Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.1
Beoordeling verzekeringen
beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Bereken direct de premie voor een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering!

Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.1
Beoordeling verzekeringen

Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) verzekert u de financiële schade die uw opdrachtgever lijdt door een beroepsfout waarvoor u aansprakelijk bent. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is bedoeld voor ZZP’ers en MKB’ers die bijvoorbeeld advies geven. Dit kunnen architecten, ingenieurs, consultants in de zakelijke dienstverlening en ICT-specialisten zijn.

Deze verzekering beschermt uw bedrijf tegen schadeclaims als uw bedrijf wettelijk aansprakelijk wordt gesteld voor de schade aan anderen die ontstaat door uw bedrijf, uw medewerkers, uw producten of door uzelf.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Bij het afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zijn de onderneming, medewerkers (ook uitzendkrachten, stagiaires of vrijwilligers), bestuurders, commissarissen en maten. Meewerkende familieleden zijn ook verzekerd.

Daarnaast valt onder een beroepsaansprakelijkheidsverzekering:

 • Productaansprakelijkheid
 • Werkgeversaansprakelijkheid
 • Inloop

Productaansprakelijkheid

Met productaansprakelijkheid bent u verzekerd voor schade wanneer u aansprakelijk bent voor een door u geleverd gebrekkig product.

Werkgeversaansprakelijkheid

Hiermee bent u verzekerd voor schade aan medewerkers door een bedrijfsongeval of beroepsziekte. Ook arbeid gerelateerde verkeersongevallen te voet of met de fiets zijn verzekerd.
Let op! Is het verkeersongeval veroorzaakt met een (verzekeringsplichtig) motorrijtuig, waarvan de werknemer de bestuurder of passagier is? Dan is dit niet verzekerd.

Inloop

Met inloop verzekert u aansprakelijkheid voor schade die is veroorzaakt door handelen of nalaten die voor het aangaan van de verzekering zijn gemaakt.

Bij sommige verzekeraars is met een BAV uw aansprakelijkheid voor schade aan personen door aantasting van het milieu verzekerd. Ook bent dan u verzekerd voor aansprakelijkheid voor schade aan spullen van anderen als de milieuaantasting is veroorzaakt door een geleverd product die niet door u is geïnstalleerd en de schade plotseling is ontstaan.

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Als ondernemer kunt u te maken krijgen met beroepsaansprakelijkheid. Maar wat is het eigenlijk?

U heeft uw eigen bedrijf, de zaken lopen goed. Er is volop werk en u kunt wat geld opzij zetten om te sparen. Maar wat nu als u aansprakelijk wordt gesteld voor financiële schade? Een klein foutje kan in dit geval grote gevolgen hebben. Zo kan een aansprakelijkheidsstelling flink in de kosten lopen.

In het kort gaat het hier om de aansprakelijkheid die voortvloeit uit fouten van zelfstandigen of ondernemingen bij de uitoefening van onafhankelijke beroepsmatige activiteiten. Beroepsaansprakelijkheid kan dan ook door allerlei zaken ontstaan, zoals nalatigheid, verkeerde inschattingen, verkeerd advies, verzuim etc. De schade die hieruit ontstaat kan dus op u als ondernemer verhaald worden.

Voor het bepalen van beroepsaansprakelijkheid wordt vaak gekeken naar de normen van de beroepsgroep. Oftewel: zou een andere professional met dezelfde kennis en ervaring op dezelfde manier gehandeld hebben met inachtneming van de eisen van goed vakmanschap?

Meer weten over zakelijke verzekeringen? Bekijk onze bedrijfsverzekeringen of neem vrijblijvend contact op voor een verzekeringsadvies.

Wat is er niet verzekerd met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

U bent niet verzekerd voor schade aan uzelf of uw bedrijf. Ook zuivere vermogensschade (financiële schade, waarbij geen schade aan personen of zaken is ontstaan) is niet verzekerd. Daarnaast zijn onderstaande zaken niet verzekerd met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering:

Opnieuw leveren van een product of dienst

Schade en kosten die moeten worden gemaakt omdat de door u verrichte werkzaamheden of diensten opnieuw moeten worden verricht, zijn niet verzekerd.

Juridische hulp

Niet verzekerd zijn de kosten voor rechtsbijstand, een strafproces, tuchtprocedure of geschiloplossing zonder rechter.

Uitloop

Wanneer iemand u aansprakelijk stelt ná beëindiging van de verzekering voor een handelen of nalaten vóór beëindiging van de verzekering dan is dat niet gedekt. U kunt wel de meldtermijn verlengen wanneer u de verzekering beëindigt of wanneer uw bedrijf stopt.

(Lucht)vaartuig of motorvoertuig

Veroorzaakt een (lucht)vaartuig of motorvoertuig schade waarvoor u aansprakelijk bent? Dan is dit niet verzekerd.

Opzet of overtreding

Schade die met opzet door uw medewerkers of uzelf is veroorzaakt, evenals schade die het gevolg is van bewuste overtreding van overheidsvoorschriften is niet verzekerd.

Asbest

Aansprakelijkheid voor een beroepsziekte als gevolg van asbestblootstelling is niet verzekerd. Ook het opruimen en afvoeren van asbest is uitgesloten.

Fraude, strafbare activiteiten, molest

U bent niet verzekerd als u bij het afsluiten van de verzekering of bij een schade fraude pleegt. Of als er bij schade sprake is van criminele of strafbare activiteiten. U bent nooit verzekerd als de schade het gevolg is van molest of een atoomkernreactie.

Dit zijn de belangrijkste zaken die niet verzekerd zijn met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Wilt u meer weten? Lees dan altijd de polisvoorwaarden.

