800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Home Bestelautoverzekering Ongevallen-inzittendenverzekering

Wat is een ongevallen inzittendenverzekering?

De ongevallen inzittendenverzekering keert bij blijvende invaliditeit en bij overlijden van de inzittenden eenmalig een bedrag uit. Tegen een geringe extra premie kun je deze aanvullende dekking meeverzekeren.

Als bestuurder ben je verantwoordelijk voor de overige passagiers. Ook als je zo goed mogelijk oplet kan het toch gebeuren dat je een ongeval veroorzaakt. Met de ongevallen inzittendenverzekering kun je het persoonlijke leed van de passagiers of de nabestaanden niet opvangen. Met een financiële compensatie kun je er wel voor zorgen dat het financiële leed wordt verkleind.

ongevallen inzittendenverzekering

Wat wordt er uitgekeerd bij een ongeval?

Er volgt alleen een uitkering bij blijvende invaliditeit of het overlijden van één of meerdere inzittenden. De uitkering bij blijvende invaliditeit volgt zodra dit medisch is vastgesteld. Bij overlijden na een ongeval volgt er gelijk een uitkering. Er wordt  niet gekeken naar de schuldvraag. Bij blijvende invaliditeit volgt er een uitkering van €15.000 per inzittende. Bij overlijden krijgen de nabestaanden een uitkering van €5.000.

Bestelautoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Hoeveel inzittenden zijn er verzekerd?

De uitkeringen gelden per persoon. De dekking bestaat voor het aantal inzittenden waarvoor er gordels in de bestelauto zitten. Als er twee gordels in zitten, geldt de dekking dus maar voor twee personen.

Is de ongevallen inzittendenverzekering een nuttige verzekering?

De uitkering zal onvoldoende zijn om het financiële leed ten gevolge van het ongeval op te vangen. Het is meer een tegemoetkoming in de kosten. Bij invaliditeit zal de uitkering van €15.000 ruim onvoldoende zijn om de inkomstenderving voor de jaren tot de pensioenleeftijd op te vangen. Ook bij overlijden is een uitkering van €5.000 ruim onvoldoende voor de nabestaanden om het financiële gat door het overlijden op te vullen. Om deze reden is de schade inzittendenverzekering een betere keuze door de veel ruimere dekking.

Ondanks de uitkering kunnen de gedupeerde inzittenden of de nabestaanden ervan de aansprakelijke verantwoordelijk stellen voor het financiële leed. Dit staat los van de ongevallen inzittendenverzekering.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Bereken direct de premie van uw bestelautoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op