800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
Home Zakelijk Cyberverzekering Risico's van cybercriminaliteit

Wat zijn de risico’s van cybercriminaliteit?

Cyberaanvallen vinden helaas dagelijks plaats. Toch blijkt dat veel particulieren en bedrijven onvoldoende zijn voorbereid en niet voldoende letten op het online gedrag van medewerkers. Een cyberverzekering is in deze tijd geen overbodige luxe meer, maar echt noodzakelijk. Bent u op de hoogte van de risico’s van cybercriminaliteit?

Bereken direct de premie voor uw cyberverzekering

De gevaren van cybercriminaliteit

Mocht u nog niet overtuigd zijn van het belang van een cyberverzekering, hebben we hieronder de belangrijkste gevaren van cybercriminaliteit voor u op een rijtje gezet.

Diefstal van gegevens

Een groot gevaar is dat uw belangrijke gegevens op straat komen te liggen. Zodra internetcriminelen toegang krijgen tot uw systemen kunnen zij deze gegevens achterhalen. Dit betekent ook dat ze bijvoorbeeld gegevens van klanten en leveranciers kunnen inzien. Dit zijn persoonlijke gegevens die hackers op verschillende manieren kunnen misbruiken. De gevolgen zijn voor een bedrijf vaak niet te overzien.

risicos-van-cybercriminaliteit

Website (tijdelijk) niet bereikbaar

Wanneer internetcriminelen uw website platleggen, betekent dit dat u tijdelijk geen (potentiële) klanten kunt bereiken. Het gevolg hiervan is dat er (tijdelijk) geen inkomsten zullen zijn. Zeker wanneer u alleen een webshop heeft en uw producten enkel online verkoopt, kan dit tot veel omzetverlies leiden.

Hoge kosten

De kosten van een cyberaanval zijn vaak niet te overzien. Dit kan veroorzaakt worden door digitale fraude of diefstal van persoonlijke gegevens. Ook het (tijdelijk) offline halen van bijvoorbeeld uw website door hackers kan voor hoge kosten zorgen. Met het oog op de toekomst en om een nieuwe cyberaanval te voorkomen, zal het nodig zijn om de digitale beveiliging aan te scherpen. Al met al zorgt een cyberaanval dus voor zeer hoge kosten.

Imagoschade

Naast het feit dat een cyberaanval u veel geld kan kosten, kan het ook voor een slechte reputatie van uw bedrijf zorgen. Vaak gaat het hackers om snel veel geld buit te maken. Hackers kunnen echter ook andere motieven hebben, zoals imagoschade aanbrengen. Dit kan door middel van identiteitsfraude. Wanneer uw bedrijf slachtoffer wordt van internetcriminelen zorgt dit voor negatieve publiciteit, waardoor uw bedrijf imagoschade oploopt.

Alpina biedt de mogelijkheid om een cyberverzekering voor uw bedrijf af te sluiten.

Heeft u vragen met betrekking tot een cyberverzekering? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag! Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883712.

Bereken direct de premie van uw cyberverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op