800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen

Waarom heb je een inzittendenverzekering nodig?

De schade-inzittendenverzekering lijkt op de ongevallen-inzittendenverzekering, maar de premie is hoger en de dekking veel uitgebreider.

De schade-inzittendenverzekering keert uit bij schade aan de inzittenden van je bestelauto. De schade moet ontstaan zijn door een ongeval. Het kan zowel gaan om letselschade of materiële schade.

waarom-inzittendenverzekering

Waarom is de schade-inzittendenverzekering nuttig?

De inzittenden kunnen bij schade de schuldige partij aansprakelijk stellen voor de schade. Theoretisch klopt dat, maar in de praktijk valt het vaak anders uit. Het zijn vaak procedures die jaren in beslag nemen. Ook kan de aansprakelijk onduidelijk zijn. Bij wie kun je dan terecht? Met de schade-inzittendenverzekering wordt de schuldvraag buiten beschouwing gelaten.

Voor de bestuurder van de bestelauto ligt het anders. Als deze aansprakelijk is voor de schade volgt er geen uitkering door de verzekeraar. Je kunt namelijk jezelf niet aansprakelijk stellen voor schade die je zelf aangericht hebt.

Bestelautoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat is het verschil met de ongevallen-inzittendenverzekering?

De bestelautoverzekering uitbreiden met de schade-inzittendenverzekering in plaats van de ongevallen-inzittendenverzekering is een aanrader. De schade-inzittendenverzekering keert ook de materiële schade uit. Denk hierbij aan een door een ongeval beschadigde telefoon. Bijvoorbeeld bij invaliditeit volgt er niet eenmalig een bedrag van €15.000, maar de verzekering draagt de werkelijke kosten. Als het inkomen van de invalide inzittende wegvalt, zorgt de schade-inzittendenverzekering voor een compensatie.

Wanneer keert de schade-inzittendenverzekering uit?

Er volgt een uitkering na een ongeval. Als hierdoor schade is ontstaan aan één van de inzittenden, keert de verzekeraar uit. Schade aan de auto zelf valt uiteraard niet onder de dekking. Het gaat bijvoorbeeld om schade aan handbagage of eventueel medische kosten ten gevolge van het ongeval.

Is de schade-inzittendenverzekering een aanrader?

Tegen een lage premie kun je een groot risico verzekeren. Er is overlap met bijvoorbeeld de zorgverzekering en de WA bestelautoverzekering voor zover de bestuurder van de bestelauto de schuldige aan het ongeval is. Voor de bestuurder biedt de verzekering toegevoegde waarde. Bij blijvende invaliditeit maakt het nogal een verschil of er een schade-inzittendenverzekering is afgesloten of niet.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

Bereken online de premie van uw bestelautoverzekering

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op