Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wat zijn de dekkingsmogelijkheden bij een bestelautoverzekering?

Het kiezen van de juiste dekking bij de bestelautoverzekering is bij schade van cruciaal belang. Het is namelijk het verschil tussen een schade wel of niet uitgekeerd krijgen. Aan de andere kant heeft het geen zin om je bestelauto te uitgebreid te verzekeren.

Onderverzekerd zijn houdt in dat de dekking in de bestelautoverzekering te beperkt is. Een nieuwe bestelauto ga je bijvoorbeeld niet WA verzekeren. Jouw bestelauto kun je ook over verzekeren. Dat houdt in dat de dekking niet in verhouding staat tot de dagwaarde van de bestelauto. Een bestelauto met een dagwaarde van een paar duizend euro ga je niet meer all risks verzekeren. Dit kan namelijk niet uit. Vergelijk daarom de verschillende bestelautoverzekeringen om tot een passende dekking te komen.

beschadigde auto na werktijd

Welke dekking is de juiste voor een bestelauto?

Gebruikt u de auto hoofdzakelijk particulier en voor woon-werk verkeer? In dat geval is een particuliere autoverzekering de meest logische keuze. Niet altijd heeft u een keuze. Een bestelauto van de zaak verzekert u op een bedrijfsautoverzekering.
Voordat u een keuze kunt maken is het eerst belangrijk om inzicht te geven in de dekkingen waar u tussen kunt kiezen. De volgende dekkingen bieden de meeste verzekeraars aan:

Wanneer kies je voor de WA autoverzekering?

Voor een oudere bestelauto kunnen de andere twee dekkingen niet meer uit. De vraag is alleen wanneer er sprake is van een oudere bestelauto. Hebben we het over een bestelauto van 8 jaar oud of eerder van 15 jaar oud? Dat hangt nauw samen met de waarde van de bestelauto en de premie die je verschuldigd bent voor de bestelautoverzekering. Voor een bestelauto vanaf 10 jaar oud wordt vaak gekozen voor de WA-verzekering. Deze verzekering keert alleen uit als er sprake is van een schade door aansprakelijkheid. Bij het veroorzaken van een ongeval keert de verzekering alleen de schade van de tegenpartij uit. De schade aan je eigen bestelauto draai je zelf voor op.

Toch maar kiezen voor de WA + beperkt casco

De dekking WA + beperkt casco biedt uiteraard ook dekking tegen schade door aansprakelijkheid. Daarnaast biedt de verzekering ook dekking tegen een aantal schadeoorzaken die in de polisvoorwaarden zijn omschreven. Het gaat hierbij om de volgende dekkingen:

  • Aanrijding met loslopende dieren
  • Bliksemschade
  • Hagelschade en stormschade
  • Brand en ontploffing
  • Ruitbreuk

Deze bestelautoverzekering wordt vaak gekozen voor een bestelauto van een aantal jaren oud tot het voertuig ongeveer 10 jaar oud is. Het is maar een indicatie, want als je voor een paar euro extra kunt kiezen voor de all risks bestelautoverzekering is dat zeker aan te raden. Ook voor een bestelauto van 10 jaar oud.

Is het kiezen voor de all risks bestelautoverzekering het beste?

Voor een nieuwe bestelauto kies je voor de all risks bestelautoverzekering. Ook voor jonge bestelauto’s kies je deze dekking tot de bestelauto te oud is voor deze dekking. Wanneer dat punt bereikt is verschilt per bestelauto. Ook is dit afhankelijk van het premieverschil tussen de all risks bestelautoverzekering en de beperktere dekkingen. Deze dekking biedt aanvullend ook dekking voor schade aan de eigen auto bij een ongeval door jouw schuld. Ook schade door vandalisme kun je verhalen op de verzekeraar.

Kan ik mijn bestelautoverzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen?

Naast de verzekering voor de bestelauto kun je aanvullend kiezen voor dekkingen gericht op schade aan de inzittenden (bijvoorbeeld de schade-inzittendenverzekering). Ook rechtshulp kun je meeverzekeren en zelfs de inhoud van de bestelauto kun je verzekeren met de eigen vervoer verzekering.

Wilt u uw bestelautoverzekering opzeggen? Alle informatie die u nodig heeft, vindt u hier.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

Bereken direct de premie van uw bestelautoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op