800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan

Waarom als ondernemer een rechtsbijstandverzekering afsluiten?

Als ondernemer kunt u op veel manieren betrokken raken bij een juridisch conflict. Met een zakelijk rechtsbijstandverzekering bent u als ondernemer verzekerd van juridische hulp en advies op het moment dat u dat nodig heeft. Ook krijgt u een vergoeding van de juridische kosten die gemaakt worden.

 

rechtsbijstandverzekering ondernemer

Voorkom conflicten bij ondernemers

Iedereen ken het spreekwoord ‘voorkomen is beter dan genezen’ wel. Helaas valt een juridisch conflict niet altijd te voorkomen. Vooral als ondernemer heeft u te maken met veel verschillende partijen, waardoor er gemakkelijker een conflict ontstaat. Het oplossen van een juridisch conflict is soms erg complex en kan ook behoorlijk in de kosten lopen. U kan te maken krijgen met proceskosten, advocaatkosten en kosten van onafhankelijke deskundigen. Dit is altijd vervelend, maar kan vooral voor startende ondernemers een uitdaging zijn. Zij hebben vaak nog geen grote buffer opgebouwd om zulke kosten mee op te vangen. Met een rechtsbijstandverzekering weet u zeker dat (een gedeelte van) de kosten vergoed wordt. Ook bent u verzekerd van deskundig advies. Juridische hulp kan er voor zorgen dat conflicten opgelost worden, of soms zelfs worden voorkomen. Daarom kan het als ondernemer geen kwaad om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Met wat voor soort conflict kan ik als ondernemer te maken krijgen?

Als ondernemer kunt u te maken krijgen met verschillende soorten conflicten. Wij lichten er hieronder een aantal toe:

Conflict door de bedrijfsvoering

Er kunnen conflicten ontstaan over uw bedrijfsvoering, bijvoorbeeld als uw bedrijf groeit, als u een samenwerking aangaat of als er nieuwe activiteiten opgestart worden.

Conflict met leverancier en/of klanten

Er zijn talloze voorbeelden van conflicten met leveranciers of klanten op te noemen. Bijvoorbeeld een debiteur die niet betaalt. Een leverancier die een wanprestatie levert. Producten die niet, verkeerd, te laat of kapot worden geleverd. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat een klant niet tevreden is over uw dienstverlening of product. Bijvoorbeeld omdat een geleverd product niet goed is, uw dienstverlening niet voldeed aan de verwachtingen van de klant of er problemen waren met de levering. De klant kan dan een klacht indienen, weigeren de factuur te betalen of uw bedrijf zelfs aansprakelijk stellen. In zulke gevallen is juridische bijstand heel prettig.

Conflict met personeel

Met medewerkers in dienst bestaat altijd de kans dat er een conflict ontstaat. Bijvoorbeeld een conflict over ontslag, salaris, zwangerschapsverlof, ziekteverlof, pensioen of de hoogte van een uitkering. In het geval van een arbeidsconflict biedt de rechtsbijstandverzekering uw als ondernemer hulp, zowel in de vorm van mediation als hulp bij een rechtszaak.

Conflict over het bedrijfspand

Of u nu een aantal kamers huurt in een gezamenlijk bedrijfspand of een geheel gebouw tot uw beschikking heeft: soms ontstaat er een conflict over het bedrijfspand. Bijvoorbeeld over de (ver)huur of (ver)koop van het pand, maar ook over wijzing van bestemming door de overheid, contractuele geschillen of een conflict bij schade aan het bedrijfspand.

Conflict door letsel

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het kan daarom altijd gebeuren dat u of een van uw medewerkers letsel oploopt. Dit hoeft niet perse onder werktijd te zijn. Het kan bijvoorbeeld gaan om een verkeersongeval of een medische fout. Als u of een van uw medewerkers letsel oploopt, kan uw rechtsbijstandverzekeraar helpen met het verhalen van de schade.

Sluit een rechtsbijstandverzekering af als ondernemer

Wilt u als ondernemer goed verzekerd zijn bij juridische conflicten? Sluit dan een rechtsbijstandverzekering af! Zo weet u zeker dat u er niet alleen voor staat tijdens een arbeidsconflict. Via Alpina.nl kunt u gemakkelijk de premie voor uw zakelijke rechtsbijstandverzekering berekenen. Met onze online vergelijkingstool kunt u verschillende zakelijke rechtsbijstandverzekeringen vergelijken op prijs én inhoud. Check ook altijd even de polisvoorwaarden om te zien of er bepaalde situaties zijn waarin de verzekeraar géén dekking geeft. Heeft u een goede rechtsbijstandverzekering gevonden? Dan kunt u die direct online afsluiten.

Komt u er niet uit of heeft u nog vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. U kunt ons telefonisch bereiken via telefoonnummer 088– 688 37 00 of ons een bericht sturen via e-mail, WhatsApp of Messenger. Wij helpen u graag!

Bereken direct de premie voor uw zakelijke rechtsbijstandverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op