800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Wat zijn de kosten voor een aansprakelijkheidsverzekering eenmanszaak?

U bent net begonnen als ondernemer met de rechtsvorm eenmanszaak. Alles lijkt goed te gaan, maar ineens krijgt u te maken met een schadeclaim. Een klant stelt u bijvoorbeeld aansprakelijk voor schade door slecht afgeleverd werk. Schadeclaims die hierbij komen kijken kunnen erg hoog zijn.  

Hoe zijn dergelijke aansprakelijkheidskwesties geregeld? En wat levert de aansprakelijkheidsverzekering eenmanszaak u op? In deze blog gaan we hierop in. 

De beste manier om aansprakelijkheidsverzekeringen voor een eenmanszaak te vergelijken 

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om goed te kijken naar uw wensen. Welk risico wilt u afgedekt hebben. 
Er zijn voor bedrijven twee verschillende verzekeringen. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en de beroepsaansprakelijkheidsverzekering 

aansprakelijkheidsverzekering eenmanszaak

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering 

Deze verzekering ziet op vermogensschade en is vooral gericht op beroepen met een adviserende rol. In deze beroepen bestaat namelijk de kans dat er een verkeerd advies wordt gegeven wat voor de opdrachtgever leidt tot financiële schade. Deze verzekering dekt de volgende zaken: 

  • Nalatigheid; 
  • Beroepsfouten 
  • Wettelijke aansprakelijkheid; 
  • Schending van privacy; 
  • Smaad en laster; 
  • Inbreuk op rechten van derden (intellectueel eigendomsrecht); 
  • Vergeldingskosten. 
  • Kosten van verweer en het voorkomen of verminderen van schade 

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

In sommige sectoren, zoals bij financieel adviseurs, is deze verzekering verplicht. Kijk voor uw situatie goed na hoe dit zit. Deze verzekering kan, naast het eventuele verplichte karakter; ook betrouwbaarheid en professionaliteit uitstralen. Soms is het ook zo dat een opdrachtgever van u verwacht dat u deze verzekering hebt afgesloten. De kosten van deze verzekering liggen wel hoger, omdat er een groter risico bestaat voor de verzekeraar. Als eenmanszaak begint de premie ongeveer bij € 400 per jaar.  

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering 

Deze verzekering kunt u zien als een soort WA-verzekering voor ondernemers. Deze verzekering voorziet in een schade-uitkering voor schade die is ontstaan tijdens de beroepsuitoefening. 

Bijvoorbeeld wanneer u per ongeluk de computer van de opdrachtgever omstoot. Schade die tijdens uw werk ontstaat valt niet onder uw privé aansprakelijkheidsverzekering, maar onder die van uw bedrijf. 
Handig om te hebben dus, met betrekking tot aansprakelijkheid. Deze verzekering dekt onder meer schade aan personen of zaken die door uzelf in bedrijfsuitoefening zijn veroorzaakt. Ook de kosten van gevolgschade of eventueel letsel vallen onder deze verzekering. 

De verzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden. Ook kan een klant of opdrachtgever eisen dat er een AVB gesloten wordt, of bijvoorbeeld een brancheorganisatie  

U beperkt de aansprakelijkheid en bovendien is er al een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten vanaf € 10,- euro per maand. 

Aansprakelijkheidsverzekering ZZP afsluiten? Bereken uw premie!

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering voor eenmanszaak afsluiten? 

Als ondernemer bent u aansprakelijk voor uw bedrijf en personeel. Schadeclaims kunnen enorm oplopen. Om dit risico te dekken kunt u het best een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Afhankelijk van welke u kiest, of beide, dekt u uw bedrijf tegen de risico’s van hoge schadeclaims voor uw eigen portemonnee. Bij een eenmanszaak bent u uiteindelijk namelijk persoonlijk aansprakelijk indien u niet genoeg financiële bedrijfsmiddelen hebt.  

Sluit uw aansprakelijkheidsverzekering eenmanszaak af bij Alpina: eenvoudig en betaalbaar 

Wilt u een aansprakelijkheidsverzekering als eenmanszaak afsluiten? Dan bent u bij Alpina aan het juiste adres. Bij Alpina krijgt u altijd de meest complete verzekering voor de juiste prijs. Heeft u vragen over het afsluiten van een verzekering? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.  

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Bereken direct de premie van uw aansprakelijkheidsverzekering zzp!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op