Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Bestelautoverzekering. BPM en BTW verzekeren

Bij het afsluiten van  een bestelautoverzekering  gaat de verzekeraar uit van de nieuwwaarde van de auto, maar welke? Hoe gaat u om met de BTW en met de BPM? Ook de accessoires verdienen speciale aandacht.

Bij de All-Risk bestelautoverzekering is de cataloguswaarde een belangrijke premiebepalende factor. Dat lijkt duidelijk en overzichtelijk, maar er zijn meerdere waardes waar de bestelauto tegen verzekerd kan worden. Bij het kiezen van een verkeerde waarde betaalt u teveel premie of bij schade krijgt u niet het volledige bedrag uitgekeerd omdat het verzekerd bedrag te laag is.

BPM en BTW verzekeren bestelauto

Bij de koop van een bestelauto vormen de BTW en de BPM een onderdeel van de cataloguswaarde. Bij een zakelijk gekochte bestelauto kunnen de betaalde BTW en BPM weer verrekend worden. Tenminste als er een BTW- en een BPM-vrijstelling geldt. Bij het kopen van het voertuig bent u de heffingen wel verschuldigd, maar u kunt deze in de financiële administratie weer verwerken. Voor de bestelautoverzekering zakt door het wegvallen van deze heffingen het te verzekeren bedrag. Het bedrag aan BPM en BTW hoeft de verzekeraar bij een total loss niet uit te keren.

All risk dekking bestelautoverzekering

Let op de waarde van de accessoires in de bestelautoverzekering

Bij het afsluiten van een bestelautoverzekering is het goed letten op de waarde van de accessoires. U moet onderscheid maken tussen onderdelen van de auto die standaard bij de auto horen, en er niet standaard bij horen. Als een navigatiesysteem standaard ingebouwd is, valt het voor de verzekering niet onder de noemer accessoires. Maar juist wel als een navigatiesysteem later nog is ingebouwd. In dat geval maakt het namelijk geen onderdeel uit van de officiële cataloguswaarde.

Bij het in gebruik nemen van de bestelauto, wordt het voertuig vaak speciaal afgestemd op de manier zoals u het voertuig wilt gebruiken. Hierbij kunt u denken aan de inrichting van de laadruimte of het beplakken van de auto met reclame. Dit moet speciaal als accessoires meeverzekerd worden. Anders is het niet meeverzekerd.

Bestelautoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Kies de juiste dekking

U kunt kiezen uit drie verschillende verzekeringsvormen, namelijk:

Voor de WA bestelautoverzekering is de waarde van de auto niet belangrijk. Deze verzekering vergoedt namelijk alleen de schade met de bestelauto aangericht aan anderen. Bij de andere twee vormen speelt de waarde van het voertuig wel een rol. In de WA + volledig casco wordt bij een ongeval ook de schade aan de eigen auto uitgekeerd door de verzekeraar. De tussenvorm is de WA + beperkt casco. Deze keert de schade aan de eigen auto na een ongeval niet uit, maar bijvoorbeeld wel bij aanrijding met loslopende dieren, ruitbreuk en diefstal van de bestelauto.

Kijk dus goed wat accessoires zijn en wat standaard bij het voertuig hoort. Het juiste verzekerd bedrag in de bestelautoverzekering kan een groot verschil maken bij schade.

Bereken de premie voor uw bestelauto

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op