Zakelijke inboedelverzekering

Bij een inboedelverzekering voor particulieren is uw inboedel in uw woonhuis verzekerd tegen schade. Maar wat als u een bedrijf heeft? Dan kunt u een zakelijke inboedelverzekering afsluiten. In verzekeringstermen spreken we niet over een zakelijke inboedelverzekering, maar over een inventarisverzekering. Op deze pagina leggen wij u uit wat een inventarisverzekering inhoudt en waarom deze zo belangrijk is.

Wat houdt een inboedelverzekering voor bedrijven in?

Wanneer u een eigen bedrijf heeft dan heeft u waarschijnlijk veel inventaris, zoals bureaus, machines en wellicht ook voorraden staan. Om er voor te zorgen dat uw inventaris en goederen beschermt zijn tegen gevolgen van schade, kunt u een inventarisverzekering afsluiten. Hiermee bent u verzekerd voor schade als gevolge van bijvoorbeeld inbraak, storm of brand in uw bedrijf.

 

Wat valt er onder zakelijke inboedelverzekering (inventarisverzekering)?

Zoals eerder genoemd hebben verzekeraars het eigenlijk altijd over een inventarisverzekering i.p.v. een zakelijke inboedelverzekering. Hierbij maakt de verzekeraar onderscheid tussen goederen en een inventarisverzekering. Onder inventaris verstaan we alle spullen die in uw bedrijf gebruikt worden om uw beroep uit te oefenen. Van kantoormeubilair, laptops maar ook machines vallen onder de inventaris. Eigenlijk alle spullen die in uw bedrijfspand van uw onderneming staan en die nodig zijn om het werk uit te voeren.

Wat valt er onder een goederenverzekering?

Onder goederen verstaan we bijvoorbeeld de voorraad die u in en verkoopt of verbruikt bij het maken of bereiden van het eindproduct. Dit zijn bijvoorbeeld grondstoffen, halffabricaten, eindproducten en verpakkingsmateriaal en dergelijke. Het zijn dus de goederen die geproduceerd worden binnen het bedrijf dan wel de grond-en hulpstoffen die gebruikt worden om de producten te maken.

Wat is het verschil tussen een particuliere en zakelijke inboedelverzekering?

Bij een particuliere inboedelverzekering is de inboedel van uw woonhuis verzekerd. Bij een inventarisverzekering, gaat het om de inventaris in uw bedrijf. Het verschil zit dus in het stukje particulier en zakelijk.

Bent u een zzp’er en werkt u in een kantoor aan huis? Uw particuliere inboedelverzekering vergoedt meestal wel een deel voor een zakelijk inventaris, maar wel tot een maximum bedrag. Vaak bereikt u dit bedrag sneller dan u denkt.  In dit geval kan het dus toch verstandig zijn om een inventarisverzekering af te sluiten.

Zakelijke inboedelverzekering vergelijken?

Wat een inventaris en goederenverzekering kost, is afhankelijk van uw onderneming en in welke branche u zit. Ook de hoeveelheid aan inventaris en goederen is bepalend voor uw premie. Net als bij de particuliere inboedelverzekering, werkt de inventarisverzekering ook met verschillende dekkingen. Daarbij geldt, hoe meer dekking, hoe meer premie u betaald. Welke zaken er precies onder de basis dekking van uw inventarisverzekering vallen verschilt per verzekeraar. Bij de meeste verzekeraars bent u standaard verzekerd voor schade door brand, storm, ontploffing en blikseminslag. De aanvullende dekkingen kunnen per verzekeraar verschillen. Het loont daarom om goed te vergelijken alvorens u een inventarisverzekering afsluit.

Heeft u vragen of wilt u weten welke inventarisverzekering bij uw bedrijf past? Neem dan contact met ons op.

Bereken online de premie voor een inventarisverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 06-02-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op