800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
koeriersverzekering
Home Blog koeriersverzekering

Wanneer sluit u een koeriersverzekering af?

01 jun 2018
2 min leestijd

Een koeriersverzekering is een lastige verzekering om af te sluiten. Niet alle verzekeraars willen het risico verzekeren. Er wordt namelijk relatief vaak geclaimd op de koeriersverzekering. Wanneer bent u toch veroordeeld tot deze verzekeringsvorm?

Het werk van een koerier bestaat uit het bezorgen van bijvoorbeeld pakketjes op verschillende adressen. Een koerier kan meer verdienen door het sneller afleveren van de pakketjes. Daarnaast rijden de auto’s de hele dag in het drukke verkeer. Een grotere kans op een ongeval is geen voorbarige conclusie.

Wanneer moet een motorrijtuig verzekerd worden op een koeriersverzekering?

Waar de grens ligt is aan de verzekeraars om het te bepalen. In sommige gevallen is het duidelijk. Het verzekeren van een bestelauto van een koeriersbedrijf moet op een koeriersverzekering. Maar soms is het niet zo duidelijk. Een restaurant gebruikt een bestelauto bijvoorbeeld voor het soms bezorgen van eten. Bij het verzekeren loopt u een grote kans dat sommige verzekeraars de verzekering afwijzen voor een gewone bestelautoverzekering.

Bestelauto stiekem gebruiken als koerier

Bij het verzekeren van een bestelauto vraagt de verzekeraar waarvoor u de bestelauto gebruikt. U geeft bijvoorbeeld door dat de auto wordt gebruikt voor het vervoeren van personeel. In werkelijkheid gebruikt u de bestelauto alleen maar voor het bezorgen van spullen aan afnemers. Als de verzekeraar dit oneigenlijk gebruik bij schade kan aantonen, ontstaat er een probleem. In een uiterste geval biedt de verzekering geen dekking. U kunt er beter voor kiezen om er direct eerlijk voor uit te komen en dan eventueel een koeriersverzekering afsluiten.

Kiezen voor een oudere auto

De koeriersverzekering wordt juist duur als u kiest voor de meest uitgebreide dekking, namelijk de WA + volledig casco. Door het kopen van een oudere auto kunt u voor het verzekeren kiezen voor uitsluitend de verzekering tegen de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Het nadeel van deze verzekeringsvorm is dat u bij een ongeval of bij diefstal niet de eigen schade uitgekeerd krijgt. Een bijkomend nadeel is dat oudere auto’s in verhouding hogere onderhoudskosten hebben.

Kunt u een auto goedkoop verzekeren in een koeriersverzekering?

In vergelijking met een bestelautoverzekering is de koeriersverzekering een dure verzekering. Verwacht dus niet dat u een koeriersverzekering krijgt voor een paar tientjes per maand. Het risico is relatief hoog, dus een hoge premie. Wij kunnen u een betaalbare verzekering aanbieden. Wilt u weten wat de verzekering u per maand kost? Bereken het op Alpina.nl.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op