800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
zakelijke opstalverzekering

Zakelijke opstalverzekering

Bereken online de premie voor een zakelijke opstalverzekering!

14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
Werelddekking
Werelddekking
8.2
Inboedelverzekering

Als u bedrijfspand beschadigd raakt, kan dit grote gevolgen hebben voor uw onderneming. Bij een flinke schade komen uw dagelijkse werkzaamheden misschien stil te liggen, met grote financiële gevolgen. Een goede verzekering is daarom belangrijk, zodat u na schade weer zo snel mogelijk verder kan.

Met een zakelijke opstalverzekering verzekert u uw bedrijfspand. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om schade door brand, neerslag, stom, lekkage, inbraak, een vallend voorwerp of een botsing. Het verzekerd bedrag is gebaseerd op de herbouwwaarde (herstelkosten) van het gebouw. Met een zakelijke opstalverzekering zijn alle gebouwen die voor bedrijfsmatige doeleinden gebruikt worden, verzekerd. Dit is bijvoorbeeld ook een schuur die achter uw bedrijfspand staat. Zo hoeft u dus niet elk gebouw(tje) individueel te verzekeren.

Waarom een zakelijke opstalverzekering afsluiten?

U bent niet verplicht om een zakelijke opstalverzekering voor uw bedrijfspand af te sluiten. Toch is het in veel gevallen wel verstandig. Als u de eigenaar bent van het pand, is het sowieso verstandig om een zakelijke opstalverzekering af te sluiten. Schade aan een bedrijfspand, bijvoorbeeld door brand, kan soms flink oplopen. Zonder goede verzekering kunnen de kosten torenhoog zijn. Bij aanschaf van het pand en het afsluiten van een hypotheek kan het ook zijn dat de bank u verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Als u een bedrijfspand of werkplek huurt, bent u niet verantwoordelijk voor het afsluiten van een opstalverzekering. Dit moet de eigenaar van het bedrijfspand doen.

Wat dekt een zakelijke opstalverzekering?

De dekking van een zakelijke opstalverzekering kan per verzekeraar verschillen. Bij de meeste verzekeraars biedt een zakelijke opstalverzekering dekking bij:

  • Schade door brand, storm of water
  • Inbraak
  • Diefstal
  • Vandalisme
  • Ruitbreuk

Wat zijn de kosten voor een zakelijke opstalverzekering?

De kosten voor een zakelijke opstalverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals:

  • De branche waarin u werkt
  • De bouwaard van het pand
  • Het adres
  • De hoogte van de herbouwwaarde

Aan de hand van de factoren berekent een verzekeraar de hoogte van de premie. Benieuwd wat een zakelijke opstalverzekering voor uw bedrijfspand kost? Maak dan alvast een indicatie van de premie met onze online vergelijker.

Direct een goedkope zakelijke opstalverzekering afsluiten via Alpina!

Overweegt u een zakelijke opstalverzekering af te sluiten voor uw bedrijfspand? Dan wilt u natuurlijk de beste verzekering, want uw bedrijfspand is het gezicht van uw bedrijf. De plek waar de dagelijkse werkzaamheden worden gedaan en waar het hart van uw onderneming ligt. Ook uw zakelijke inboedel verzekeren? Dan kunt u direct een inventarisverzekering afsluiten. Bij Alpina helpen we u graag bij het afsluiten van een passende verzekering voor uw bedrijf.

Op Alpina.nl kunt u alvast online een indicatie van de premie berekenen. Heeft u nog vragen over de verzekering of de offerte? Neem dan vooral contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken op 030 – 6883712 of u kunt ons een bericht sturen via de chatfunctie op de website, WhatsApp of Messenger. Onze kantooruren zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00. Aanvragen kunt u 24/7 op Alpina.nl doen!

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Bereken online de premie voor een zakelijke opstalverzekering!