800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven?

Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) is een verzekering voor ondernemers en bedrijven. Met een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven bent u verzekerd bij aansprakelijkheidsschades die tijdens het werk worden veroorzaakt. Denk bijvoorbeeld aan een pot verf die over de mooie houten vloer van een klant valt. Of een kop koffie die per ongeluk over een dure laptop valt, met een vervelende schadeclaim tot gevolg. Met een particuliere aansprakelijkheidsverzekering bent u hier niet voor verzekerd, daarom kunt u een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven afsluiten.

Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven afsluiten? Bereken uw premie!

aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

Wat dekt een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven?

De dekking van een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is vergelijkbaar met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren, maar dan voor uw bedrijf. U bent verzekerd voor de volgende schades:

  • Schade aan personen en bezittingen van personen
  • Schade wanneer u productaansprakelijk bent
  • Verwonding of overlijden van een medewerker
  • Schade door een uitzendkracht, stagiair of vrijwilliger
  • Schade aan de spullen van een medewerker
  • Milieuschade die plotseling of door een incident ontstaat

Een AVB biedt in de meeste gevallen dekking in Nederland én in het buitenland.

Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven afsluiten? Bereken uw premie!

Wat is er niet verzekerd?

Natuurlijk zijn er ook aan een aantal zaken uitgesloten van dekking. Schade aan uzelf of aan uw bedrijf is in de meeste gevallen niet meeverzekerd. Hetzelfde geldt voor de schade of kosten die u maakt om uw product of dienst opnieuw te leveren. Daarnaast is milieuschade op uw bedrijfslocatie en milieuschade die langzaam ontstaat (denk hierbij aan een olietank die al jarenlang lekt) niet meeverzekerd. Ook spullen die u ‘onder opzicht’ hebt zijn niet verzekerd. Dit gaat om spullen die u moet plaatsen, zoals een keuken of badkamer. Op het moment dat hier schade aan ontstaat, valt dit niet onder de AVB. Ook wanneer uw werk niet naar tevredenheid van de klant is en u het opnieuw moet doen kunt u hiervoor geen kosten declareren bij uw verzekeraar. Tot slot is ook beroepsaansprakelijkheid niet gedekt met een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven.

Dit zijn de meest voorkomende uitzonderingen van dekking. Controleer altijd even in de polisvoorwaarden van uw verzekeraar welke uitzonderingen zij hanteren.

Wat kost een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven?

Wat een aansprakelijkheidsverzekering kost, is onder andere afhankelijk van het soort bedrijf dat u heeft en de omzet die u maakt. Op Alpina.nl kunt u online alvast een indicatie voor de maandelijkse premie berekenen. Hiervoor vult u een aantal gegevens over uw bedrijf in, zoals de branche waarin u opereert en hoeveel medewerkers u in dienst heeft. Vervolgens krijgt u een overzicht van verzekeraars met bijbehorende premies te zien.

Wat is het verschil met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is niet te verwarren met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.  Bij beroepsaansprakelijkheid gaat het bijvoorbeeld om het geven van onjuiste of onvolledige informatie, of het geven van verkeerd advies. Als er hierdoor schade ontstaat, bijvoorbeeld omdat een klant door uw advies financiële schade oploopt, is dit niet verzekerd met een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. Hiervoor moet u echt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verzekert u financiële schade die uw opdrachtgever lijdt door een beroepsfout waarvoor u aansprakelijk bent. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kan vooral een verstandige keuze zijn voor ondernemers die in hun werk advies geven, zoals bijvoorbeeld consultants, architecten, ICT-adviseurs of ingenieurs.

Veelgestelde vragen over een AVB

Is een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven verplicht?

Nee, een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is niet verplicht. Toch willen leveranciers of opdrachtgever steeds vaker geen zakendoen, wanneer iemand niet verzekerd is. Veel ondernemers kiezen er daarom toch voor om een aansprakelijkheidsverzekering voor hun bedrijf af te sluiten.

 

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven afsluiten?

Een ongelukje op de werkvloer zit in een klein hoekje. Wij hebben een aantal voorbeelden voor u:

  • Een klant glijdt uit op de pas gedweilde vloer van uw kantoor en breekt daarbij een been
  • Een werknemer laat per ongeluk een dakpan vallen tijdens de reparatie aan een dak. Er wordt een voorbijganger geraakt die gewond raakt en blijvend letsel oploopt
  • Tijdens uw werkzaamheden in het huis van een klant stoot u per ongeluk tegen een peperdure vaas aan waardoor deze kapot valt
Is een AVB ook voor ZZP’ers?

Ook als ZZP’er is het verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Met een aansprakelijkheidsverzekering ZZP bent u verzekerd als u als ondernemer schade veroorzaakt bij een ander of als uw werk letsel veroorzaakt bij een ander.

Sluit een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven af op Alpina.nl

Wilt u goed verzekerd zijn bij bedrijfsaansprakelijkheidsschade? Sluit dan direct online een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijf af! Heeft u nog vragen of wilt u voor het afsluiten nog even overleggen met een van onze verzekeringsspecialisten? Zij helpen u graag! U kunt ons van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 088 – 6883712. U kunt ons natuurlijk ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie voor een Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op