800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
mensen in een datacentrum

Je cybercrime verzekering vergelijken en afsluiten

De afgelopen twee jaar liep 32% van de bedrijven wereldwijd schade op door informatiediefstal.

Bereken de premie

Cyberaanvallen.

14 dagen bedenktijd.

Hacking.

Alles over cybercrime verzekeren

Cybercriminaliteit vormt een steeds groter risico voor uw bedrijf en voor uw klanten. De afgelopen twee jaar liep 32% van de bedrijven wereldwijd schade op door informatiediefstal. Kent u de risico’s? En hoe goed hebt u uw geld, vertrouwelijke informatie en persoonsgegevens beschermd? We informeren u graag hoe u zich kunt beschermen en verzekeren tegen cybercrime.

Cybercrime is online diefstal

‘Bij ons valt toch niks te halen’, is een opmerking die volgens deskundigen op geen enkele organisatie meer van toepassing is. Want cybercrime is online diefstal van gevoelige, beschermde of vertrouwelijke gegevens. Elk bedrijf en elke organisatie beschikt over gegevens, geld of diensten die voor een ander van belang of waarde kunnen zijn. Daarom is het belangrijk om u af te vragen welke risico’s u loopt en hoe u cybercrime kunt tegengaan.

Zorg voor goede beveiliging

Het is heel belangrijk om uw beveiliging op orde te hebben. Een goede virusscanner en firewall zijn onontbeerlijk voor al uw apparatuur. Niet alleen de computer, maar ook de mobiele telefoons en de draadloze netwerkprinter slaan informatie op en zijn gemakkelijk te hacken. Zorg ervoor dat uw systeem up-to-date is en maak regelmatig back-ups.

Bewustwording

Geef voorlichting aan uw medewerkers over de risico’s van het internet. Door te praten over de werkwijze van cybercriminelen wordt uw personeel zich meer bewust van hoe gevoelig informatiestromen zijn. Wachtwoorden moeten regelmatig vernieuwd worden en linkjes in onbekende e-mails mogen niet zomaar geopend worden. Zorg ervoor dat laptops en usb-sticks niet overal rondslingeren.

Hoe werkt Alpina?

Wij zijn als tussenpersoon geen onderdeel van een verzekeringsmaatschappij. Dit houdt in dat wij geen financiële verplichtingen of productieverplichtingen hebben aan de maatschappijen met wie wij samenwerken. Bij het vergelijken van verzekeringen bekijken wij uw persoonlijke situatie en specifieke wensen rondom dekking. Alpina maakt verzekeren overzichtelijk en snel.

Niet goed, geld terug! (14 dagen)

Uw aanvraag voor een verzekering wordt snel beoordeeld, 24 uur per dag en 7 dagen per week. U kunt dan direct met een gerust hart verzekerd de weg op. Ook over uw oude verzekering hoeft u zich geen zorgen te maken. Het opzeggen daarvan kunt u bij ons direct online regelen.

Toezicht

Alpina voldoet aan alle wettelijke bepalingen van de AFM. Zo beschikken wij over de benodigde vergunningen en diploma’s en zijn wij aangesloten bij het klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

mensen op kantoor

Sluit een datariskverzekering af

Wanneer u toch slachtoffer wordt van cybercrime, dan is het wel zo prettig dat u goed verzekerd bent. Niet alleen uw bedrijf maar ook uw klanten profiteren daarvan. Met een datariskverzekering, ook wel cyberrisicoverzekering genoemd, bent u verzekerd voor het volgende:

  • Systeeminbraak en digitale aansprakelijkheid
  • Diefstal van privacygevoelige gegevens
  • Hacking
  • Afpersing en cyberaanvallen

Wilt u meer weten over deze verzekering? Of wilt u direct een offerte op maat aanvragen? Neem dan contact op met een van onze verzekeringsspecialisten. Bel 0168-327281. Wij helpen u graag verder.

Neem contact op

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Met kennis van elke branche en veel know how verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.2
Op basis van 3343 beoordelingen 92% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Het vergelijken van een verzekering loont bijna altijd. Het kan zijn dat de premies zijn verhoogd of dat jouw persoonlijke situatie is veranderd. Daarom raden wij aan om elk jaar een vergelijking te maken voor je verzekering.”

foto Bjorn

Bjorn - Expert verzekeringen

Meer dan 5 jaar ervaring verzekeringen

Achtergrond expert foto Bjorn
Achtergrond afbeelding

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op