800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen

Moet ik wel of niet een WIA verzekering afsluiten?

Als een van uw werknemers arbeidsongeschikt raakt, bent u als werkgever verplicht om de eerste twee jaar het loon door te betalen. Als de werknemer na twee jaar nog steeds arbeidsongeschikt is, krijgt hij een WIA-uitkering via het UWV. Als werkgever kunt u voor uw werknemers een WIA verzekering afsluiten. Een WIA verzekering is een aanvulling op de WIA-uitkering die uw werknemer krijgt als hij of zij arbeidsongeschikt is. Zo beschermt u uw personeel tegen financiële problemen door forse inkomensterugval. Twijfelt u over het wel of niet afsluiten van een WIA verzekering? In dit artikel op Alpina.nl vertellen we u meer over (de voordelen van) het afsluiten van een WIA verzekering.

Vraag direct een offerte aan voor een WIA verzekering!

WIA verzekering wel niet vrouw

Is een WIA verzekering verplicht?

Een WIA verzekering is geen verplichte verzekering. Het is een vrijwillige verzekering die u als werkgever kunt afsluiten voor uw werknemers om ze extra financiële zekerheid te bieden. U kunt een WIA verzekering collectief aanbieden aan uw werknemers. Uw werknemers besluiten dan zelf of ze wel of niet willen deelnemen aan de verzekering. Met een WIA verzekering krijgt uw werknemer een aanvulling op de wettelijke WIA-uitkering op het moment dat ze langer dan 2 jaar arbeidsongeschikt zijn. Let op, hoewel de verzekering niet wettelijk verplicht is, is in sommige cao’s opgenomen dat er toch een WIA verzekering moet worden afgesloten.

Vraag direct een offerte aan voor een WIA verzekering!

Waarom wel een WIA verzekering afsluiten?

Als een WIA verzekering niet verplicht is, waarom zou u hem dan toch afsluiten? Een WIA verzekering is een goede secundaire arbeidsvoorwaarde voor uw personeel. Het is een aanvulling op de wettelijke WIA-uitkering. Met deze verzekering zorgt u voor een extra financieel vangnet voor uw werknemers. Het wordt daarom gezien als een teken van goed werkgeverschap.

Voordelen WIA verzekering

Als u nog twijfelt over het wel of niet afsluiten van een WIA verzekering is het goed om eens te kijken naar de voor- en nadelen van een dergelijke verzekering voor uw onderneming. Zowel voor uw als werkgever als voor uw werknemer kent een WIA verzekering verschillende voordelen:

  • Het inkomen van uw werknemer wordt aangevuld, afhankelijk van het type uitkering
  • De verzekeraar biedt hulp bij de re-integratie van uw werknemer
  • Een WIA verzekering draagt bij aan het financieel welzijn van uw werknemers
  • Een WIA verzekering is voor uw werknemers een goede secundaire voorwaarde en staat bekend als een teken van goed werkgeverschap
  • De premie van een WIA verzekering is fiscaal aftrekbaar
  • De uitkering is waardevast

Wel of niet een WIA verzekering afsluiten? Vraag eerst een offerte aan op Alpina.nl!

Op Alpina.nl kunt u vrijblijvend een offerte voor een WIA verzekering aanvragen. Om u een nauwkeurige offerte te kunnen geven hebben we enkele gegevens over uw organisatie en medewerkers nodig. U krijgt vervolgens een overzicht van aanbieders met een passende verzekering. Deze kunt u vervolgens zelf vergelijken op prijs én inhoud.

Heeft u nog vragen over de offerte of over het afsluiten van een WIA verzekering? Neem dan vooral contact met ons op!

Vraag direct een offerte aan voor een WIA verzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op