800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
Home ZZP verzekeringen Vrijheid, blijheid en zekerheid als ZZP’er

Vrijheid, blijheid en zekerheid als ZZP’er

Wat een vrijheid heeft een ZZP’er! Geen verantwoording hoeven afleggen aan een baas, altijd zijn eigen tijd indelen en alleen werk doen waar hij enthousiast van wordt. Dat is nog eens een droombaan! Helaas is onzekerheid ook altijd een onderdeel van het bestaan van een ZZP’er. Komen er wel genoeg opdrachten binnen? Is de klant tevreden? En wat gebeurt er als hij wél (heel menselijk) een fout maakt?

zzp'er

Schadeclaim is niet einde verhaal

Een ZZP’er met een adviserend beroep zoals interim manager, controller of makelaar zal goed moeten nadenken over de gevolgen van een eventuele beroepsfout. Want hoe goed hij ook is, een fout maakt iedereen wel eens. Voorbeelden van zulke risico’s zijn het geven van verkeerde adviezen, het verstrekken van onjuiste of onvolledige informatie en het schenden van intellectuele eigendomsrechten. Schadeclaims met hoge juridische kosten en reputatieschade kunnen de gevolgen hiervan zijn. En dat kan zomaar het einde betekenen van uw bestaan als ZZP’er. Hoe kunt u zich voorbereiden?

Leg de voorwaarden vast

Steek tijd in uw Algemene Voorwaarden. Zorg dat de dienst die u verleent daarin goed afgedekt is. Neem geen genoegen met algemene omschrijvingen maar zorg voor maatwerk. Wanneer er een geschil ontstaat, zorgen de Algemene Voorwaarden ervoor dat u niet zomaar overal van beschuldigd kan worden.

Maak in de overeenkomst tussen u en uw klant duidelijk welke verplichting u aangaat. Een resultaatsverplichting is risicovoller dan een inspanningsverplichting. Zorg dat de Algemene Voorwaarden genoemd worden in de overeenkomst. Bij ondertekening van de overeenkomst of offerte heeft uw klant zodoende kennisgenomen van de Algemene Voorwaarden.

Sluit de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering af

Een van de mogelijkheden is een spaarpotje te maken voor het geval een klant niet tevreden is met het resultaat van uw diensten. Dit kan alleen als u verwacht dat de schade nooit hoog kan zijn. Beter is om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) af te sluiten. Deze dekt alle vermogensschade af die voortkomt uit beroepsfouten. Sommige opdrachtgevers of bemiddelingsbureaus stellen een beroepsaansprakelijkheidsverzekering al verplicht. De BAV verleent uw onderneming tevens een professionele uitstraling.

Wat dekt een BAV?

  • Verkeerd gegeven advies of het maken van fouten tijdens uw werkzaamheden
  • Schending van privacy of inbreuk op geheimhoudingsplicht
  • Schending van intellectuele eigendomsrechten (auteurs- en merkenrechten)
  • Smaad of aantasting van iemands goede naam
  • Kosten van verweer (juridische bijstand en proceskosten)

 

Bereken direct de premie van uw ZZP Verzekeringspakket!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op