Wat houdt de schade-inzittendenverzekering bij een bedrijfsautoverzekering in?

De schade-inzittendenverzekering is een nuttige aanvulling op de bedrijfsautoverzekering. Na een ongeval zorgt deze verzekering voor een uitkering. De bedrijfsautoverzekering zorgt voor de afwikkeling van de schade aan de bedrijfswagen en de tegenpartij. De  schade-inzittendenverzekering draagt het financiële leed door letsel of overlijden en ook materiële schade van de passagiers.

Waarom sluit je een schade-inzittendenverzekering af?

Je wilt je bedrijfsauto goed verzekeren, maar hetzelfde geldt natuurlijk ook voor de passagiers. Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan zwaar financieel leed veroorzaken. Arbeidsongeschikt raken door een ongeval is vreselijk, je wilt voorkomen dat jij jezelf of één van de passagiers zich ook nog druk moet maken over geld. Met de schade-inzittendenverzekering hebt je dat deel goed afgedekt.

Wanneer keert de schade-inzittendenverzekering uit?

Een eerste vereiste is een ongeval met de verzekerde auto. Als hierdoor letsel ontstaat bij één of meerdere passagiers of de bestuurder, komt de verzekering tot uitkering. Het kan gaan om materiële schade, zoals een defecte smartphone, maar de belangrijkste uitkering is bij overlijden en lichamelijk letsel. Bij letsel draagt de zorgverzekering de kosten, maar het gaat hierbij vooral om de gevolgschade. Door letsel kan een inzittende bijvoorbeeld niet meer werken. Als hij of zij nog tientallen jaren vóór de pensioendatum zit, gaat het om een flinke kostenpost.

Wat is het grootste verschil met de ongevallen-inzittendenverzekering?

De ongevallen-inzittendenverzekering wordt vaker gekozen dan de schade-inzittendenverzekering. Toch is de schade-inzittendenverzekering veruit de beste keuze, maar wel iets duurder. Uit de ongevallen-inzittendenverzekering volgt bij blijvende invaliditeit en bij overlijden van een passagier een eenmalige uitkering. De uitkering is laag en bij materiële schade keert de ongevallen-inzittendenverzekering niet uit.

De schade-inzittendenverzekering meeverzekeren?

Het meeverzekeren is een aanrader. Tegen een geringe premie krijg je een uitgebreide dekking als het wel een keer flink mis gaat. De kans op een zwaar ongeval is klein, maar het is zeker niet uit te sluiten. Bij arbeidsongeschiktheid kan er een uitkering volgen van honderdduizenden euro’s of zelfs nog meer.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.1
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3143 reviews

Bereken direct de premie voor een bedrijfsautoverzekering

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 12-12-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op