Is een WIA verzekering verplicht?

Er zijn ontzettend veel zakelijke verzekeringen op de markt. Als ondernemer wilt u uw organisatie natuurlijk zo goed mogelijk beschermen. Niet elke verzekering is verplicht. U kiest zelf welke verzekeringen noodzakelijk zijn voor uw onderneming. Een van de verzekeringen die u kunt afsluiten is een WIA verzekering. Een WIA verzekering kunt u afsluiten om het inkomensverlies van uw werknemers bij langdurige arbeidsongeschiktheid zoveel mogelijk te beperken. Het afsluiten van een WIA verzekering is voor u als werkgever niet verplicht, maar heeft wel een aantal voordelen. In dit artikel op Alpina.nl vertellen we u meer over een WIA verzekering.

Vraag direct een offerte aan voor een WIA verzekering!

WIA verzekering niet verplicht, waarom toch afsluiten?

Het afsluiten van een WIA verzekering is niet verplicht. Het is een vrijwillige verzekering die u als werkgever kunt afsluiten voor uw werknemers om ze extra financiële zekerheid te bieden. U kunt een WIA verzekering collectief aanbieden aan uw werknemers. Uw werknemers besluiten dan zelf of ze wel of niet willen deelnemen aan de verzekering. Met een WIA verzekering krijgt uw werknemer een aanvulling op de wettelijke WIA-uitkering op het moment dat ze langer dan 2 jaar arbeidsongeschikt zijn.

In enkele cao’s is wel vastgelegd dat er een WIA verzekering moet worden afgesloten. Ook als een WIA verzekering volgens uw cao geen verplichting is, zijn er genoeg redenen voor u als werkgever om deze alsnog af te sluiten. Een WIA verzekering is een aanvulling op de wettelijke WIA-uitkeringen. Door deze verzekering af te sluiten zorgt u dus voor een financieel vangnet voor uw werknemers, mochten zij langdurig ongeschikt raken. Bovendien is een WIA verzekering een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Het wordt veel gezien als een teken van goed werkgeverschap.

Sluit direct een WIA verzekering af via Alpina

Op Alpina.nl kunt u vrijblijvend een offerte voor een WIA verzekering aanvragen. Zo weet u direct wat u straks aan premie betaalt. Voor het maken van een nauwkeurige offerte hebben we alleen een aantal gegevens over uw organisatie en personeel nodig.

Heeft u vragen over het aanvragen van een offerte of het afsluiten van een WIA verzekering? Neem dan vooral contact met ons op! Onze verzekeringsspecialisten helpen u graag met al uw vragen.

Vraag direct een offerte aan voor een WIA verzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 01-08-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op