800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
een schilder aan het werk

Aansprakelijkheids­verzekering voor bedrijven

Met een Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven ben je verzekerd voor schades die tijdens het werk worden veroorzaakt. Heb je een schildersbedrijf en laat je per ongeluk een pot verf over de vloerbedekking van een klant vallen dan ben je daarvoor verzekerd.

Bereken de premie

Online afsluiten

Snel geregeld

Hulp van onze experts

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Met kennis van elke branche en veel know how verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.3
Op basis van 3696 beoordelingen 93% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Het vergelijken van een verzekering loont bijna altijd. Het kan zijn dat de premies zijn verhoogd of dat jouw persoonlijke situatie is veranderd. Daarom raden wij aan om elk jaar een vergelijking te maken voor je verzekering.”

foto Bjorn

Bjorn - Expert verzekeringen

Al meer dan 5 jaar ervaring verzekeringen

Achtergrond expert foto Bjorn
Achtergrond afbeelding

Alles over aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

De meeste mensen hebben een Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren (AVP). Deze verzekering dekt schade aan de spullen van een ander of aan de persoon zelf, waar je voor aansprakelijk bent in privésituaties.

Een Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren dekt geen schades die je als bedrijf veroorzaakt.

Hiervoor kun je een Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB) afsluiten.

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven afsluiten

Bij Alpina is het mogelijk om een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven af te sluiten.

Je kunt gemakkelijk online een premieberekening maken door het invullen van de gegevens van je bedrijf. Wij tonen je de premie. Controleer jouw gegevens en vraag een offerte aan of sluit desgewenst direct online de verzekering af.

Wat dekt de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven?

De AVB dekt schade die aan personen of zaken is toegebracht, mits dit binnen de verzekerde hoedanigheid van het bedrijf gebeurt en mits je daarvoor aansprakelijk bent.

Deze verzekering is te vergelijken met de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Voor alle duidelijkheid; de verzekering dekt geen schade voor zaken die je onder opzicht hebt. Dat wil zeggen als je schade toebrengt aan materialen of zaken die onder jouw beheer zijn zoals gebruikte materialen dan is dit niet gedekt. Wel is er dekking voor schade die je aan andermans zaken of personen toebrengt. De premie is veelal zeer betaalbaar en zorgt voor zorgeloos zaken doen.

Is een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven verplicht?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is niet wettelijk verplicht. Het komt tegenwoordig wel steeds vaker voor dat een leverancier of opdrachtgever geen zaken met je wil doen, wanneer je niet bent verzekerd. Veel ondernemers kiezen er daarom voor om een Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven af te sluiten.

Verschil AVB en BAV

Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) wordt vaak verward met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV). Beroepsaansprakelijkheid is echter niet verzekerd met een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. Bij beroepsaansprakelijkheid gaat het bijvoorbeeld om het geven van onjuiste/onvolledige informatie of een verkeerd advies. Hiervoor kun je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) verzeker je de financiële schade die je opdrachtgever lijdt door een beroepsfout waarvoor je aansprakelijk bent. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is bedoeld voor ZZP’ers en MKB’ers die bijvoorbeeld advies geven. Dit kunnen architecten, ingenieurs, consultants in de zakelijke dienstverlening en ICT-specialisten zijn.

Deze verzekering beschermt jouw bedrijf tegen schadeclaims als jouw bedrijf wettelijk aansprakelijk wordt gesteld voor de schade aan anderen die ontstaat door je bedrijf, je medewerkers, je producten of door jezelf.

Welke meerwaarde heeft een rechtsbijstandverzekering bij een AVB?

Naast een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven kan het verstandig zijn om een zakelijke rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Als ondernemer heb je te maken met veel verschillende partijen. Mocht je aansprakelijk gesteld worden door één of meerdere van deze partijen, zoals klanten of leveranciers, dan dekt een aansprakelijkheidsverzekering meestal deze schade. Mocht je het niet eens zijn met een schade en kom je hier met de tegenpartij zelf niet uit, dan kan een rechtsbijstandverzekering uitkomst bieden. Mocht juridische hulp noodzakelijk zijn om een zakelijk conflict op te lossen, dan ben je met een rechtsbijstandverzekering verzekerd van juridische hulp en advies. Zonder rechtsbijstandverzekering draai je, als ondernemer, zelf op voor juridische kosten.

Wat is er niet verzekerd met een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven?

Zoals hierboven te lezen, ben je niet verzekerd voor beroepsaansprakelijkheid. Ook spullen die je ‘onder opzicht’ hebt zijn niet verzekerd. Dit gaat om spullen die je moet plaatsen, zoals een keuken of badkamer. Op het moment dat je daarvoor verantwoordelijk bent en er ontstaat schade, valt dit niet onder de AVB. Ook wanneer je het werk niet naar tevredenheid van de klant hebt afgeleverd is dit niet verzekerd met een AVB.

Dit zijn de belangrijkste zaken die niet verzekerd zijn met een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. Meer weten? Lees dan altijd de polisvoorwaarden.
Voor de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven geldt meestal een eigen risico. Dit kun je ook terugvinden in de polisvoorwaarden.

Veranderingen doorgeven is belangrijk

Als je een verzekering aanvraagt of als je schade hebt, moet je vragen beantwoorden. Je moet deze vragen eerlijk beantwoorden. Daarnaast moet je zoveel mogelijk doen om schade te voorkomen en te beperken. Meld schade zo snel mogelijk! Verder is het belangrijk om ons op de hoogte te stellen als er zaken veranderen.

Eenvoudig vergelijken en afsluiten

Via onze website kun je eenvoudig verzekeringen vergelijken. Na het invoeren van enkele gegevens verschijnen een aantal, op jouw wensen afgestemde, verzekeringen met de daarbij behorende premies en polisvoorwaarden. Deze kun je vergelijken.

Als je een geschikte verzekering hebt gevonden, kun je deze direct afsluiten.

Kom je er niet uit of heb je nog vragen? Dan kun je contact met ons opnemen.

Je kunt ons telefonisch bereiken via telefoonnummer 088 – 688 37 12. Wij staan je graag te woord.

Hoe werkt Alpina?

Wij zijn als tussenpersoon geen onderdeel van een verzekeringsmaatschappij. Dit houdt in dat wij geen financiële verplichtingen of productieverplichtingen hebben aan de maatschappijen met wie wij samenwerken. Bij het vergelijken van verzekeringen bekijken wij je persoonlijke situatie en specifieke wensen rondom dekking. Alpina maakt verzekeren overzichtelijk en snel.

Niet goed, geld terug! (14 dagen)

De aanvraag voor een verzekering wordt snel beoordeeld, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Je kunt dan direct met een gerust hart verzekerd de weg op. Ook over je oude verzekering hoef je je geen zorgen te maken. Het opzeggen daarvan is bij ons direct online regelen.

Toezicht

Alpina voldoet aan alle wettelijke bepalingen van de AFM. Zo beschikken wij over de benodigde vergunningen en diploma’s en zijn wij aangesloten bij het klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op