800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen

Aansprakelijkheidsverzekering zzp berekenen

Als zzp’er wilt u zo goed mogelijk verzekerd zijn in geval van schade. Schadeclaims kunnen namelijk hoog oplopen. U wilt niet dat u deze bedragen helemaal zelf moet vergoeden. Daarom is het verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.  

Met de aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers kunt u zichzelf verzekeren tot een bepaald bedrag. Maar welke verzekering past bij uw beroep? En hoe berekent u de premie? Wij leggen het voor u uit 

Aansprakelijkheidsverzekering zzp berekenen: verschil in hoogte premie per sector? 

De hoogte van uw premie is onder andere afhankelijk van de sector waarin u werkzaam bentWij zetten ze voor u op een rijtje.  

Adviseur 

Heeft u een adviserend beroep? Dan kunt u specifiek hiervoor een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Bij adviserende beroepen moet u denken aan marketing, juridisch advies, webdesigners, software installateurs en bouwtechnisch adviseurs. Het risico op een ongeluk is bij een adviserende rol niet erg groot. Daarom zal de premie relatief laag uitvallen vergeleken met andere beroepen  

Bouw 

De bouw kent hogere premies in het kader van aansprakelijkheidsverzekeringen. Een ongelukje is namelijk zo gebeurd op een bouwplaats. Er wordt vaak gewerkt met veel verschillende soorten materialen en gereedschappen. Hier kan relatief snel schade aan/door ontstaan.  

Installateurs  

Gek genoeg vallen, hoewel men vaak het tegendeel denkt, installateurs niet onder de bouw. Door het specifieke soort werk dat een installateur doet, valt de installateur in een aparte sector. Door het risico dat installateurs lopen in hun beroep, krijgen ook zij te maken met hogere premies 

Educatie, docent of trainer 

Bent u werkzaam op een school, geeft u cursussen of trainingen? Dan valt de hoogte van uw premie vaak mee. Het risico om iets of iemand schade toe te brengen is namelijk gering. Wel is de hoogte van uw premie afhankelijk van wat voor trainingen/lessen u geeft.     

IT 

Schades die u met een IT-beroep kan veroorzaken zijn vooral van financiële aard. Denk aan een datalek bijvoorbeeld, waardoor uw opdrachtgever veel geld verliest.  

Schoonheidsverzorging 

Met een beroep in de schoonheidsverzorging bent u continu aan het werk met mensen. U geeft ze behandelingen en verzorgingJuist in beroepen waarbij fysiek contact gebruikelijk is, zijn risico’s op schade hoger. Ook met een beroep in de schoonheidsverzorging kunt u aldus rekenen op een hogere premie. 

Overige beroepen 

Hieronder vallen alle beroepen die niet onder de voornoemde sectoren vallen. Dit zijn flink uiteenlopende beroepen. Van fotograaf tot hondentrimmer; van verhuizer tot vochtbestrijder.  

kosten aansprakelijkheidsverzekering zzp

De meest handige methode om uw premie te berekenen voor aansprakelijkheidsverzekering zzp? 

De makkelijkste manier om uw premie te bereken is met een premie bereken tool. U vult hier de sector in waarin u werkzaam bent, gevolgd door uw exacte beroep. Hierna vult u in wat voor een dekking u wilt hebben en de adresgegevens van uw bedrijf. Wanneer u hiermee klaar bent, krijgt u direct uw berekende premie te zien.  

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Wat valt er onder de dekking van een aansprakelijkheidsverzekering zzp in het algemeen? 

Onder de aansprakelijkheidsverzekering zzp valt alle schade die u aan een derde veroorzaakt. De schade moet echter wel ontstaan zijn tijdens uw werkzaamheden als zzp’er. Brengt u schade toe onder privéomstandigheden? Dan valt dit, logischerwijs, niet onder uw dekking.  

De schade mag eveneens niet opzettelijk door u veroorzaakt zijn. Wanneer dit wel zo is, keert uw verzekering nooit uit. Er wordt ook niet uitgekeerd bij schades die ontstaan door seksuele handelingen, het bezit of gebruik van vuurwapens of wanneer de verzekerde niet meer woonachtig is in Nederland. Schade ontstaan door motorrijtuigen, boten en vliegtuigen worden ook niet vergoed. Hiervoor dient u een aparte verzekering af te sluiten. 

Een aansprakelijkheidsverzekering zzp nodig? Alpina staat voor u klaar! 

Sluit nu uw aansprakelijkheidsverzekering zzp eenvoudig en snel af bij Alpina. U kunt geheel vrijblijvend een offerte aanvragen of zelf uw premie berekenen. Daarbij krijgt u altijd 14 dagen bedenktijd. Heeft u vragen over het berekenen van uw premie of het afsluiten van uw verzekering? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. 

Bereken direct de premie van een ZZP verzekeringspakket!

Hoge pakketkorting mogelijk

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op