Wat houdt het eigen risico in bij een aansprakelijkheidsverzekering?

Bij veel verzekeringen betaalt u een eigen risico bij schade. Het eigen risico van een aansprakelijkheidsverzekering is het gedeelte van het schadebedrag dat u zelf moet betalen. Stel dat het eigen

risico €100,- is en u heeft een schade van € 1000,-, dan krijgt u  € 900,- van de verzekeraar. De overige €100,- zijn voor eigen rekening.

Wat is het eigen risico van mijn aansprakelijkheidsverzekering?

Bij de meeste verzekeraars heeft u geen eigen risico. Dit houdt in dat wanneer u per ongeluk iets stuk maakt van een ander, u niet mee hoeft te betalen aan het schadebedrag. In bijzondere gevallen kan het wel voorkomen dat een maatschappij een eigen risico stelt maar dat staat dit expliciet aangegeven.

Wat valt er onder de dekking van mijn aansprakelijkheidsverzekering?

Wanneer u zich aan het oriënteren bent op een aansprakelijkheidsverzekering dan wilt u natuurlijk weten wat er precies gedekt is. Qua bedrag, maar ook voor wie uit uw gezin precies. Lees hier meer over waar u op moet letten bij het kiezen van een dekking.

Tot welk bedrag ben ik verzekerd?

Bij het afsluiten van uw aansprakelijkheidsverzekering kunt u zelf het bedrag kiezen waarvoor u verzekerd wilt zijn. Dit kan verschillen per verzekeraar. De verzekerde bedragen lopen uiteen van 1 tot 5 miljoen euro per gebeurtenis, maar 2,5 miljoen is het verzekerde bedrag dat het meest voorkomt. Vaak kunt u kiezen tussen twee bedragen. Wilt u exact weten tot welk bedrag u maximaal verzekerd bent? Kijk dan naar de polisvoorwaarden van uw verzekering.

Bereken online de premie van uw aansprakelijkheidsverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 13-10-2020

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op