Wat kost een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Wat een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kost, is afhankelijk van een aantal factoren:

 • De branche waarin u werkt
 • Uw jaaromzet
 • Het aantal medewerkers

Op Alpina.nl kunt u online alvast een indicatie van de premie voor een beroepsaansprakelijkheidsverzekering berekenen. Dit doet u door een aantal gegevens over uw bedrijf in te vullen.

Goedkoopste beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Bent u op zoek naar de goedkoopste beroepsaansprakelijkheidsverzekering? Die vind u door verschillende aanbieders te vergelijken. Er zijn veel aanbieders op de markt, en het aanbod blijft zich steeds verder uitbreiden. Bovendien kunnen de premies erg uiteen lopen. Soms kiezen mensen voor de goedkoopste verzekering die ze kunnen vinden, zonder goed naar de dekking te kijken. Het is echter belangrijk dat u bij het vergelijken van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering niet alleen kijkt naar de prijs, maar ook naar de dekking en voorwaarden. Ook hier kunnen namelijk grote verschillen in zitten. Misschien bent u met de goedkoopste beroepsaansprakelijkheidsverzekering wel minder goed verzekerd dan u eigenlijk wilt.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Voordat u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluit, is het verstandig om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Dit geldt eigenlijk altijd, voor elke verzekering. Er zijn namelijk veel aanbieders op de markt, allemaal met andere premies en voorwaarden. Door te vergelijken kunt u jaarlijks veel geld besparen. Premies kunnen jaarlijks wisselen, daarom loont het om elk jaar even opnieuw een vergelijking te maken. Omdat premies regelmatig naar boven of beneden worden aangepast door de verzekeraars, kan het heel goed zijn dat de goedkoopste beroepsaansprakelijkheidsverzekering van vorig jaar in het nieuwe jaar niet meer zo voordelig is. Of misschien zijn er zaken veranderd in uw bedrijf, waardoor u bij een andere verzekeraar beter af bent. Bovendien kunt u door te vergelijken de beste beroepsaansprakelijkheidsverzekering tegen de laagste prijs vinden. Allemaal redenen om te starten met het vergelijken van beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen, voordat u de verzekering afsluit.

Voordelen

 • Verzekeren vanaf €20,- per maand
 • Verzekerd tegen vermogensschade als gevolg van verkeerde diagnoses en beroepsfouten
 • Vergoeding van juridische kosten van (eventueel) verweer
 • Keuze uit alle verzekeraars van Nederland
 • 24/7 vergelijken en afsluiten
 • Snelle, gratis opzegservice

Veranderingen doorgeven is belangrijk

Als u een verzekering aanvraagt of als u schade heeft, moet u vragen beantwoorden. U moet deze vragen eerlijk beantwoorden. Daarnaast moet u zoveel mogelijk doen om schade te voorkomen en te beperken. Meld schade zo snel mogelijk! Verder is het belangrijk om ons op de hoogte te stellen als er zaken veranderen.

Eenvoudig vergelijken en afsluiten

Via onze website kunt u eenvoudig verzekeringen vergelijken. Na het invoeren van enkele gegevens verschijnen een aantal, op uw wensen afgestemde, verzekeringen met de daarbij behorende premies en polisvoorwaarden. Deze kunt u vergelijken. Als u een geschikte verzekering heeft gevonden, kunt u deze direct afsluiten. Komt u er niet uit of heeft u nog vragen? Dan kunt u contact met ons opnemen. U kunt ons telefonisch bereiken via telefoonnummer 088 – 688 37 00. Wij staan u graag te woord.

Hoe werken wij

Hoe werkt Alpina?

Wij zijn als tussenpersoon geen onderdeel van een verzekeringsmaatschappij. Dit houdt in dat wij geen financiële verplichtingen of productieverplichtingen hebben aan de maatschappijen met wie wij samenwerken. Bij het vergelijken van verzekeringen bekijken wij uw persoonlijke situatie en specifieke wensen rondom dekking. Alpina maakt verzekeren overzichtelijk en snel.

Niet goed, geld terug! (14 dagen)

Uw aanvraag voor een verzekering wordt snel beoordeeld, 24 uur per dag en 7 dagen per week. U kunt dan direct met een gerust hart verzekerd de weg op. Ook over uw oude verzekering hoeft u zich geen zorgen te maken. Het opzeggen daarvan kunt u bij ons direct online regelen.

Toezicht

Alpina voldoet aan alle wettelijke bepalingen van de AFM. Zo beschikken wij over de benodigde vergunningen en diploma’s en zijn wij aangesloten bij het klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Hoe werkt Alpina?

Wij zijn als tussenpersoon geen onderdeel van een verzekeringsmaatschappij. Dit houdt in dat wij geen financiële verplichtingen of productieverplichtingen hebben aan de maatschappijen met wie wij samenwerken. Bij het vergelijken van verzekeringen bekijken wij uw persoonlijke situatie en specifieke wensen rondom dekking. Alpina maakt verzekeren overzichtelijk en snel.

Niet goed, geld terug! (14 dagen)

Uw aanvraag voor een verzekering wordt snel beoordeeld, 24 uur per dag en 7 dagen per week. U kunt dan direct met een gerust hart verzekerd de weg op. Ook over uw oude verzekering hoeft u zich geen zorgen te maken. Het opzeggen daarvan kunt u bij ons direct online regelen.

Alpina voldoet aan alle wettelijke bepalingen van de AFM. Zo beschikken wij over de benodigde vergunningen en diploma’s en zijn wij aangesloten bij het klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.1
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3143 reviews

Bereken direct de premie voor een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 29-06-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op