800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
verzekeringspakket vrouw laptop
Home Blog Al je zakelijke verzekeringen in één pakket: dit zijn de voordelen

Al je zakelijke verzekeringen in één pakket: dit zijn de voordelen

19 okt 2023
3 min leestijd

Als ondernemer loop je altijd risico, zowel groot als klein. Er zijn dan ook ontzettend veel zakelijke verzekeringen op de markt om al deze risico’s af te dekken. Natuurlijk hoef je niet altijd elke mogelijke verzekering af te sluiten voor jouw organisatie. Je kiest zelf welke risico’s je wilt afdekken en welke je (financieel) zelf kunt dragen. Zo kost een gebroken raam een stuk minder dan brandschade aan je bedrijfspand of letselschade bij een klant.

Hoewel je voor ieder risico een andere verzekering afsluit, is het vaak voordeliger om al je zakelijke verzekeringen te bundelen in één pakket. In dit artikel leggen we uit wat de voordelen zijn van kiezen voor een verzekeringspakket.

Voorbeelden zakelijke verzekeringen

Er zijn ontzettend veel zakelijke verzekeringen op de markt. Daarom hebben we de risico’s en bijbehorende verzekeringen opgedeeld in drie categorieën. Onderstaand drie voorbeelden met veelvoorkomende verzekeringen.

Aansprakelijkheid

Bedrijfsvoering

Ondernemer & werknemer

Wat zijn de voordelen van een verzekeringspakket?

Een verzekeringspakket heeft verschillende voordelen. We zetten de belangrijkste voordelen hieronder voor je op een rijtje:

Als je allemaal losse verzekeringen afsluit, heb je kans dat de dekkingen elkaar overlappen. Bij een verzekeringspakket sluiten de dekkingen van de verschillende verzekeringen op elkaar aan. De kans op overlap is dus een stuk kleiner.

De meeste verzekeraars bieden een pakketkorting aan. Omdat je meerdere verzekeringen in één keer afsluit, krijg je dus een fijne korting. Dat scheelt weer in de maandelijkse lasten.

Al je verzekeringen centraal regelen zorgt voor gemak. Moet je een schade melden of is er informatie nodig over jouw bedrijf? Dan kan je alles centraal regelen bij de verzekeraar waar je het verzekeringspakket hebt afgesloten. Wel zo makkelijk.

Soms levert een verzekeringspakket extra’s op. Denk bijvoorbeeld aan een uitgebreidere dekking of een training voor het personeel.

Verschillende soorten verzekeringspakketten

Verzekeringspakketten zijn er in allerlei soorten en maten. Er zijn bijvoorbeeld specifieke pakketten voor een bepaalde branche. Deze pakketten zijn specifieke gericht op de risico’s die in die branche voorkomen. Een productiebedrijf loopt natuurlijk andere risico’s dan een horecaonderneming.  Er zijn ook verzekeringspakketten die gericht zijn op het type risico, zoals bijvoorbeeld personeelsrisico’s.

Een verzekeringspakket voor jouw bedrijf begint met het inventariseren van de mogelijke risico’s. Vervolgens kan bepaald worden in hoeverre het beperken van deze risico’s noodzakelijk is. Daarna gaan we aan de slag met het kiezen en afsluiten van de juiste verzekeringen. Hulp nodig? Onze verzekeringsspecialisten staan voor je klaar. Neem vooral contact met ons op.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op