Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

bedrijfsvoorraad verzekering

Bedrijfsvoorraad verzekering

Bereken online de premie voor een bedrijfsvoorraad verzekering!

Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.3
Beoordeling verzekeringen

Heeft u een eigen bedrijf of onderneming? Dan heeft u waarschijnlijk een bedrijfsvoorraad die van belang is voor het uitvoeren van uw dagelijkse werkzaamheden. Een bedrijfsvoorraad verzekering wordt ook wel een inventarisverzekering, inventaris- en goederenverzekering of zakelijke inboedelverzekering genoemd. Een bedrijfsvoorraad verzekering is een verzekering waarmee u de bedrijfsvoorraad van uw bedrijf kunt verzekeren tegen bijvoorbeeld brand of diefstal. Een belangrijke verzekering, want uw bedrijfsvoorraad is waarschijnlijk een essentieel onderdeel van uw bedrijf. Op Alpina.nl kunt u eenvoudig en snel uw bedrijfsvoorraad verzekeren.

Wat is bedrijfsvoorraad?

Als u een eigen bedrijf of onderneming heeft, heeft u waarschijnlijk een voorraad aan spullen die u nodig heeft om uw werk uit te kunnen voeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spullen als bureaus, computers en kantoorbenodigdheden, maar ook aan speciale machines en voorraden. Deze zaken zijn essentieel voor uw bedrijf, dus het is logisch dat u niet wilt dat er iets mee gebeurt.

Voor wie is een bedrijfsvoorraad verzekering?

Een bedrijfsvoorraad verzekering is voor iedereen met een eigen bedrijf of onderneming. Een bedrijfsvoorraad is een zakelijke verzekering, bedoeld voor het verzekeren van alle spullen die u nodig heeft om uw beroep uit te voeren. Het is dus geen verzekering voor particulieren. Als u de inboedel van uw woonhuis wilt verzekeren kunt u altijd een particuliere inboedelverzekering afsluiten.

Waarom bedrijfsvoorraad verzekeren?

Er zijn talloze bedrijfsverzekeringen op de markt. Natuurlijk hoeft u deze niet allemaal af te sluiten, maar is het van belang dat u beslist welke risico’s u wilt verzekeren en welke u eventueel financieel zelf kunt dragen. Uw bedrijfsvoorraad is vaak belangrijk voor het (goed) uitvoeren van uw dagelijkse werkzaamheden. Een essentieel onderdeel van uw onderneming dus. Daarom kan het fijn zijn om deze goed te verzekeren. Een bedrijfsvoorraad kan gemakkelijk beschadigen. Stelt u zich eens voor dat er een brand uitbreekt, waardoor een groot gedeelte van uw bedrijfsvoorraad in vlammen opgaat. Of dat er wordt ingebroken en de dieven dure machines en elektronica stelen of beschadigen. Zonde bedrijfsvoorraad verzekering moet u de kosten, die flink op kunnen lopen, allemaal zelf betalen. Bovendien liggen uw werkzaamheden dan gedeeltelijk of zelf volledig stil, waardoor u ook nog eens inkomsten misloopt.

Het is voor geen enkele onderneming fijn als zoiets gebeurt, maar vooral als startende ondernemer is het goed om uzelf hiertegen te verzekeren. Vaak heeft u als startend bedrijf nog geen grote financiële buffer opgebouwd om zulke kosten mee op te vangen, waardoor de gevolgen groot zijn. Door een bedrijfsvoorraad verzekering af te sluiten weet u zeker dat uw bedrijfsvoorraad in ieder geval goed verzekerd is.

Wat valt er allemaal onder de dekking?

Een bedrijfsvoorraad verzekering biedt meestal dekking tijdens de volgende zaken:

  • Schade aan uw bedrijfsvoorraad door brand, storm, bliksem, neerslag of lekkage
  • Schade aan uw bedrijfsvoorraad door diefstal en vandalisme na inbraak
  • Beschadiging van spullen van anderen waar u op dat moment verantwoordelijk voor bent
  • Kosten die u maakt om directe schade te beperken

De dekking kan per verzekeraar verschillen.  Zo is bij de ene verzekeraar schade door een overstroming of grondwater wel verzekerd, maar bij de andere niet. Controleer dit daarom altijd even in de polisvoorwaarden. Zo weet u zeker wanneer u wel en geen dekking heeft, en komt u bij schade of diefstal niet voor onaangename verrassingen te staan.

Bedrijfsvoorraad verzekering kosten

De kosten voor een bedrijfsvoorraad verzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren. De premie is gebaseerd op de volgende factoren:

  • Het soort bedrijf dat u heeft
  • Het soort bedrijfsvoorraad dat u wilt verzekeren
  • De hoeveelheid bedrijfsvoorraad
  • De gewenste dekking
  • Eventuele aanvullende dekkingen

Aan de hand van deze factoren wordt de hoogte van de premie betaald. Op Alpina.nl kunt u alvast een indicatie van de premie berekenen.

Bedrijfsvoorraad verzekering verplicht

Als ondernemer bent u niet verplicht om een bedrijfsvoorraad verzekering af te sluiten. Het is echter wel een prettige verzekering om te hebben. Voor de spullen in uw woning heeft u waarschijnlijk ook een particuliere inboedelverzekering afgesloten. Waarom dan niet voor uw bedrijf? Bovendien bent u voor uw inkomsten afhankelijk van uw bedrijfsvoorraad. Als uw voorraad beschadigd raakt of gestolen wordt, is dit nadelig voor uw inkomsten en lijdt u misschien verlies. Bovendien kost het repareren of vervangen van deze zaken ook veel geld. Daarom kan een bedrijfsvoorraad verzekering uitkomst bieden.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

Bereken online de premie voor een bedrijfsvoorraad verzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op