kiezen vaak voor de ongevallen-inzittendenverzekering. Een ongeval met zwaar letsel of de dood tot gevolg is verschrikkelijk als het jou en jouw passagiers overkomt. Door de verzekering kun je in ieder geval zorgen voor een kleine financiële compensatie van het veroorzaakte leed.

Wanneer komt de ongevallen-inzittendenverzekering tot uitkering?

Bij blijvende invaliditeit en overlijden van een passagier ten gevolge van een ongeval keert de verzekeraar uit. Het kan gaan om een passagier, maar ook om de bestuurder. Hierbij speelt de schuldvraag geen rol en kan er snel uitgekeerd worden.

Hoeveel bedraagt de uitkering?

Bij blijvende invaliditeit keert de verzekeraar eenmalig een bedrag uit van €15.000. Bij overlijden volgt er een uitkering van €5.000. Het bedrag geldt per inzittende. Het maximaal aantal verzekerde passagiers is afhankelijk van het aantal gordels in de bedrijfsauto. Als er vier gordels in de bedrijfsauto zitten, wordt er ook maximaal voor vier personen uitgekeerd.

Is de ongevallen-inzittendenverzekering een aanrader?

Er kan een discussie gevoerd over de noodzaak van deze verzekering. De uitkering uit de aanvullende verzekering is maar beperkt en vaak kan de veroorzaker van het ongeval ook aangesproken worden voor het financieel compenseren van het leed. De ongevallen-inzittendenverzekering heeft als voordeel dat er ook een uitkering volgt voor de bestuurder. Ook als de bestuurder zelf verantwoordelijk is voor het ongeval. In dat geval is er namelijk geen verzekeraar aan te spreken voor de schade. Ook moet gezegd worden dat de verzekeraar snel tot uitkering kan komen. Dit omdat de schuldvraag geen rol speelt.

De schade-inzittendenverzekering als alternatief

De iets duurdere schade-inzittendenverzekering biedt een betere dekking dan de ongevallen-inzittendenverzekering. Bij letsel worden de werkelijke lasten gedragen door de verzekeraar. Ook als er geen sprake is van blijvende invaliditeit. De uitkering blijft dus niet beperkt tot €15.000. De schade-inzittendenverzekering geeft ook een vergoeding voor materiële schade. Dit is dus het duurdere, maar wel betere alternatief.

 

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

Bereken direct de premie van uw bedrijfsauto!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op