800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen

Hoe wordt de premie van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bepaald?

Bent u van plan een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten? Dan kunt u op Alpina.nl eerst een indicatie van de premie berekenen. Zo weet u ongeveer wat u straks per maand kwijt bent aan premie voor uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Een verzekeraar berekent de premie aan de hand van verschillende factoren. Zo zijn uw beroep en de grootte van uw bedrijf van invloed op de kosten. In dit artikel leggen we uit hoe u in slechts 4 stappen de premie voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kunt berekenen.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering leeg kantoor

Premiebepalende factoren

De kosten voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren. Aan de hand van deze factoren berekent de verzekeraar de hoogte van de premie. De volgende factoren zijn van invloed op de premie:

  • Het aantal medewerkers dat u in dienst heeft
  • De branche waarin u opereert en het beroep dat u uitoefent
  • Uw bruto jaarloon en jaaromzet
  • De hoogte van het bedrag dat u wilt verzekeren
  • Een eventueel lidmaatschap bij een branchevereniging of koepelorganisatie

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

In 4 stappen de premie van uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering berekenen

Voordat u een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluit, wilt u natuurlijk wel weten wat u elke maand aan premie gaat betalen. Door van te voren de premie te berekenen heeft u alvast een goed idee van de maandelijkse kosten. In 4 eenvoudige stappen kunt u de premie voor uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering berekenen:

Stap 1: Vul een aantal gegevens over uw bedrijf in

De eerste stap is het invullen van een aantal gegevens over uw bedrijf, zoals de branche waarin u werkt, uw beroep en het aantal werknemers. Aan de hand van deze gegevens wordt de premie berekend. Bij het bepalen van de kosten kijkt een verzekeraar hoe risicovol uw beroep is. De premie voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is hoger als de verzekeraar het risico op schade of letsel hoger inschat. Als uw medewerkers met grote machines werken is de kans op letsel al groter dan wanneer ze de hele dag achter de computer zitten.

Stap 2: Bereken de premie

Na het invullen van uw gegevens krijgt u een indicatie van de verzekeringspremie te zien. Ook kunt u alvast de polisvoorwaarden van de verzekeraar doornemen.

Stap 3: Vergelijk aanbieders

Door te vergelijken vindt u de beste bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering tegen de laagste prijs. Sluit nooit de eerste de beste aansprakelijkheidsverzekering af, maar kijk goed naar de premie, dekking en polisvoorwaarden.

Stap 4: Sluit de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van uw keuze af!

Heeft u een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vergeleken en de verzekering met de beste dekking én premie gevonden? Dan kunt u deze op Alpina.nl direct online afsluiten! U kunt natuurlijk ook meteen andere bedrijfsverzekeringen meenemen in uw berekening, zodat uw onderneming optimaal beschermd is. U pakt dan ook een mooie korting mee. Bovendien biedt het verzekeren bij één verzekeraar op één polis ook gemak. Bij schade kunt u alles met dezelfde verzekeraar regelen.

Bereken direct de premie van uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Heeft u nog vragen over de premie van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering of over het afsluiten? Neem dan vooral contact met ons op! Onze verzekeringsspecialisten denken graag met u mee en kunnen al u vragen beantwoorden. U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 0800 – 688 37 12. U kunt ons natuurlijk ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken de premie voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op