800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan

Afsluiten van een opstalverzekering voor een bedrijfspand

U heeft een eigen bedrijf. Het loopt zo goed dat u heeft besloten om naar een grotere locatie te verhuizen. Of beter nog, u laat zelf uw eigen bedrijfspand bouwen. Dit is natuurlijk al een grote investering op zich. U wilt deze investering niet kwijtraken of hoge kosten hebben, mocht er iets gebeuren met uw pand.  Prive sluit u voor een eigen woning een opstalverzekering af. Is het geen woning maar een bedrijfspand dan sluiten u een zogenaamde “gebouwenverzekering” af.

Maar wat is een gebouwenverzekering nu precies? Wat wordt er allemaal gedekt? En hoe kiest u de beste verzekering uit, voor uw situatie? In deze blog legt Alpina het allemaal voor u uit.

Opstalverzekering voor een bedrijfspand

Een gebouwenverzekering is bedoeld om uw pand te verzekeren en alles wat daaraan vast zit. De verzekering zal hierbij uitgaan, van alles wat voor ‘bedrijfsmatige doeleinden’ gebruikt wordt. Dit kan dus ook de schuur zijn, die achter uw pand staat. Zo hoeft u niet elk gebouw(tje) individueel te verzekeren.

Denk er wel aan dat uw losse spullen in het pand niet verzekerd zijn. Heeft u bijvoorbeeld computers staan of andere goederen? Dan vallen deze niet onder de dekking van de opstalverzekering, maar onder de inventarisverzekering.

Opstalverzekering bedrijfspand

Soorten schades

Brand en rookschade

Met een gebouwenverzekering is uw bedrijfspand altijd verzekerd tegen brand en eventueel bijkomende rookschade. Mits dit uiteraard niet is veroorzaakt door uw eigen schuld. De dekking tegen brandschade is in principe altijd de minimale dekking voor een opstalverzekering.

gebouwenverzekering vergelijken? Bereken uw premie!

Schade door natuur

Met een opstalverzekering bent u ook verzekerd tegen schades ontstaan door de natuur. Zoals onder andere stormwaterschade door overmatig regenval en schade door blikseminslagen.

Inbraak

Schade ontstaan door inbraak wordt ook vergoed, mits u alle redelijke voorzorgsmaatregelen heeft getroffen om inbraak tegen te gaan. Schade aan uw sloten/kozijnen valt onder de dekking van uw opstalverzekering. Het kan echter zijn dat u glasschade extra dient te verzekeren.

De hoogte van uw dekking is afhankelijk van de nieuwbouwwaarde van uw pand. Voor bedrijfspanden is het gebruikelijk dat deze waarde getaxeerd wordt door een deskundige. Tevens kan ook uitgegaan worden van de verkoopwaarde van het pand.

Het is aan te raden dat u een deskundige de waarde van uw pand laat berekenen. Zo voorkomt u dat uw pand onderverzekerd raakt. Moet uw pand volledig herbouwd worden? En bent u onderverzekerd? Dan moet u helaas het niet gedekte bedrag zelf betalen. Voor een bedrijfspand kan dit al gauw tot in de tientallen dan wel honderden duizenden euro’s lopen. Afhankelijk van de waarde van uw pand en in hoeverre uw onderverzekerd bent.

Dekkingsbedrag
Laat de waarde van uw pand regelmatig herrekenen. Zo kan uw pand meer of minder waard worden. Wordt uw pand meer waard? Dan bent u onderverzekerd. Wordt uw pand minder waard? Dan betaalt u een te hoge premie. Beide gevallen zijn onwenselijk. Laat daarom uw pand om de zoveel jaar opnieuw taxeren.

Bedrijfspand verzekeren? Sluit uw opstalverzekering af bij Alpina: eenvoudig en betaalbaar

Overweegt u een opstalverzekering af te sluiten voor uw eigen bedrijfspand? Sluit dan nu nog een opstalverzekering af bij Alpina. Met een opstalverzekering van Alpina bent u altijd zo volledig mogelijk gedekt voor de beste premie. Heeft u nog vragen over onze opstalverzekeringen? Dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met onze klantenservice. Zij staan maar al te graag klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Bereken direct de premie voor uw bedrijfspand

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op