Bestelautoverzekering. BPM en BTW verzekeren

Bij het afsluiten van  een bestelautoverzekering  gaat de verzekeraar uit van de nieuwwaarde van de auto, maar welke? Hoe gaat u om met de BTW en met de BPM? Ook de accessoires verdienen speciale aandacht.

Bij de All-Risk bestelautoverzekering is de cataloguswaarde een belangrijke premiebepalende factor. Dat lijkt duidelijk en overzichtelijk, maar er zijn meerdere waardes waar de bestelauto tegen verzekerd kan worden. Bij het kiezen van een verkeerde waarde betaalt u teveel premie of bij schade krijgt u niet het volledige bedrag uitgekeerd omdat het verzekerd bedrag te laag is.

BPM en BTW verzekeren bestelauto

Bij de koop van een bestelauto vormen de BTW en de BPM een onderdeel van de cataloguswaarde. Bij een zakelijk gekochte bestelauto kunnen de betaalde BTW en BPM weer verrekend worden. Tenminste als er een BTW- en een BPM-vrijstelling geldt. Bij het kopen van het voertuig bent u de heffingen wel verschuldigd, maar u kunt deze in de financiële administratie weer verwerken. Voor de bestelautoverzekering zakt door het wegvallen van deze heffingen het te verzekeren bedrag. Het bedrag aan BPM en BTW hoeft de verzekeraar bij een total loss niet uit te keren.

Kies de juiste dekking

U kunt kiezen uit drie verschillende verzekeringsvormen, namelijk:

Voor de WA bestelautoverzekering is de waarde van de auto niet belangrijk. Deze verzekering vergoedt namelijk alleen de schade met de bestelauto aangericht aan anderen. Bij de andere twee vormen speelt de waarde van het voertuig wel een rol. In de WA + volledig casco wordt bij een ongeval ook de schade aan de eigen auto uitgekeerd door de verzekeraar. De tussenvorm is de WA + beperkt casco. Deze keert de schade aan de eigen auto na een ongeval niet uit, maar bijvoorbeeld wel bij aanrijding met loslopende dieren, ruitbreuk en diefstal van de bestelauto.

Kijk dus goed wat accessoires zijn en wat standaard bij het voertuig hoort. Het juiste verzekerd bedrag in de bestelautoverzekering kan een groot verschil maken bij schade.

Bereken de premie voor uw bestelauto

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 22-02-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op