800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Wat maakt de beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp nu zo belangrijk?

Het maken van fouten is menselijk. Ook ondernemers maken fouten. Kleine fouten kunnen al zorgen voor flinke impact. Deze impact kan zowel voelbaar zijn voor de opdrachtgever als de ondernemer zelfVerzekerd zijn voor dergelijke fouten? De beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt dan uitkomst. Dit zeker wanneer u een adviserend beroep uitoefent. 

Door het afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering, hoeft u zich als ondernemer minder zorgen te maken over het veroorzaken van schade. Zonder deze zorgen kunt u zich als ondernemer beter focussen op uw werk! 

Goede dekking tegen voorkomende beroepsfouten 

Let altijd goed op het verschil tussen de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Dit zijn twee verschillende verzekeringen! De eerstgenoemde dekt materiele schade en letselschade. Denk bijvoorbeeld aan het omstoten van een kop koffie over een dure computer. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt de financiële schade die voortkomt uit beroepsfouten. Hierbij kunt u denken aan fouten die gemaakt worden vanuit adviserende beroepen. Boekhouders, advocaten, notarissen… En wist u dat sommige opdrachtgevers een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht stellen? 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp vereist vanuit de opdrachtgever? 

Veel opdrachtgevers vereisen een bepaalde mate van zekerheid wanneer zij opdrachten uitbesteden. Tegenwoordig komt het daardoor veel voor dat opdrachtnemers verplicht zijn een beroepsaansprakelijkheidsverzekering te hebben. De reden hiervoor? Op het moment dat u een fout maakt, zal vaak de opdrachtgever aansprakelijk worden gesteld. De opdrachtgever zal u laten ondertekenen dat u bij eigen fouten als zzp’er aansprakelijk bent. Hierbij is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering essentieel: het kan niet verwacht worden dat iedere zzp’er voldoende geld achter de hand heeft om schade zelf te vergoeden… 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Zorg voor bescherming van persoonlijke financiën met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering 

Hoewel het niet vaak voorkomt, kan de financiële schade enorm oplopen bij een claim. Als zzp’er, werkt u vrijwel altijd vanuit een eenmanszaak. Het hebben van een eenmanszaak kent veel voordelen. Maar helaas kent deze rechtsvorm ook nadelen: zo blijft u altijd privé aansprakelijk voor financiële schade. Dit ten opzichte van bijvoorbeeld de Besloten Vennootschap. Juist om deze reden is het een zeer goed idee om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten als zzp’er. 

Let op: privéverzekeringen bieden geen dekking tijdens het werk! 

Hoewel u dit wellicht al weet, is het verstandig dit nog even aan te stippen: privé verzekeringen bieden geen dekking voor zakelijke aansprakelijkheid. De aansprakelijkheidsverzekering Particulier  kunt u niet aanspreken bij beroepsfouten als zzp’er. Dit is een veel gemaakte fout, omdat men als volgt redeneert: ‘als zzp’er met eenmanszaak ben ik persoonlijk aansprakelijk, dus dan zal mijn persoonlijke verzekering ook wel dekking bieden.’ Niet dus! Kies voor een goede beroepsaansprakelijkheidsverzekering. 

Sluit uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp af via Alpina 

Bent u ondernemer? Wilt u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Bij Alpina bieden we u goede verzekeringen tegen een eerlijke premie. Bereken uw premie en zie op die manier wat voor u de kosten zijn. Heeft u nog vragen over de beroepsaansprakelijkheidsverzekering? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze verzekeringsspecialisten helpen u graag. 

Bereken direct de premie van uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op